Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skandybnawa

Dlaczego kobiety sa tak malo oczytane?

Polecane posty

Gość a wiecie co .... :)
jesli bedziesz w Mensie i wygrasz teleturniej 1 z 10 :) i pochwalisz sie tym co ty osiagnełes wtedy przyznac ci racje ze jestes madrzejszy. Poki co ja tez moge sie wychwalac w nieskonczonosc cudzymi załugami :) Szymborksa dostała Nobla w zwiazku z tym jestem mądra :)

Gość skandybnawa
Nic nie pisalem o sobie, tylko ogolnie o kobietach! Widzicie roznice? Po co wiedza ogolna w 21 wieku? Po to zeby jak facet sie z Toba umowi na randke to mial z Toba rozmawiac a nie musial tylko zalamywac rak

Gość Perfetka..
a wiecie co .... :) " Jesli spojrzymy na uczestnikow teleturniejow w stylu Milionerzy cyz jeden z dziesieciu to znakomia wiekszosc z nich to faceci, a wygranie odcinka 1 z 10 przez kobiete to juz w ogole rzadkosc." Myślę, że i tutaj też odpowiedź jest prosta. Ci faceci z pewnością nie uczestniczą aktywnie w rodzinie. Z pewnością mają żony, które poświęcają swoje życie: piorąc, żywiąc i załatwiając powyższym komfort do czytania i zapamiętywania itd. Każdy kto wie, jak działa pamięć wie też, że wszystkiego pamiętać nie sposób.. i taki facet oprócz rzucania np. datami, życiowo jest niewydolny często..

Hitler tez był bardzo uzdolniony np artystycznie -malował piękne motylki, duzo czytał zwłaszcza o okultyżmie i jak wybił połowe ludzkości :) Pewnie twój idol :) No ...duzo osiagnał :) tym tez sie pochwalisz? bo to przeciez facet jest :) byc moze taki jak ty :)

Gość Perfetka..
Po co wiedza ogolna w 21 wieku? Po to zeby jak facet sie z Toba umowi na randke to mial z Toba rozmawiac a nie musial tylko zalamywac rak" Jeśli facet na randce ma zamiar dyskutować na temat wojny w Iraku i przepytywać z dat, to ogólnie nie ma pojęcia co to jest randka. I zamiast umawiać się na randkę, powinien umówić się w klubie szachowym, lub tym podobnym. Jeśli facet na randce nie jest skupiony na relacji damsko-męskiej to nie jest to randka!

"Jeśli facet na randce ma zamiar dyskutować na temat wojny w Iraku i przepytywać z dat, to ogólnie nie ma pojęcia co to jest randka. I zamiast umawiać się na randkę, powinien umówić się w klubie szachowym, lub tym podobnym. Jeśli facet na randce nie jest skupiony na relacji damsko-męskiej to nie jest to randka!" nooo :) wtedy jest to teleturniej 1 z 10 :)

Gość skandybnawa
"eśli facet na randce nie jest skupiony na relacji damsko-męskiej to nie jest to randka!" Nie chodzi o zadne przepytywanie!!!! Tylko o moznoc rozmowy na rozne tematy! Randka to nie tylko rozmowa na tematy damsko-meskie! To takze rozmowa na temat swoich -pasji, zainteresowan,wymiana pogladow. Niestety wiekosz kboiet jest tak jak tY i nie wiedzy ogolnej i nie ma z nia o czm rozmawiac!

Jestem kobietą (młodą), czytam dużo, ludzie mają do mnie szacunek i mają mnie za osobę inteligentną. A zarazem szaloną i niepoważną :] Więc może i kobiety są nieoczytane, ale to zwykłe pustaki, jakich jest na pęczki :)

Gość skandybnawa
@Perfetka.. To nie jest zaden arguement. Kobirty ktore nie maja rodziny i dzieci biora rzadko udzial w teleturniejcach!

Gość Perfetka..
skandybnawa Nie chodzi o zadne przepytywanie!!!! Tylko o moznoc rozmowy na rozne tematy! Randka to nie tylko rozmowa na tematy damsko-meskie! To takze rozmowa na temat swoich -pasji, zainteresowan,wymiana pogladow. Niestety wiekosz kboiet jest tak jak tY i nie wiedzy ogolnej i nie ma z nia o czm rozmawiac!" A od kiedy to pasja, zainteresowania, oraz wymiana poglądów jest wiedzą ogólną???????????????? Ewidentnie nie masz pojęcia co to jest wiedza ogólna. Nawet tipsiara wg twojej definicji posiada zatem wiedzę ogólną... skoro jej pasją są tipsy.. :D Kompletne pomylenie pojęć! :O

Gość Perfetka..
skandybnawa @Perfetka.. To nie jest zaden arguement. Kobirty ktore nie maja rodziny i dzieci biora rzadko udzial w teleturniejcach!" Co nie oznacza, że nie chciały mieć rodziny i dzieci i skupiły się na poszukiwaniu tego. Lub też poświęciły życia np. rodzicom.

wiekszość kobiet? no to widze, że byłeś już naprawde na wielu randkach :) skoro to wiesz. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, bo to robi się śmieszne :)

Gość Perfetka..
Znacznie częściej także udzielają się charytatywnie. Oczywiście można dyskutować co w szerszym znaczeniu jest inteligentniejsze. Czy dbanie o głodujących, czy też może zatruwanie wody, ziemi i powietrza...

Gość Perfetka..
agnet agnet@tlen.pl'; wiekszość kobiet? no to widze, że byłeś już naprawde na wielu randkach skoro to wiesz." Cóż z randki ze mną z pewnością wyszedłby z przekonaniem o mojej głupocie, bowiem w życiu nie pozwoliłabym na to, aby uznać, że jego pasje, zainteresowania mają być wiedzą ogólną!!!!!!! W życiu! Taki facet dla mnie nie godzien jest mojego czasu!!!

taki facet wymaga duzo pochwał co jest meczoce

Gość Perfetka..
Jest też zwyczajnie głupi, a przekonany o własnej niepojętej wiedzy. A jak każda tu zauważyła nawet nie ma pojęcia co to jest wiedza ogólna, a mimo to posługuje się tym określeniem. Wręcz żenujące... :O

Gość refforma_.
bzdury

no cóz...tylko zyczyć autorowy by znalazł tą swoją oczytana wzród pospolstwa a wtedy miejmy nadzieje ze ja choc troche doceni :)

Gość Perfetka..
Jeśli ktoś nie ma podstaw, to nie może mówić że wie cokolwiek. A na randke z takim łatwo byłoby się przygotować. Wystarczyłoby dowiedzieć się czym się interesuje (czyli co obejmuje jego wiedza ogólna hahaha) i się przygotować. Prościzna. W życiu nie skapłby się, czy siedzi przy inteligentnej, czy o IQ małpy. Najważniejsze by dostosowała się do jego "wiedzy ogólnej" Pytanie zasadnicze brzmi: "tylko po co?" :D

Gość refforma_.
Ale macie parcie na udowodnienie, że tak nie jest, matko . Będziecie stawać w konkury do ręki autora?

Gość Perfetka..
Ta walimy drzwiami i oknami, aby taki geniusz raczył nam zabłysnąć definicją "wiedzy ogólnej". Jak widać strasznie oczytany jest. :D

Gość Perfetka..
Jakby nie było zależy nam na takich genach i marzymy aby je rozmnożyć! :D

Gość Perfetka..
Z pewnością też trafi na super inteligentną w końcu, która z błyskiem w oku wysłucha jaką jest kretynką z racji płci. :D I zachwyci się niepojętą kwintesencją inteligencji w tej czystej postaci! :D Radzę jednak zakupić kota.. :D

Gość Perfetka..
Tak.. że ten tego.. idioci sami się rodzą ... :D

są też tacy, którzy twierdzą, że kobieta bez dziecka jest niepełna (np. Poncyljusz, szczęśliwy tatuś 4 dzieci, z bardzo pełną kobietą u boku) :D to zdecydujcie się faceci: czy chcecie nas przy garach i kołysce czy chcecie walczyć z nami o najwyższe stanowiska? :D

Gość Perfetka..
Poza tym facet jednak rzadko ślini się na widok okularnicy potarganej w rozflaczałym swetrze, która dzień i noc czyta. A przez brak ruchu przypomina kształtami kaszalota. Biedni naiwniacy sądzą, że taka np. Jennifer Lopez to ona zaciągnie tylko jakiś lump i jest gotowa. Nie mają najmniejszego pojęcia, że przy jej wyglądzie pracuje sztab ludzi od rana do wieczora. W tym także ona sama np. 5 dni w tygodniu przesiaduje w siłowni, w pozostałe 2 na różnych zabiegach. Nie sądzę zatem aby miała czas na zgłębianie historii filozofii chociażby... Niedawno migło mi w tv o jakiejś naszej gwieździe.. już nie pamiętam której, aczkolwiek nie takiej z czołówki, która miesięcznie na swój wygląd wydaje 5000 zł. Ciekawe ile zarabiają tutejsi geniusze. :D Z taką "wiedzą ogólną"

Gość skandybnawa
"Cóż z randki ze mną z pewnością wyszedłby z przekonaniem o mojej głupocie, bowiem w życiu nie pozwoliłabym na to, aby uznać, że jego pasje, zainteresowania mają być wiedzą ogólną!!!!!!! W życiu! Taki facet dla mnie nie godzien jest mojego czasu!!! " Ale jestes idiotka! Gdzie ja napisalem ze pasje zainteresowania sa wiedza ogolna? Gdzie? Napisalem -Nie chodzi o zadne przepytywanie!!!! Tylko o moznoc rozmowy na rozne tematy! Randka to nie tylko rozmowa na tematy damsko-meskie! To takze rozmowa na temat swoich -pasji, zainteresowan,wymiana pogladow. Moznosc rozmowy na rozne tematy!!!! Do tego jest potrzebna wiedza ogolna! Rozne tematy!

Gość skandybnawa
Nawet nie umiesz czytac ze zrozumieniem a masz szczelnosv posadzac mnie o to ze wiedza ogolna to pasje!

masz szczelność :D powiedział facet z szeroką wiedzą ogólną :p

Gość skandybnawa
Tak tak, blad w jednym wyrazie swiadczy o braku wiedzy ogolnej - myslenie kobiet