Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MC Ajron

ja to się zastanawiam ...

Polecane posty

czy ja jestem nienormalny, czy cały świat już pier­dolca dostał? czy fakt, że nie waham się zwrócić uwagę panu parkującemu na chodniku i ścieżce rowerowej, albo innemu, który puszkę po piwie wyrzucił mi na trawnik pod domem, albo też kolejnemu, który o 23 postanowił zrobić sobie w środku tygodnia dyskotekę, jest dziwny? czy takie zachowania są całkowicie normalne, a moje pretensje kompletnie wydumane i świadczą o mojej aspołecznej postawie? czy czas już przeprosić wszystkich dookoła i zamurować się w piwnicy? albo wyprowadzić się w góry, żeby za sąsiadów mieć jedynie wiewiórki i niedźwiedzie? jest mi smutno :(

Gość analityk_forum124thjnu9h8h8g87
są ludzie i taborety, nic nie poradzisz.

a tam, czniam zgodę i ogólną miłość, chodzi mi to to, że cały świat uważa, że normalnym jest życie na złość innym, ale jak się to komuś nie podoba i zwraca na to uwagę, to jest jakimś kur­wa kosmitą z trzecim okiem na czole normalnie ...

Gość Last drop of wine
Niestety, ludziom coraz mniej zależy. Myślą tylko o własnej wygodzie, zero poczucia odpowiedzialności zbiorowej. Nasza wspaniała cywilizacja doprowadziła do tego, że człowiek traktuje swoje potrzeby jako najważniejsze i w dupie ma to, czy komuś cokolwiek przeszkadza. Obowiązki spełnia tylko te i tylko chce mieć coraz więcej praw. Całego świata zmienić się nie da, ale wystarczy nie dać się złapać w tę machinę i mieć własne zdanie, postępować wg własnych zasad. kto wie, może ktoś zacznie Cię naśladować?

Gość Last drop of wine
*miało być tam, że spełnia tylko te obowiązki, które mu pasują

nie dość, że lewym, to jeszcze widełki mi się w żyrandol zaplątały ale jaka odpowiedzialność zbiorowa niby? nie mam zamiaru bratać się z nikim ani dzielić jego trosk i problemów, jak dla mnie to połowa ludzkości w ogóle mogłaby wyginąć w straszliwych męczarniach. wkur­wia mnie tylko, że dla większości tego motłochu niewyobrażalnym wysiłkiem, przekraczającym ich wątłe siły, jest zachowanie jakiegoś podstawowego minimum zasad. i jeszcze ma toto czelność się burzyć, jak się jednemu z drugim tumanowi wskaże na jego tumaństwo.

Gość jużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż
..A ogonek? :P

To możesz się tylko cieszyć, że ci się ten żyrandol na głowę nie spierdolił razem z tynkiem.

Gość jużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż
a myślałam, że też w coś się zaplątał :P Ale wtedy nastrój byłby lepszy ;)

kwestię plątania pozostawmy z boku, dziś omawiamy temat nieprzystawalności do tego popier­dolonego świata

..rzeczywiście, dawno się nie zaplątał.. ;)

I jest to objaw nieprzystosowania :P

..niedostosowanie społecznego? ;) Od zawsze ;)

Pogódź się z tym, że jesteś jednostką aspołeczną, wypij kawę i bierz się do roboty.

Gość Last drop of wine
odpowiedzialność zbiorowa to może rzeczywiście złe określenie, ale chodzi mi o to, że np. ja nie śmiecę w lesie, bo nie chcę brudzić środowiska i nie szkoda mi parę groszy miesięcznie, żeby się ktoś zajął śmieciami. Nie trzepię chodnika na balkonie, bo nie chcę pobrudzić okien sąsiadce. I jest jeszcze milion innych przykładów, gdzie odrobina wyobraźni mogłaby zdziałać cuda. Niestety ludzie nie myślą o innych, gdy robią coś dla siebie - mają się na wzajem w dupie i tyle.

o to właśnie mi chodziło - 75% tego ciemnego bydła nie potrafi zrozumieć, że minimum kultury to nawet świnie w chlewie są w stanie zachować

ja już liczę ile razy zamieszałem herbatę :O na zakup M60 i bazooki mnie nie stać :(

Zalecam jednak plątanie :P Pewniejszy rezultat :P

to nie kwestia społeczeństwa ogólnie, tylko naszego polskiego społeczeństwa. W Szwecji jest inaczej o 180 stopni- są prospołeczni do wyżygania;):D