Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem jak kupować

jak to zrobić?

Polecane posty

Od pewnego czasu muszę oszczędzać i wyszło mi, że najlepiej byłoby gdybym na jedzenie (dla siebie i faceta) wydawała nie więcej niż 30 zł dziennie, co daje jakieś 900 zł miesięcznie. I nie wiem już jak to robić, żeby starczało. Kupuję warzywa i owoce sezonowe na targu, jajka na targu, nabiał, mięso i ryby staram się kupować dobrej jakości, ale patrzę na ceny i to, co mogę (głównie nabiał) kupuję w markecie, wędlin prawie wcale nie kupuję, nie kupuję żadnych gotowców, słodyczy, z napojów tylko wodę mineralną. I choćbym nie wiem co robiła i tak wychodzi mi więcej, jakieś 1100-1200 zł. Nie jemy wcale dużo, bo nie należymy do obżartuchów, więc nie mogę zmniejszyć ilości kupowanego jedzenia. Kupuję z listą, nic nie wyrzucam, bo kupuję tyle ile dajemy radę zjeść. Jedyne z czego nie jestem w stanie zrezygnować to dobre pieczywo i prawdziwe masło, ale przy naszym zużyciu i apetytach to nie są żadne pieniądze. Nie wiem już co robić.

widzę, że nikt nie ma tak jak ja :( Po prostu już nie wiem co i gdzie kupować. Nie chcę kupować tanich zamienników, jakichś produktów sero-, mięso- i rybopodobnych. I tak część kupuję w lidlu czasami, niby pierdoły typu puszki, pesto, zioła w doniczkach, więc oszczędność niewielka, ale nic więcej bym się nie odważyła tam kupić :o

Gość Dziun785
Jakaś psycholka z Ciebie

Dlaczego? Bo muszę oszczędniej żyć? Potrzebuję pieniędzy na leki, a ani ja, ani mój facet nie mamy na razie widoków na większe zarobki :o

Gość moze corka jest lepsza od cieb
po pierwsze zrezygnowalabym z ziol w doniczkach, drogie a niewiele tego jest. po co wode mineralna kupujesz? przegotowana pij wg mnie tanie produkty to ziemniaki, cebula, por - czesto robie na obiad ja ostatnio sie zastnawiam gdzie ta kasa idzie. wszystko chyba drozeje bo az tak duzo wiecej nie kupuje