Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ththrfjrykjxr

WIRUS

Polecane posty

Gość ththrfjrykjxr

nie mam tla a pulpicie tylko same niebieskie,w ogole ten czerwony pkrzyzyc zeby wyjsc jest taki maly i wszystko jest male takie jak w tych starszych komputrach (okienka, np jak sie kliknie prawym przyciskiem) na pasku koolo godziny nie ma tej strzalki zeby zobaczyc wszystko, jak naciskam START to sa dwie kolumny jak zawsze tyle ze pierwsza ta po lewej jest pusta nic nie ma same biale..muzyka mi nie dziala i wszystko sie zacina i musze resetowac kompa jak laczam muzyke, sadze ze to moze byc wirus od youtuba, bo pobieralam piosenki z youtuba. tylko jak go usunac? :(

Gość pobierz sobie program malvareb
ytes' antimalvare, zainstaluj, pobierz najnowsze aktualizacje, a następnie dokonaj skanowania kompa. Wątpliwe by z YT wszedł Ci wirus. Jeśli program coś znajdzie, wykasuj wirusy, które zostaną odnalezione. Jest to skuteczny program. Możesz też skorzystać z funkcji przywracania systemu np. sprzed paru dni p-unkt wybierz. Jeśli t nie poskutkuje, może to świadczyć o jakimś problemie z hardwarem, a nie softem.

Niestety muszę iść, ale temat dodam do ulubionych. Jeśli nie zapomnę to wejdę i zobaczę czy sobie poradziłeś z problemem, którym tak naprawdę nie musi być virus :)

Gość ththrfjrykjxr
a czy ten program jest za darmo i legalny? no i czy nie zalapie jakiegos wirusa z niego?

Gość ththrfjrykjxr
ok, sprobuje sobie jakos poradzic :) ps,, nie on tylko ona :D

Za darmo, legalny, bardzo dobry. :) Można płacić, jak chcesz lepszą wersję, ale jest za free. Jeszcze jedno, jak dokonasz aktualizacji, wykonaj skanowanie pełne. Jeśli to wszystko nie pomoże-wykonaj przywracanie systemu. Przykro mi, ale teraz już naprawdę muszę iść. Miłego dnia :).

Przepraszam, nie doczytałem Twojej płci :). Spadam, bo zaraz siłownie otwierają :P. Wejdę za pare godzin - jak nie zapomnę, bo mam masę rzeczy na łbie :)

Gość lalala_2010
uruchom kompa w trybie awaryjnym i przywróć system na dzień np. wczoraj... i po kłopocie

Gość ththrfjrykjxr
nie szkodzi :) dzieki :)

Gość ththrfjrykjxr
a jak uruchomic tego kompa w trybie awaryjny z wczoraj lub przedwczoraj, czy innego dnia ? sorki,ale moze te pytannia sa dla was banalne,ale ja jestem cienka z komputera

Gość ththrfjrykjxr
????

Gość ththrfjrykjxr
jak narazie 28 obiektow skazonych : O

Jednak o Tobie nie zapomniałem :P Witam ponownie :). Do trybu awaryjnego wejdziesz naciskając f8 w czasie rozruchu komputera (naciśnij parę razy) z listy, która wyskoczy wybierz "tryb awaryjny". W trybie awaryjnym (ale nie tylko w nim, bo tak naprawde z poziomu normalnego windowsa też możesz to zrobić) możesz wybrać punkt przywracania systemu sprzerd paru dni lub tam wczoraj (kiedy komp był sprawny) i wtedy wróci do stanu w jakim był (chyba, że nie stworzyłaś punktów przywracania). Dobrze by było gdybyś napisała, jaki masz system operacyjny. Co do programu antimalvare, skasuj wszystkie skażone pliki, jakie znajdzie. Jeśli będą problemy, wrzuć tutaj log wygenerowany przez program, a zobaczymy, co to za programy. Najlepszym sposobem byłoby przywracanie systemu :). Zupełnie inna bajka, jeśli Twoje problemy wynikają z jakiegoś uszkodzenia sprzętu. Muza z YT (pobierana) nie wpuści wira, ponieważ kiedy jej słuchasz to tak naprawdę też się pobiera na komputer w formie pliku tymczasowego, zatem jeśli by miała uszkodzić kompa to zrobiłaby to prawdopodobnie po uruchomieniu danego utworu.

Mam nadzieję, że jakiś program antywirusowy posiadasz ? Przydałby się też firewall.

Gość ththrfjrykjxr
skarzonych plikow bylo 32, usunelam polowe,natomiast polowe zostawilam bo nie byly zaznaczone*aby usunac) balam sie ze moglabym cos zepsuc. Sprobowalam wlaczyc kompa w trybie awaryjnym,ale jak to zrobilam to wszystko bylo takie ogromne,i nie moglam w oogle sie polapac

W trybie awaryjnym jest wszystko ogro,mne bo jest niska rozdzielczość :) powiedz, jaki masz system operacyjny :). Skoro program wykrył pliki z problemami to było je usunąć. Można przywrócić je za pośrednictwem kwarantanny programu. Zależy jakie świństwa siedziały w plikach. Zrób skanowanie raz jeszcze, jeźśli program nie wyświetli Ci informacji, że wszystko jest ok, to poprzenoś pliki do kwarantanny. I jeszcze raz - jaki masz system ? :)

Przede wszystkim - jak tam Twój problem, który opisywałaś w temacie ? Jeśli nierozwiązany to powinnaś zrobić to przyqwracanie :).

Niedługo będę spada, mam jeszcze trochę pracy dzisiaj, tak do 20:40 tu posiedzę, może później looknę, jednak nie obiecuję.

Gość ththrfjrykjxr
Boje sie usunac tych plikow, bo moga one byc wazne, system ? hmm windows? :D nie wiem czy to o to chodzi te wirusy to pisze ze w ustawieniach lokalnych,sa to trojany

Gość ththrfjrykjxr
c/doucment and settings/admin/ustawienia lokalne/temp czy moge to usunac?

Chodzi o to JAKI MASZ WINDOWS XP, vista, może windows 7 ? Jeśli chodzi o cały katalog yemp to nie radzę go kasować, ale w nim, w środku trojany bardzo często się ukrywają, tak samo w plikach katalogu windows mogą się chować. Ja kiedyś wywalałem z katalogu winows wirus, którego zadaniem miało być wykradanie haseł kont bankowych :P. Daj log ze sprawdzania wygenerowany przez malvarebytes. Bez tego na odległość nie jestem w stanie Ci pomóc :P

Obejrzę sobie kiepskich na IPLI, potem zajrzę tutaj, następnie położe się spać. Wejdę jednak również jutro :).

Miało być temp, a nie yemp lampa mi się zepsuła, a górnego światła nie lubię, kiedy siedzę przy kompie :)

Gość ththrfjrykjxr
podaj gg, moze tak bedzie lepiej ok? :)

GG nie podam gdyż z tego programu to ja praktycznie nie korzystam. Mam w domu 5 komputerów, a swoje gg na jednym tylko mam. Teraz nie mam czasu akurat z niego korzystać :). Jeśli chcesz mogę spróbować pomagać tu, bo ten komputer czasem włączam :P. Teraz mam mniej czasu, bo sporo obowiązków niestety. Mów co się tam zmieniło w sprawie Twojego kompa :).

Gość ththrfjrykjxr
Wiesz co, kolega mi radzil abym poprostu skasowala ten moj profil na kompie i chyba tak zrobie, bo tylko na tym jest tren blad :)

Zatem być może pomogłyby najprostsze przestawienia tapety i rozdzielczości :). Przynajmniej pozbyłaś się odrobiny szkodliwego oprogramowania :). Życzę Ci jak najmniejszej liczby problemów z komputerem i ogólnie w życiu :)