Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MadeInChina

brak okresu, bark ciąży - co robić?

Polecane posty

Witam serdecznie. już dawno czytam kafe, ale po raz pierwszy tu pisze. przedstawię swoją sytuację. w ubiegłym roku w lipcu zatrzymał mi się okres. było to poprzedzone bardzo ostrym bólem w dole brzucha. ból był tak silny ,że straciłam przytomność na kilka minut ,a później jeszcze około pół godziny dochodziłam do siebie. po tym incydencie okres mi się zatrzymał. robiłam chyba 5 testów i każdy dawał taki sam wynik - negatywny. nie wiedziałam co się dzieje i poszłam do gin. zapisała mi luteine i to wszystko. miałam brać aż skończy mi się to co zapisała i znowu przyjść. no wiec po pół roku poszłam znów na wizytę. nadal nic nie wiedziałam od czego to może być skoro ciązy nie ma. na następnej wizycie w lutym dostałam skierowanie na badanie krwi. i dalej luteina. po tej wizycie dostałam jeden okres normalnie sam z siebie ,ale za miesiąc powtórzył się ten okropny bół i znów sie zablokowałam. ale zrobiłam te badania i z wynikiem wróciłam do gin. okazało sie ,że wszystkie wyniki mam dobre. wszystko w normie. i prolaktyna i inne hormony. dalej nic nie wiedziałam. w kwietniu pomimo brania luteiny nie dostałam okresu. zrobiłam test- negatywny. poszłam do gin i tylko zapisała mi podwójną dawkę leku. teraz pod koniec czerwca mam do niej przyjść i jak nic się nie zmieni to zmieni mi tabletki na takie ,które podobno nawet cukrzycy mogą brać. ale to nie rozwiązuje problemu bo dalej okres sam nie przychodzi. chce w w najbliższym czasie zajść w ciąże ,a teraz nawet nie wiem czy to jest możliwe. z narzeczonym uprawiamy seks bez zabezpieczenia od roku i przez tą moją "blokadę" nic z tego. chce się wyleczyć skutecznie ,ale nawet nie wiem co mi jest. dostałam namiary na innego lekarza podobno dobrego , lecz na wizytę czeka się u niego długo i teraz jestem w kropce... moim pytaniem jest czy któraś z Was tez miała taki sam lub podobny przypadek?? a może znacie takie sytuacje z opowiadań?? bardzo proszę o poważne odpowiedzi bo dla mnie to nie jest temat do żartów.. z góry bardzo Wam dziękuję. wiem ze temat pojawił się na forum o antykoncepcji i płodności ,ale chce tez zobaczyć wypowiedzi Pań z tego forum.