Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skandybnawa

Dlaczego kobiety sa tak malo oczytane?

Polecane posty

Gość skandybnawa

Zastanawiajaca jest jedna rzecz, wiecej kobiet studiuje, na kierunkach humanistycznyhc gdzie trzeba sporo czytac dominuja kobiety, badania pokazuje ze kobiety wiecej czytaja od facetow ale co z tego jak nic z tego nie wynika. Kobiety wiecej czytaja ale i tak mniej wiedza, maja mniejsza wiedze ogolna od facetow. Jesli spojrzymy na uczestnikow teleturniejow w stylu Milionerzy cyz jeden z dziesieciu to znakomia wiekszosc z nich to faceci, a wygranie odcinka 1 z 10 przez kobiete to juz w ogole rzadkosc. To ze kobiety sa mniej inteligentne od facetow, to nie ich wina, taka natura, ale dlaczego maja mniejsza wiedze?

żebyś mógł się dowartościować :D

nie ma jak przeprowadzić naukowy dowód :P w teleturniejach startuje więcej facetów, bo oni wolą rywalizację i w ten sposób się dowartościowują. dla kobiet zwykle ważniejsze są inne wartości. a w zwykłej rozmowie z wykształconymi ludźmi wychodzi jak to żałośnie jest z tym oczytaniem facetów.

Gość lady_margarett
kobiety w przeciwieństwie do facetów to istoty posiadające uczucia, instynkty itd kobiety myślą o macieżyństwie, rodzinie itp a nie tak jak faceci - tylko o kasie, seksie, nowych dupach i o tym żeby mieć lepszy samochód od sąsiada. a wracając do pytania - nie. kobiety są tak samo inteligentne jak faceci

Gość skandybnawa
"kobiety są tak samo inteligentne jak faceci" haha, dobry zart, spojrzmy na osiagniecia kobiet w nauce w ostatnich 50 latach, spojrzmy ile kobiet nalezy do Mensy a ile facetow.

Gość jhjhjhjkkkk
lady_margarett - przyznajesz ,ze jedynym celem kobiety jest posiadanie męza i stada dzieciarni ? Nie odpowiadaj , i tak wiem swoje :D

przeciętna kobieta jest moim zdaniem równie inteligentna jak przeciętny facet, ale... rzeczywiście wśród mężczyzn nieporównanie częściej zdarzają się jednostki wybitne :( może to rzeczywiście kwestia priorytetów?

Gość znam zycie .
odpowiedz jest bardzo prosta... kobiety to tumoki tak naprawdę, bez nas- facetów prawdopodobnie cały czas żyły by w epoce kamienia łupanego to są kretynki, idiotki, które przecietny iloraz iq posiadają pewniie w granicac 80-90 zresztą nie ma co sie oszukiwac, spojrzmy na przewódców swiata, na historie itp.. wszystko to faceci, kobiet tam jak kot napłakał kobiety wolą iść do centrum handlowego pooglądać 2h ciuchy (oczywiscie nic nie kupujac) niż wziąć dobra literature i poczytać

Gość aletdens
bo są po prostu glupsze

Gość lady_margarett
chodzi mi o to że częściej kobiety poświecają sie rodzinie niż nauce. tzn że np jesli kobieta juz urodzi dziecko to wszystko idzie na bok. w moim związku kłótni jest najwięcej własnie z tego powodu że mam 10 razy więcej ambicji i inteligencji niz mój facet i go to boli strasznie.

koleś zakłada już któryś temat i prowokuje do kłótni.Jakas pipa dała mu kosza, bo nic sobą nie reprezentuje i jedyne co mu zostało to podpuszczanie ludzi na DAMSKIM forum :D

Gość a wiecie co .... :)
bo maja inne sprawy na głowie niz imponowanie ci wiedza :) widzisz :) my dumne zadowolone ze mamy oczytanego faceta a ty zawiedziony :P i tak sie toczy ;)

Gość skandybnawa
"Jakas pipa dała mu kosza," Pudlo, nikt mi nie dal kosza. Myslenie nie jest twoja najmocniejsza strona

po cholere wymyslasz nowe nicki, już po Twojej pisowni i cytowaniu poznaje Cie z innego tematu :D tez o kobietach :)

Gość skandybnawa
Po mojej pisowni? A czym sie ona wyroznia?

Gość Perfetka..
To nie prawda, że są mniej oczytane.. A poza tym, do czego niby w XXI wieku może przydać się wiedza ogólna? Sporo czytam... ale jestem typem bardzo emocjonalnym, poza tym jestem kinestetykiem - przez to zapamiętuje trwale tylko to, co przeżyje wewnętrznie. Czy to oznacza, że jestem głupia? Po prostu inaczej funkcjonuje. Z drugiej strony, co np. z osobami z zespołem Aspergera, których wiedza bywa wręcz niepojęta... a jakby nie było są zaburzone rozwojowo!

kobieta jest zła, księżniczkuje, głupsza, "mniej oczytana", to może zmień orientacje, skoro jesteśmy takie głupie :)

Gość skandybnawa
Ale po co mam zmieniac orientacje? Nie ma przymusuu byc z kims. Kobiety sa zle wiec moge byc sam

Gość Perfetka..
znam zycie . odpowiedz jest bardzo prosta... kobiety to tumoki tak naprawdę, bez nas- facetów prawdopodobnie cały czas żyły by w epoce kamienia łupanego to są kretynki, idiotki, które przecietny iloraz iq posiadają pewniie w granicac 80-90 zresztą nie ma co sie oszukiwac, spojrzmy na przewódców swiata, na historie itp.. wszystko to faceci, kobiet tam jak kot napłakał kobiety wolą iść do centrum handlowego pooglądać 2h ciuchy (oczywiscie nic nie kupujac) niż wziąć dobra literature i poczytać" I właśnie taka kobieta cię stworzyła. Jeśli wiesz coś o przekazywaniu genów, to automatycznie przyznajesz się, że jesteś także tłumokiem, kretynem i idiotą! . :D

Gość Perfetka..
Żaden z tutaj piszących mędrców nie powstał tylko z męskich genów. Zatem pisząc w ten, a nie inny sposób obrażają nie tylko swoje matki, ale także i siebie. Bez względu jakby nie podejść do tematu, każdy tutaj ma geny także po matce, czyli kretynce i idiotce. Ale jak widać inteligencji zabrakło, aby dojść do tak prostych wniosków! :D

mam w pracy koleżanke, też taką zgorzkniałą, jak Ty. No to bądź sobie sam, dla takiego zgorzkniałego samca będzie to najlepsze rozwiązanie :))

no obrażając kobiety, wypowiadaja sie o swoich rodzicielkach, ładnie

Gość skandybnawa
A dlaczego taka zgorzkniala?" Uwaza ze wszyscy faceci to swinie?

Gość zielona zabaaaa
inteligencję dziedziczy się po matce :classic_cool:

Gość pfffffffffffffff
A kto powidzial ze faceci sa bardziej oczytani?

Gość skandybnawa
"inteligencję dziedziczy się po matce " Tak, tylko jesli matka miala IQ 120 to nie oznacza ze sny tez bedzie mial tyle. Nie ma takiej zaleznosci

Gość Perfetka..
lady_margarett chodzi mi o to że częściej kobiety poświecają sie rodzinie niż nauce" Można się bronić przed powyższym, tylko że to jest inteligencja natury. Gdyby tego zabrakło tych geniuszy by zbyt dużo nie powstało.. :P A od natury nikt jeszcze nic inteligentniejszego nie wymyślił. Powstało tyle genialnych wynalazków itd. Człowiek myślał, że przechytrzył i zwyciężył naturę.. A jaka jest prawda? Nic nie przechytrzył, a w dodatku sam gra do swojej bramki. Mamy zatrute powietrze, wodę, ziemię i to wszystko dzięki nauce...

" Jesli spojrzymy na uczestnikow teleturniejow w stylu Milionerzy cyz jeden z dziesieciu to znakomia wiekszosc z nich to faceci, a wygranie odcinka 1 z 10 przez kobiete to juz w ogole rzadkosc." a ty wygrałes taki teleturniej aby sie tak wychwalac?

"To ze kobiety sa mniej inteligentne od facetow, to nie ich wina, taka natura, ale dlaczego maja mniejsza wiedze?" jestes dumy z tego co inni osiagneli? a masz byc dumny z czegos co sam osiagnełes? nie chwal sie cudzymi zasługami :) bo nic w nie nie wniosłes opróćz "płci" i to cie z nimi tylko łaczy :) - siusiak :)

Gość Perfetka..
A mnie żaden geniusz nie odpowiedział na pytanie, po co komu wiedza ogólna w XXI wieku?