Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

1591441

Renta po tacie

Polecane posty

Mama chce mi zabrac rente po zmarlym tacie, tzn. wykreslic mnie z niej. Ma do tego prawo?

Gość Danuta54315
No jasne że nie ,chociaż zależy czy jesteś pełnoletnia?

Gość bzdura jakaś
to jest

Gość fffffaaaaaaaaaaaafaf
A uczysz się i ile masz lat??

teraz skonczylam szkole policealna, ale ide sie dalej uczyc, narazie mam przyznana rente do konca sierpnia, ale ze ide sie dalej uczyc to powinni mi ja przedluzyc. Jestem juz pelnoletnia.

Noxi a Ty nie chapiesz? Chciałabyś żeby ktoś Ci rentę zabrał ?jasne,że nie bo musiałabyś iśc do pracy ! :O Nie ma prawa renta Ci przysługuje i już.. to był Twój ojciec.

Gość fffffaaaaaaaaaaaafaf
A teraz rozumie ze renta przychodzi na twoje konto?? Skoro będziesz się dalej uczyć to wystarczy że doniesiesz zaświadczenie do ZUSu i będzie wszystko ok. Matka nie ma prawa Ci zabrać jej bez podstawie.

Tych pieniedzy ja nie chce ktore mama bierze za to ze sie ucze w ramach renty, tylko chodzi mi o ubezpieczenie...

Nie ma prawa Ci odebrać to jest Twoje. Uczysz sie to masz rentę. Noxi - po śmierci to tym bardziej ,ogarnij sie dziewczyno. Coś bym napisała ale mi Cię szkoda.

Jakie ubezpieczenie? Renta jest na dziecko uczące się. Nikt nie ma żadnego prawa ci jej zabierać. Matka sobie może chcieć. Twoja matka też na rencie? Pewnie ma niższą niż ty dostajesz. Niech się wstrzyma aż skończysz szkołę to będzie mogła na nią przejść.

Gość wysoka ela
nie słuchaj Noxelii , ona sama sypie trutkę rodzicom, żeby jak najszybciej dostać po nich rentę.

Mama nie ma zadnego dochodu, nie pracuje bo nie moze. Renty tez nie dostaje poniewaz nie ma skonczonych 50 lat.

Gość rebecka-big2
noxelia skąd jesteś?

1591441 W takim wypadku może ci jedynie zabrać fizycznie z portfela te pieniądze o ile jej pozwolisz. Żeby ją przepisać na siebie musiała by miec prawo do renty. Dostajesz na konto rente, a czy jej dasz kasę to już twoja sprawa.

Gość rebecka-big2
chociaż miasto, bo chyba cię kojarzę :P

Gość rebecka-big2
nie wiecie skąd ona jest? Bo daję sobie rękę uciąć, że skądś ją kojarze!!!

Gość rebecka-big2
ta... z dupy króla! ale już ja sobie przypomnę skąd cię znam :D

Gość rebecka-big2
podobna do malinowskiej jesteś wiesz?

a mnie to gó*wno obchodzi czego Ci szkoda 🖐️ Sapiesz do każdego jak leci... boisz sie ,ze inni mogą mieć lepiej ? :O

Gość troche tego nie rozumiem
Renta należy się Tobie do momentu keidy się uczysz i nie masz ukońcoznych 25 lat. Renta chyba nawet musi wpływać na Twoje konto, mi kazano założyć własne, nie mogłam wskazać mamy konta. Twoja mama nie dostanie renty po Tobie od tak, bo ty z niej rezygnujesz. Może ją dostać w określonym wieku, ale pod warunkiem, ze przez kilka ostatnixch lat pracowała lub miała swoją rentę. Nie pamietam tu dokładnych zasad, ale moja mama przechodizła w ten sposób na moją, jednak musi się spełnić wtedy określone warunki, inaczej renta zwyczajnie wygasa. Mama nie ma mocy wykreślenia z renty, bo to Twoja renta.

Gość fajny bardzo facet
noxelia buraku ale jestes popier.olona szkoda ze ludziom sie znudzilo juz jechanie po tobie, nalezy ci sie jechanie zebys ty chociaz jakos wygladala a tu patykiem nie ruszaj ani ryja ani czerepu :/

Noxa! Za Wami! Uciekajcie!! http://www.voila.pl/384/ww6b2/?1 :classic_cool: I Powtorze za Mieszkiem: jedyne na co cie stac wariatko to maranie zwlok ochyda jestes zboczona i psychiczna a ja mam wlasnie tera dobra prace ale ty nie wiesz bo spie**alasz przede mna na ulicy ze strachu hehh nie rob sie tu taka odwazna bo to nieprawda a skoro jestes wampirem to jakim cudem probowalas sie zabic i prawie zdechlas?? skoro masz sie za niesmiertelna to sie raczej wyklucza hehehe nie wiesz juz co piszesz gubisz sie w zeznaniach raz tak raz inaczej te twoje oswajanie z bolem to ryczenie i ciecie sie zyletka a potem wydzwanialas i blagalas abym przyjechal bo chyba sobie cos zrobisz heheh stara ci psychotropy chowala zebys sie nie zaj**ala a teraz udajesz niesmiertelna?? rozpie**ala mnie to po swierczewie fajne historie sa o tobie hehehe jak sie raz w kiblu z nozem kuchennym zamknelas i musieli drzwi wywazac heh albo jak zapie**alalas po ulicy z czarnym rozancem hehehehe dobre albo jak staremu adriana pisalas eski a on stwierdzil ze to dziecko jest chore psychicznie hehehe a potem chcialas pizgnac mu gazem lzawiacym w twarz ale nie trafilas i rozpylilas to na cala chate wszyscy sie dusili w ch*j a ty potem szybko spie**olilas do babci bo sie balas ze cie policja zwinie hehehehe rzeczywiscie na nude nie mozesz narzekac ale ja chyba wole sie nudzic niz odpie**alac takie trzody heh

Nie dostaje pieniedzy na konto, tylko listonosz ja przynosi... ale mama ja odbiera i bierze.

a to powiedział kolega Noxiii fgjdfhfsdhrsty hehehhehehehhehehehehehehehe ty nawet pralki wlonczyc nie umiesz hehehe nawet pyzy z paczki spie**olilas nic nie potrafisz zrobic nie nadajesz sie na zone ani na nic!!!!!!!!! twoj bekart by zdechl z glodu i twojej glupoty!!!!!

Gdy idę przez złowieszczy las,A chamski wicher smaga nas.myślę, że umieram gdyżzaj**ałeś kasę mi, a teraz ze mnie rżysz.I chociaż wcale nie odzywasz się,uwierz, tak bardzo kocham Cię.Wiem...masz mnie w dupie, wiem...Lecz to nie zmienia nic, o nie...Może ktoś usiadł Ci na głowie?Albo porwali talibowie?Może fortepian Cię rozpłaszczył,a Twój telefon ktoś przywłaszczył?Cokolwiek zrobisz nie opuszczę Cię,będę Twą zmorą do końca Twych dni, je, je, je. Mrochna Noxelja dla mrochhhhnego Alexa:*

Kolejne teksty o Noxi :) jej juz nic nic nie pomoze hehe nasmieszniej wyglada jak ja zlapie ze co chwile musi patrzec na maksa w prawo hehehe albo jak lata do drzwi co chwile czy zamknela a ostatnio mi pisala ze przeze mnie musi tablety brac bo ja wykoncze i zebym o niej nie pisal bo sie potnie hehehe ale ja napisze ze ona kupuje bravo a ma 21 lat hehe i ma kolczyki w ksztalcie zyletek jak jakies emo j**ane hehehe ona nie wie kim jest raz lubi to raz tamto raz jest mroczna i tylko metal a raz ubierze rozowe buciki i spie**ala przed znajomymi zeby nie widzieli a i tak wiekszosc ma z niej polewke choc ona mysli ze tak ja lubia po prostu jak tylko wjedzie na impreze to kazdy juz ma banana na ryju bo wiadomo ze zaraz zacznie sie jakas sciema i akcje teraz rozgaduje wszystkim ze wyjedzie do angli do wytrzeszcza heh jak ze mna byla to byla ruda a teraz jest blondi slodka to raczej rozdwojenie jazni heh albo z desperacji da d**y chocby na drugiej randce wystarczy jej powiedziec ze sie ja kocha od pierwszego spojrzenia i ona to lyknie ze jest piekna wspaniala wysluchac jej wiersza i wmowic ze jest artystka heh gdyby nie w miare wyglad i zadbana c*pka to bym tego gowna nie tknal ona klamie z tym ze tak czekala na wampira ona z reguly jedzie na dwa fronty a udaje uduchowiona byla ze mna to juz z wytrzeszczem pisala a wczesniej z jakims metalem z wroclawia ktory ja olal i miala dola jeszcze przy mnie dlatego nie bede takiej szanowal i pozwalal zeby zgrywala nie wiem kogo!!!!