Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olqaaaa

lot ryanair..pytanie o bagaz podreczny

Polecane posty

Gość olqaaaa

czy za bagaz podreczny sie placi w lotach ryanair?? zamawiam bilet i biore jedna torbe na 20 kg. za ktora place 60f ..ale nizej jest jaks opcja na bagaz podreczny za ta sama cene, i kurna nie wiem co to. zawsze podreczny byl bez zadnych oplat. nie wiem moze to jakas dodatkowa opcja, czy ktos moze wie?

Gość bagaz pdoreczny
jest za darmo

Gość yre6
nie placi sie nic :0

Gość Eeerrr...
Za bagaz podreczny (do 10kg i odpowiednie wymiary) w Ryanai-rze sie nie placi, to musi byc opcja dodatkowego bagazu. Glowny bagaz moze wazyc do 15kg, nie 20, chyba, ze cos sie zmienilo, ale nic mi o tym nie wiadomo, a lecialam z nimi 2 tygodnie temu...

Gość babulinka ...
podreczny za darmo. glowny moze byc albo 15kg albo 20kg - pasazer wybiera

Taaa podreczny za darmo...Uwazajcie na ta zlodziejska firme,sama bylam swiadkiem jak ludzie za podreczny bagaz doplacali po 35 na lotnisku.Zlodziejstwo i tyle.

Gość bagaz pdoreczny
doplacali po pewnie wzilei wiecej niz po 10kilo.a wiec jakie zlodziejstwo? jest JASNO napisane jakie maja byc wyamiry i waga bagazu. wszystko ma byc w JEDNEJ torbie ,jak ktos sie nie dostosowuje to niech placi za nadbagaz. kiedys bylo tak ze ludzie brali bagaze wielgasne do tego trebki duze ...

Gość bagaz pdoreczny
dodam ze w ciagu ostatnich 3 lat leciala ryanairem ok. 12 razy i NIGDY nic nie musialam doplacac.

Dla mnie zlodziejstwo,juz tlumacze jak bylo.Ludzie mieli normalny bagaz podreczny tzn.wymiarowy i do 10kg tylko ze kupywali jakies pamiatki w strefie bezclowej, i co sie okazalo,ze nagle przed wejsciem do samolotu to wszystko sie ma zmiescic w bagazu podrecznym!Niestety nie miescilo sie,bo i tez nigdy wczesniej tak nie bylo,latalam wiele razy i zawsze to co zakupilam w strefie bezclowej mozna bylo wniesc do samolotu w reklamowce.I ludzie albo placili dodatkowe 35 albo zostawiali zakupy przy kublach na smieci com pozniej pracownicy lotniska skrzetnie zbieraja i sie ciesza.Dalej mi powiesz ze to nie zlodziejstwo?

Gość bagaz pdoreczny
to dziwne, bo ja np. zawsze kupuje alkohole na duty free i jak wchodze do samolotu no to wlasnie trzymam je w reklamowce ze sklpeu i NIGDY mnie sie nie czepili a do bagazu wtedy mi sie juz nie zmiesci. i mialam taka sytuacje KILKA razy!

Wieze Ci bo i ja kilka razy mialam taka sytuacje ze nioslam w reklamowce.Sytuacja przeze mnie opisana miala miejsce w listopadzie zeszlego roku lot z STN do WRO.Bylam w szoku,cieszylam sie bo akurat nie bralam wogule podrecznego bo caly bagaz nadalam kurierem, w obie strony wynioslo mnie 60 (35kg)Wiec przy sobie mialam tylko kurtke swoja i dziecka i torebke nieduzych rozmiarow.Ale ludziom wspolczulam bo mieli naprawde nieduze bagaze i chcieli jakies pamiatki przewiezc (whiskacz,czekoladki itp) a tu taki zonk.Jednej pani pomoglam bo miala czekoladki w tej duzej puszcze i oczywiscie jej sie nie zmiescilo to wzielam doslownie do reki jako ze nie mialam podrecznego a trzeba bylo widziec jak sie te z obslugi patrzyly !!! Jakbym jakies przestepstwo popelnila...Zal.Chyba chcieli odrobic straty za ten wulkach na Islandi.

Gość bagaz podreczny
hmmm.no to BARDZO dziwne,widocznie ktos mial zly dzien bo ja wlasnie latam, z STN do WRO i jak juz pisalam NIGDY mi sie nic takiego nie przydarzylo.

Gość olqaaaa
dziekuje wszystkim, kupilam bilecik ;) mam nadzieje ze bedzie bezproblemowo

Gość babulinka.....
niestety zgodnie z ich 'przepisami' nawet zakupy z beclowki musza sie zmiescic do podrecznego, nie mozna miec reklamowki. to, ze nikt sie tego nie czepil komus tam, to mial dobry dzien... ryanair zdziera na wszystkim i trzeba naprawde czytac te ich drobne druczki i regulaminy, bo mozna niezle sie wkopac. ja latam z dzieckiem ponizej 2 lat i jemu nie nalezy sie zaden podreczny bagaz, tylko wozek, wiec grzecznie wchodze z jedna torba podreczna dla nas. ale widzialam w jedna strone jak puszczali matki z torbami dla dzieci i wypchanymi wozkami w jedna strone, w druga juz kazali takim osobom zaplacic... takze zalezy, ale zasada jest taka, ze jeden bagaz absolutnie podreczny bez torebek, zakupow itp

Gość olivia dunham
tak dzieci do lat 2 i tak siedza na kolanach, wiec nie rozumiem za co Linie lotnicze (w sumie wszystkie) licza sobie te 20-kilka funtow. Bagazu dla dziecka nie mozna miec, miejsca dziecko nie zajmuje i jeszcze robia wielkie halo jak sie ich poprosi o podgzanie czegos. Wiec sie pytam za co ta oplata?

Gość babulinka......
oplata jest za wozek lub za powietrze;) wiesz ryanair to zboje i oni akurat nic nie podgrzewaja dla dziecka - taka jest informacja na ich stronie. ja juz przesiadlam sie na BA, bo jak mam placic to wole choc nieco wiekszy komfort podrozowania... i ludzkie traktowanie

Gość przeczytaj dokładnie
to prawdopodobnie jest torba, którą mozesz zakupic i ma ona wymiary bagażu podręcznogo. ale to jest opłata za zakupienie tej torby a nie za przewiezienie przewóz bagazu podręcznego jest za darmo

a mi ostatniomila pani z ryanaira kazala mierzyc moj podreczny... tylko uprzednio mi jeszcze kazala wlozyc whiskacza z bezclowki do srodka. oczywiscie sie nie zmiescila :O musialam wywalic pudelko i wloazyc luzem zeby nie bylo doplaty. a 15 czy 20 kg wybierasz sobie sama... tylko cena inna.

Gość olivia dunham
acha, czyli ja place za powietrze:o hehehe. A wiesz kiedys poprosilam o ciepla wode zeby zrobic dziecku mleko. Steward z grobowa mina poinformowal mnie, ze przepisy health and safety zabraniaja. Hehehehe ja wiem, pracuje na jednym z lotnisk i wiem jak to obejsc. Kopara mu opadla jak sobie zazyczylam herbate z torebka obok. Zreszta juz tu czytalam o tym, tez ktos tak zrobil. Ja bym sie z checia przesiadla do BA nawet LOT, ale niestety nie lataja do mojego miasta, a dojazd do/z warszawy to kolejne kilka godzin.