Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona złotowłosa gotuje

Piknik!

Polecane posty

Cześć dziewczyny i chłopaki :) Postanowiłam zorganizować piknik. Wiecie, koc, znajomi, piękne okoliczności przyrody, końskie odgłosy paszczą... A nie, nie ta bajka. Zwykły piknik, powiedzmy od drugiej do wieczora. BEZ alkoholu (no, może butelka wina) i BEZ grilla. Osób będzie od kilku do kilkunastu. I teraz kwestia kluczowa - wszystko pięknie, ale mnie, jeśli chodzi o jedzenie, przyszły do głowy tylko te nieszczęsne paszteciki i ewentualnie koreczki a także paluchy z francuskiego ciasta... I koniec :( Macie może pomysł na jakieś niecieknące, dające się bez bałaganienia przetransportować do ust w jednym kawałku, dające się jeść rękami, i tak dalej, potrawy? Bo ostatecznie nic z tego pikniku nie wyjdzie przy mojej ograniczonej wyobraźni i zerowej inwencji. Myślałam o sałatkach, ale chcę ograniczyć zużycie "talerzy" i sztućców. Może zabiorę trochę truskawek, czy innych owoców, pomidorki koktajlowe... Ale co oprócz tego? :)

Gość koreczki serowe z oliwka
i pomidorkiem koktajlowym :)

O, fajne :) Jakieś małe ciasteczka też zrobię... Najgorsze, że nie chcę, żeby ludzie siedzieli głodni :) A sama nie jem znów tak dużo i boję się, że będzie za mało jedzenia, bo będzie szykowane "pode mnie". A na pewno będą ludzie, którzy potrzebują więcej jedzenia niż ja :D

Gość przesyłam fajnego linka
dobra parówka z pieczarkami duszonymi pieczona w cieście francuskim,kotlety mielone z kaszą gryczaną,

Słuchajcie, a może ugotuję szparagi i bób? Nie są drogie jakoś straszliwie, a na przekąskę się nadają wprost idealnie... No i może pokrojone w drobne kawałki sery?

No i właśnie, czy nie będzie za mało mięsa? :(

Gość JULIAN TO IMIĘ KRÓLEWSKIE
zrób nugetsy - czyli kawąłki kurczaka przyprawione upanierowane i upieczone na złociście. do tego w pojemniczku plastikowym sosik i jest pięknie

Nugetsy dobra rzecz... Do tego jakieś owoce, napoje i powinno być w porządku :) Dzięki za pomysły i... Oczywiście czekam zawsze na nowe, cóż to jest jeden piknik w obliczu całej serii pikników? :)

Gość JULIAN TO IMIĘ KRÓLEWSKIE
pokrojone w słupki marchewki, różyczki kalafiora z dipem

Marchewka jak najbardziej, ale kalafior... No nie wiem, czy oprócz mnie ktoś by go jadł :) Obawiam się, że musiałabym go wcześniej ugotować, a to się mija z celem :( Wpadłam jeszcze na pomysł mieszanki studenckiej zamiast czipsów i może słonecznik? Chciałabym poza tym zabrać jakieś świeczki w szklanych / plastikowych "kubeczkach" najlepiej takie przeciwko komarom, a nadające mimo to pewien klimat :)

Gość takajajaaaa
Weź np. kabanosy, świetne na przegryzkę i suche. Pierożki albo koperty z ciasta francuskiego ze szpinakiem, pieczarkami, czy parówkami. Nachosy z sosami, nuggetsy. Jakieś ciastka, owoce, koreczki. Możesz przygotować także kolorowe kanapki. Polecam także tortille- w tortille zawijasz sałatkę, pomidora, ogórka, kawałki panierowanego kurczaka, dajesz sos, zawijasz i jest pycha i też je się bez sztućców. Szaszłyki owocowe.

Gość a na co świeczki
jak w dzień będziecie siedzieć

O, kabanosy, niezła rzecz. Kanapkom jakoś nie ufam, boję się, że się rozleją. Chyba nie umiem dobrych zrobić. A świeczki już na wieczór, jak się zacznie ściemniać :)