Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djskldsjka

POMPKI DAMSKIE- CZY WYSZCZUPLĄ RAMIONA???

Polecane posty

Gość djskldsjka

Czy pompki damskie wyszczuplą i ladnie ukształtuja ramiona?? jesli tak to ile dziennie trzeba ich robić?? bo ja mam w ramionach az 28,5 cm chcialabym troche stracic ale chudne ze wszystkiego tylko nie z ramion P.S jestem kobietą

Gość djskldsjka
ja pierdziele jak bym napisala z temacie " pusciłam się za 5 zł." to zaraz był by taki odzew ze hoho

a jakie to sa damskie pompki? Chyba zadne nie wyszczuplaja tylko rozbudowuja ramiona, takze daj sobie spokuj. Rob lepiej cwiczenia na biust, zeby byl zawsze jedrniusi;) i dobieraj odpowiednie bluzki.

Gość djskldsjka
kurcza ale po to sie odchudzam zeby nie musiec w koncu zakladac tego co mi cos zakrywa....a pompk damskie robi sie tak samo tylko ze nie opiera sie na palcach nog tylko na kolanach

Wiem, przypomnialam sobie, tez kiedys takie cwiczylam;) Ale one ci z pewnoscia nie wyszczupla ramion, chyba w ogole nie ma takich cwiczen. Nic nie musisz zakrywac, olej to wszystko i noś co chcesz.

Gość Shigue
Pół biedy, że z opóźnieniem 3-letnim. Odpisuję tylko i wyłącznie dlatego, że jestem świadoma, iż sporo kobiet chciałoby się dowiedzieć, jak to jest z tymi pompkami, a wchodząc w ten wątek, po prostu nie odnajdą na nurtujące pytanie odpowiedzi. Sama, gdy kliknęłam i przeczytałam odpowiedzi, zastanawiałam się przez chwilę czy zapłakać, czy wyśmiać niedouków. Stwierdzam, że lepszym rozwiązaniem jest rozwiać wątpliwości i sprostować brednie, od których tu wręcz kipi. Zatem - odnośnie pompek (bez rozróżnień na damskie czy męskie, jeśli dobrze zrobione, nie ma to większego znaczenia) - - ćwiczenie to jest dobre na klatkę piersiową i przy jego wykonywaniu pracują nie tylko mięsień piersiowy większy i mniejszy, ale mięśnie barków, ramion, grzbietu, odcinka lędźwiowego, brzucha, pośladków, nawet ud, choć tych w mniejszym stopniu. Zatem pompki to nie tylko podnoszenie biustu u kobiet (chociaż z tym można polemizować, bo mięśnie piersiowe, ukryte pod tkanką gruczołową, podtrzymują tylko piersi, na to, czy są one jędrne, czy nie, trudno powiedzieć, czy rzeczywiście działają, oprócz ćwiczeń na klatkę piersiową warto jeszcze skupić się na ich odpowiedniej pielęgnacji, nawiasem mówiąc). Robiąc pompki, nawet 10-20 dziennie (zaleca się po kilka serii w niewielkich odstępach), możesz ładnie wymodelować ramiona. Jak wiadomo mięśnie są potrzebne do utraty tkanki tłuszczowej, to mięśnie, pracując, pomagają się pozbyć tłuszczyku (tak w wielkim skrócie), zatem nie martw się, tkanki mięśniowej bardzo nie rozbudujesz. Nie zaszkodzi robić. Oprócz pompek polecam inne ćwiczenia na ramiona, najlepiej z małym obciążeniem (ok. 1-2 kg - zaczynając od małego, z czasem zwiększając je do 2kg). Dla kobiet to idealne rozwiązanie na ładne ramiona. :) Za nieskładność wypowiedzi przepraszam.