Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 90Snikersiek90

Starania :(

Polecane posty

Gość 90Snikersiek90

Staram sie z partnerem o dziecko od prawie pol roku wspolzyjemy ze soba w dni plodne jak i nie,aczkolwiek jak do tej pory nic :( Jaka moze byc tego przyczyna ? Czy ktoras z was tez tak miala?

Gość skolowana
ja tak mam od ponad 4 lat:( badalas hormony?

Gość 90Snikersiek90
Wlasnie nie badalam hormonow Boje sie ,ze gdy pojde to okaze sie,iz nie moge byc wgl w ciazy :(

Gość skolowana
tez sie balam ale zaczelam chodzic zbadalam hormony i wyszla za wysoka prolaktyna biore leki od ok tygodnia wczoraj byla owulacja teraz czekam czy dostane okres czy nie..wiesz zawsze lepiej wiedziec..w razie czego mozna sie leczyc radzilabym isc do lekarza chociaz istnieje wersja ze po roku bezowocnych staran dopiero mozna cos podejrzewac..ale doskonale rozumiem twoje obawy

Gość 90Snikersiek90
Ja bynajmniej Tobie SKOLOWANA zycze,abys byla w ciazy ;]

Gość [dopiero po roku bezowocnych
staran mozna wnioskowac ze jest cos nie tak pol roku to jeszcze nic ja sie staram juz 3 lata

Gość 90Snikersiek90
a mozna znac Twoj wiek ?

Gość skolowana
nie dziekuje na wszelki wypadek:) zobaczcie jak to jets inni zaliczaja wpadki chociaz tego nie chca a my nic:(

Gość skolowana
26 latek skoncze w grudniu a ty?

29 lat mam wiec uwierz pol roku to nie tragedia znam mnustwo par ktorym sie udalo okolo rou czasu a nawet i półtora roku

Gość skolowana
a czy w ciagu tych 3 lat mialas jakies badania robione?bierzesz jakies leki?

Gość skolowana
snikersiek dla wlasnego spokoju idz do lekarza bo psychika podobno moze blokowac...

tak mialam ale nie wszystko badani hromonale wporzadku po tak wogle leczymy sie od stycznia dopiero za tydzien wizyta w klinice mąz musi powtórzyc spermiogram bo 1 wykazal slabaa ruchliwosc plemnikow póki co leczenia nie dalo zadnych skutkow a mnie czeka hsh ,monitoring owulacji i badania na wrogosc sluzu i zostanie nam inseminacja raczej

Gość skolowana
moj maz niestety nie robil jeszcze badan;/ licze na bromergon ze pomoze....oby.. lekarz powiedzial ze jesli w ciagu 3 miesiecy sie nie uda maz na badania ma isc..

Nie czekaj, to jak czekanie z nowotworem. Wcześnie da sie wyleczyć, póżniej juz tylko mogiła. Tak samo z tym. Jeśli po roku nic nie wychodzi (dosłownie i w przenośni :) )to nalezy udac sie do lekarza. Pamietaj, ze z kazdym rokiem jest trudniej, jesli jestes po 27 roku zycia. Nie zwlekaj kochana. A ja tez chciałabym mieć dziecko, ale nie mam kasy. Tzn. nie zarabiamy wystarczająco, zeby wziąć hipoteczny. Nie mamy wkładu wlasnego. To nas stopuje.

skolowanaa a ty robilas jakies badania w ciagu tych 4 lat? mąz jeszcze nie badal plemnikow? bo zawsze niby kobiety sie badaj i badaja a u faceta to zaledwie jedno badania nie pomyslalas ze problem moze byc po stronie partnera?

Gość skolowana
ja mialam dopiero prolaktyne tarczyce badana i monitoring..i jakos mi sie tak wydaje to zbyt proste...swoja droga mam wysoka prl ale po obciazeniu..raz na jakis czas w srodku cyklu mniej wiecej czulam bole jajnika ale nie zawsze lekarka mowi ze przy takim skoku prl watpi zeby byla owulka a tu dzis wyszlo ze pecherzyk niby pekl...zobaczymy..

Gość skolowana
mysle o tym codzien:( ale wiesz wydaje mi sie ze on sie boi isc na badania..niby mowi ze pojdzie ale cos mu to nie wychodzi

Gość skolowana
90Snikersiek90 jestes?

skolowana no uierz mi mojego meza tez bylo ciezko namówic ale zrozumial ze nie mama wyjscia i poszedl no ale slaba ruchliowsc zobaczymy co bedzie dalej nastepnym krokiem jest wizyta w klinice lecznia nie plodnosci

Gość 90Snikersiek90
tak jestem...tylko troszke sie zalamalam :(

Gość skolowana
a jesli moge spytac..gdzie jezdzicie do kliniki?

Gość 90Snikersiek90
ja jeszcze nigdzie nie jedze,ale od przyszlego tygodnia zaczne .Zrobie wszystkie najpotrezbnijesze badania,aby wiedziec na czym stoje

1 wizyte mamy w Bytomiu czytalam na forach i wogle duzo opini pozytywnych maja noi najtancza inseminacje z tego ci sie orientuje dobrych lekarzy my za tydzien may 1 wizyty a jak bardzije mi jest przykro daltego ze sisotra jest w 287 tygodniu ciazy a szwagierka w 14 tygodniu a my musmiy przechodzic taki dramat i cierpienia

Gość skolowana
90Snikersiek90 bedzie dobrze:* nie wolno sie lamac.. i to mowie ja ktora od 4 lat ryczy w poduszke...w kazdym razie razem nam bedzie latwiej dziewczyny moze troche:) przynajmniej jest sie komu wygadac...bo moj maz nie chce o tym rozmawiac zawsze ma wymowke ze jest zmeczony.. snikersiek a skad jestes?

mialo byc 27 tygodniu ciazy sorki klawiatura mi szwankuje i stad te bledy

Gość 90Snikersiek90
jestem z Czetochhowy a wy?

Gość skolowana
ile tam kosztuje inseminacja i czy trzeba miec skierowanie? a maz nie dostaje nic na wzmocnienie plemnikow?

skolowanaa ty sie nie łam bo potem moze byc trudniej ewentualnie gdyby sie nie udawalo dluzej czego ci oczywiscie nie zycze ale pol roku to naprawde jest malutko i kazdy gon ci powie ze do roku czasu sie masz starac wiadomo podstawowe badania mozesz zrobic

Gość skolowana
ło matko snikersiek ja tez jestem z czestochowy:Dale jaja...