Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyproszeb

popelnil blad ale jak teraz wybrnac?:-(

Polecane posty

Gość pomocyproszeb

Mój mąż wynajmuje mieszkanie (jesteśmy młodym małżeństwem a to mieszkanie jest jego kawalerskie na kredyt) nigdy nie wtrącam się w jego sprawy. Sądziłam, że jest rozsądny (jest straszy ode mnie). I pewnie tak jest, ale jest również dobry i ufny. Dlatego też w mieszkaniu, które wynajmuje zameldował na stałe ( bo prosila o to wynajmująca ma córkę której potrzebne było to do szkoły). Teraz pojawia się problem jak można kogoś zameldować na stałe, a jak teraz nie będę chciały się wymeldować? Ja się załamałam, gdy tylko się o tym dowiedziałam, wcześniej myslałam, że on zameldowal tymczasowo. Już do niej napisal że w przyszłym miesiącu będzie chcial zameldować tam swoją rodzinę, bo krótce urodzi się dziecko i że prosi o obocnoć i wymeldunej ze stałego na tymczasowy, ale jak ta kobieta się nie zgodzi?

Gość pomocyproszeb
???????

Gość wedell slodki
jednak glupota ludzka nie zna granic :O twoj maz jest sssstrasznie naiwny. Jesli ona sie niezgodzi to macie ,,pozamiatane"

Gość wedell slodki
wiesz że ona moze tam mieszkac,niemasz prawa jej wrzucić,jest zameldowana ma prawo do mkeszkania,moze przestac placi wam za,wynajemCo twojemu mezowi przyszło do glowy ?

Gość pomocyproszeb
bo on kiedys tez tak byl zameldowany gdy wynajmowal i uwaza ze ludzie na ogol sa dobrzy. w ogole nie moge przestac o tym myslec bardzo sie martwie a on uwaza ze to zalatwi sie....

Gość osz kulde !
wprowadzicie sie tam wsyscy na kupę , może się je znudzi i sama wyprowadzi:D

Gość pomocyproszeb
katastrofa a tak na poczatku bylo pieknie:-(

Gość wedell slodki
no to teraz bedzie mial nauczkę że nie wszyscy są dobrzy

Gość pomocyproszeb
a uwazasz ze na pewno nie bedzie chciala sie wymeldowac moze zdazy sie cud i wymelduje....a on zamelduje ja tymczasowo łudze sie

Gość wedell slodki
zalezy od osoby,długo wynajmuje ? ma dziecko,wlasnego mieszkania brak,to powody dla ktorych moze skorzystac z okazji zameldowania i chcieć zostac tam na stale

Gość pomocyproszeb
wynajmuje ponad rok ma dziecko 16 letnie - nigdy z wynajmujaca nie bylo problemów (moj maz ma umowe podpisana odprowadza kase w urzedzie skarbowym)

Gość wedell slodki
to chociaz tgle dobrze,coz okazja jet super(dla tej pani)zeby tam mieszkac tylko za,,oplaty" jest zameldowana to ma do wszystkiego prawo. Zycze ci żeby to sie dobrze skonczylo i zeby okazala sie uczciwa,bo inaczej bedziecie mieli wiiieepllkkii problem

Gość Przepraszam Cię, ale Twój mąż
jest kretynem i pewnie boleśnie się o tym przekonacie. 16-latka potrzebuje meldunku do szkoły? Bez jaj. Przecież na tym etapie edukacji już nie obowiązuje rejonizacja :O Zresztą w obecnych czasach nie jest istotne miejsce zamieldowania, ale deklaracja o miejscu zamieszkania. Sama mam córkę, która teraz zaczyna edukację, mieszkamy poza miejscem zameldowania i bez medlunku nawet czasowego i nie miałam najmniejszego problemu z przyjęciem córki do sp

Gość pomocyproszeb
byc moze jest naiwny szkoda mi go bo wiem ze chcial dobrze a teraz bedziemy miec problem i nie wiem jak z niego wybrnac

bez przesady, jest właścicielem mieszkania, może powiedzieć że chce sprzedać mieszkanie i musi sie wyprowadzić bo ze zmiana meldunku będzie pewnie problem, a moz esię zgodzi przecież jeszcze sie nie pytał, po co robić z igły widły,

jeszcze jedno ma umowę najmu, na czas określony czy bezterminowo, jaki jest czas wypowiedzenia,

Gość pomocyproszeb
sprawdzilam umowe wynajmu na czas nieokreslony z mozliwoscia wypowiedzenia 1 kazdego miesiaca (jakos tak) ale wynajem jest na firme ktora tam zostala zarejstrowana. teraz przeczytalam zeby zarejstrowac firme musi byc meldunek stały...

Gość Przepraszam Cię, ale Twój mąż
No właśnie problem polega na tym ABS, że przy wymeldowaniu nie ma znaczenia, kto jest właścicielem mieszkania. Zgodę na wymedlowanie musi dać osoba zameldowana. Ponieważ wątpliwy wydaje mi się powód zameldowania podany przez lokatorkę to i mam wątpliwości, czy zechce się wymeldować. I nie ma znaczenia długość i rodzaj umowy ani wola właściciela. Jeśli lokatorka sama nie zechce się wymedlować to pozostanie droga sądowa

Gość oj tam oj tam m m m
A dlaczego z góry zakładasz,ze nie bedzie chciała sie zgodzić :-0? Nie panikuj...

Gość pomocyproszeb
panikuje bo wszystko bylo dobrze a nagle on ma stracic prace (mial b. dobra) ja w ciazy (bez mozliwosci przedluzenia umowy) i jeszcze to mieszkanie! czasami wszystko sie uklada a jak juz jedno zepsuje to efekt domino:-(

zawsze jest jakieś wyjście, możesz przedstawić jej waszą sytuacje i ze sami musicie mieszkać w tym mieszkaniu, może jest to osoba normalna i sama się wyprowadzi, albo zastosować bardziej radykalne środki,

Gość pomocyproszeb
dziekuje ABS