Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche sie niepokoje....

corka zadko oddaje mocz...

Polecane posty

Moja corka (3 lata) duzo pije. Mimo to zadko robi pisiu. Wieczorem ostatni raz robi kolo 19-20. W nocy sie nie budzi na siusiu, dopiero rano robi ok.8-10. Np. wczoraj po calej nocy zrobila przed 9. Do sniadania wypila herbate, potem jeszcze dwa soczki i nastepne pisiu dopiero po 15 i ostatnie wieczorem... Mi sie wydaje, ze ona przetrzymuje jak najdluzej. Czy powinnam sie niepokoic?

? naprawde nikt sie nie wypowie ?

Gość wielka szkoda
zrób badanie moczu :) okaze sie czy masz sie czym martwic

Gość anetkaodpowiada
Powinnas ja sadzac aby sie wysikala. Powstrzymuje sie od oddania moczu a to jest bardzo szkodliwe na pecherz rozciaga sie w pozniejszym wieku moga byc problemy z nerkami

No z tym czestym wysadzaniem moze byc problem. Mam niski sedes, na nim nakladke i mala sama chodzi robic. Probowalam ja sadzac, ale po chwili schodzi i mowi ze nie chce. albo czasem mowi, ze chce, siada, widze, ze probuje zrobic ale w koncu mowi, ze nie chce. Jej mocz wyglada normalnie ( ostatnio pod prysznicem przy mnie zrobila, nie zdazylam jej na kibelek posadzic).

Gość Moja mala w tym wieku
tez tak miala. Robilam badanie moczu, ale nic nie wykazalo. Po prostu nie pamieta o sikaniu do czasu, az jej sie naprawde mocno nie chce.Np. zaczyna ja bolez brzuszek i pytam sie jej, czy czasem nie chce siku, a ona, ze tak. Male dzieci maja czasem za duzo spraw na glowie i o takich rzeczach nie pamietaja;) Musisz jej przypominac, tzn. przed spaniem obowiazkowo do ubikacji i jak wstanie to rowniez, przed sniadaniem. I nie ma zmiluj. No a badanbie moczu i tak mozesz zrobic, sprawdzic, czy nie ma nic niepokojacego.

No przed spaniem i rano robi. Rano czasem juz kolo 8 chce, a czasem chyba wlasnie przetrzymuje nawet do 10, ale wtedy pytam-chcesz pisiu? chodz zrobimy.

Moja mala nie przetrzymuje az do bolu brzucha na szczescie. a ja czesto rano jak chce ja wysadzic, to puszczam wode z kranu, to wtedy robi. wieczorem, jak malej kapiel robie albo tylko myje pod prysznicem, jak slyszyszum wody, to tez juz nie daje rady przetrzymac.

Gość Moja mala w tym wieku
Jak robi rano po spaniu to dobrze. A POTEM nie dawaj jej tyle pic. Mow, ze dasz jej pic ale jak sie wysika. CO 3 - 4 godziny niech idzie sikac. NO i zrob badania, bo to ze duzo pije moze wskazywac na np. cukrzyce. A moze taka jej natura ze malo sika, ja jak powiedzialam mam corke, ktora majac 3 latka tez tak malo sikala, chociaz byla zupelnie zdrowa (i jest do tej pory:)

dzis no miala sraczke rzadko bardzo cale łozko zabrudzial bidulka poduzkii i kołdre a mam tylko jeden kompet poscieli masakra