Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skandybnawa

Dlaczego kobiety sa tak malo oczytane?

Polecane posty

Gość refforma_.
Chodziło oczywiście o szczelność mózgu. Mózgu kobiet. Autor oczywiście ma rację z tą wiedzą ogólną, ale też skłonności do uogólnień za co żądam PRZEPROSIN!!!

Wielkie słowa. Kobiety to, kobiety tamto. Czemu służy ten temat? Po co tak generalizować? Naprawdę muszę się znaleźć w jednym worku z Panią Henią spod 5tki? Czy Czesią z Łąkowa? Jedni mają pasję (bez względu na płeć), inni nie. Dlaczego kobiety mają być mniej inteligentne od mężczyzn (przedstawiłeś to jako fakt). To jest wynik jakichś naukowych badań? Sama jestem ciekawa skąd to wziąłeś. Dlaczego kobiety mają mniejszą wiedzę? To są jedynie Twoje spostrzeżenia czy może coś więcej? Naprawdę bierzesz pod uwagę jedynie te teleturnieje i mensę? Litości. Chciałeś poruszyć tłumy. Włożyć kij w mrowisko. Masz teraz super ubaw. Ekstra. Idę robić obiad jak przystało na prawdziwą, uciemiężoną kobietę.

Gość Perfetka..
Ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem? To chyba ty autorze nie masz pojęcia o czym piszesz. Na początku piszesz, że chodzi o wiedzę ogólną, po czym w dalszym poście piszesz o pasjach i zainteresowaniach. To albo wiesz o czym piszesz, albo nie wiesz ... :D

Gość Perfetka..
"skandybnawa Ale po co mam zmieniac orientacje? Nie ma przymusuu byc z kims. Kobiety sa zle wiec moge byc sam" A tutaj też mieszasz. Wychodzisz z tego, że kobiety są głupie, a tutaj że złe. To nie są słowa blizkoznaczne!!! Zdecyduj się w ogóle o czym piszesz!!! :D Wydaje mi się, że nie masz pojęcia.. :O

Gość policjanttt
jestescie tepe kobiety i nie chcecie tego przyznać jestescie załosne i chamskie

Gość skandybnawa
"A tutaj też mieszasz. Wychodzisz z tego, że kobiety są głupie, a tutaj że złe. " A kto powiedzial z ejedno wyklaucz drugie? KLobiety sa glupie i zle!

Gość refforma_.
No tak, jak wolisz przepraszać klęcząc, to brnij w to dalej

Gość policjanttt...
skandybnawa popieram Cię całkowicie kobiety nei maja zadnych pasji,zainteresowan,ich wiedza ogólna jest załosnie niska, interesuje sie tylko tancem z gwiazdami głupie tepe strzały

Gość skandybnawa
"Ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem? To chyba ty autorze nie masz pojęcia o czym piszesz. Na początku piszesz, że chodzi o wiedzę ogólną, po czym w dalszym poście piszesz o pasjach i zainteresowaniach. " Ale Ty jestes tepa. Wlasnie.Najpierw napisalem o wiedzy ogolniej piszac o rozmowach na rozne tematy a potem przeszedlem do czegos innego, do pasji i zainteresowan, ktore takze sa blisko zwiazanie z wiedza ogolna. Wiem ze dla kobiet pasja zazwycaj oznacza tylko zainteresowanie , ale tak normalnie to za tym zainteresowanie kryuje sie tez jakas wiedza. Jesli ktos interesuje sie pilka nozna to nie tylko powinien ogladac mecze ale takze miec wiedze na temat pilki!

Gość Perfetka..
Hahahaha.. W ogóle nie trzymasz się tematu, którego jesteś autorem. To tak jakby na temat instrumentów odpowiedzieć, że słoń ma wspaniałą trąbę. Bo przecież jedno drugiego nie wyklucza? :D Ale ty jesteś głupi wybitnie... i jak widać bardzo skrzywdzony :D

Gość Perfetka..
I jakim trzeba być idiotą, aby siedzieć cały dzień z innymi idiotami? W końcu to damskie forum. Swój do swego ciągnie? Dlaczego nie grasz teraz w szachy z innym nieudacznikiem życiowym i nie przekonujecie siebie nawzajem o niezwykłej inteligencji? :D

Gość skandybnawa
Ale kto zboczyl z tematu? Ja czy kobiety swoim bzdurnymi tlumaczeniami KORY MIALY NIBY WYJASNIC dlaxzego kobiety rzadko biora udzial w teleturniejchac. Kobiety mimo ze statystycznie czytacja wiecej ksiazek to nie sa zadnymi rywaliami dla faceto w teltycurniejeach gdzie sie liczy wiedza ogolna ale takze w tych gdzi sie liczy wiedza specjalistczna!

Gość Perfetka..
skandybnawa - twój przykład teleturniejów jest całkowicie nie na miejscu. Aby brać udział w teleturniejach nie tylko potrzebna jest wiedza matole, ale też chęć rywalizacji, która u kobiet rzadziej występuje, a co za tym idzie rzadziej się zgłaszają!!!! :D To faceci mają też potrzebę wiecznego sprawdzania się!!! Tępy matole!!

Gość Perfetka..
Poza tym nie odpowiedziałeś mi, do czego niby w XXI wieku przydaje się wiedza ogólna? Wcześniej odpowiedziałeś nie na temat!!!

Gość skandybnawa
"twój przykład teleturniejów jest całkowicie nie na miejscu. Aby brać udział w teleturniejach nie tylko potrzebna jest wiedza matole, ale też chęć rywalizacji, która u kobiet rzadziej występuje, a co za tym idzie rzadziej się zgłaszają!!!! To faceci mają też potrzebę wiecznego sprawdzania się!!! Tępy matole!! " Jestes zalosna. Kazda dziedzina w ktorej kobiety beda slabsze od facetow bedziesz tlumaczyc brakiem checi rywalizacji!!! Koboiety maja duza potrzebe rywaliazji, widac to szczegolnie po tym jak kobiety rywalizauja miedzy soba, jak sie nie lubie nawazajem itd. O tym ze koniety luba rywalizowac swiadczy takze sport gdzie doping itd jest u kobiet na porzadku dziennym!

Gość Perfetka..
"Po co wiedza ogolna w 21 wieku? Po to zeby jak facet sie z Toba umowi na randke to mial z Toba rozmawiac a nie musial tylko zalamywac rak" To nie jest odpowiedź na temat! :D Nikt nie zaśmieca sobie głowy wiedzą ogólną pamięci, aby jakiś matoł nie załamywał rąk, które i tak ma obie lewe... W dzisiejszym świecie globalnym liczy się wiedza specjalistyczna, a nikomu nie przyda się encyklopedyczna! Dużo ważniejsze jest logiczne myślenie! Tobie go brakuje! Pisząc o inteligencji odpowiadasz, że kobiety są złe?! :D Nie zauważasz, że powstałeś z genów twojej matki i jesteś cząstką kobiety. Teleturniej jest dla ciebie wyznacznikiem wiedzy. Zupełnie nie ma w tych wypowiedziach logiki!

Gość skandybnawa
"Poza tym nie odpowiedziałeś mi, do czego niby w XXI wieku przydaje się wiedza ogólna? Wcześniej odpowiedziałeś nie na temat!!!" Po pierwsze juz odpowiedzialem, pod drugie wiedza ogolna nie wyklucza wiedzy szczegolowej. Wyksztalcony czlowike 21 wieku powinien miec wiedza ogolna, bo tego wymaga swiat, nie mozna sie zamknac w swojej dziedzinie i miec wszystko daleko gdzies. To jest ignoranctwo. Wiedza ogolna jest potrzebna chcoiazby po to by swiadomie dokonywac wybyrow politycznyhch!

Gość skandybnawa
Czy twoj maly mozdzek nie potrafi zrozumiec ze czlowiek inteligetny moze miec wiedze specjalistyczna i ogolna!!!! Mozna byc specjalista od budowy mostow i miec szeroka wiedze ogolna! Brak wiedzy ogolne to jest kalectwo umyslowa. Cala szkola podstawowa, gtimnazuj oraz lo to jest wiedza ogolna!

Gość Perfetka..
Na każdych studiach uczą, że w dzisiejszych czasach z dostępem do wiedzy w dzień i w nocy, nie ma najmniejszego sensu pamięciowo tego obejmować. Dużo ważniejszy jest rozwój ogólny! Oraz świadomość gdzie i jak szukać! Umiejętność odpowiadania na postawione pytania także! :D

Gość skandybnawa
"Dużo ważniejsze jest logiczne myślenie! Tobie go brakuje! Pisząc o inteligencji odpowiadasz, że kobiety są złe?" Gdyby karali za glupote to bys dostala dozywocie! Pomysl troche to nie boli. Ile Ty masz lat ze piszesz takie pierdolyu?

jestem ciekawa, czy założyciel tematu naprawde tak się uwzioł na kobiety (prawdopodobnie został kilkarotnie zraniony przez "płytką kobietę") czy prowokuje do dyskusji :)))))))))))))))

Gość Perfetka..
skandybnawa Czy twoj maly mozdzek nie potrafi zrozumiec ze czlowiek inteligetny moze miec wiedze specjalistyczna i ogolna!!!! Mozna byc specjalista od budowy mostow i miec szeroka wiedze ogolna! Brak wiedzy ogolne to jest kalectwo umyslowa. Cala szkola podstawowa, gtimnazuj oraz lo to jest wiedza ogolna!" Z psychologii pała! :D Właśnie nie może. Pamięć oczywiście można ćwiczyć, ale nie bez końca. Inaczej pamiętalibyśmy każdą lekcję w podstawówce, a jest to niemożliwe!!!!

Gość skandybnawa
Nie zostal ani razu zraniony przez kobiete, niestety musze powiedziec, ze sam niejednokrotnie zranilem kobiety co o mnie nie za dobrze swiadczy

Gość Perfetka..
agnet agnet@tlen.pl'; jestem ciekawa, czy założyciel tematu naprawde tak się uwzioł na kobiety (prawdopodobnie został kilkarotnie zraniony przez "płytką kobietę") czy prowokuje do dyskusji" Strasznie mu dokopała :D Chyba także matka, skoro i jej nie oszczędził! :D Ale mu dała.. Jest okrutnie skopany przez kobiety.. Wnioskuję, że to życiowy fajtłapa i udaje oczytanego, aby się pocieszyć. :D

Gość skandybnawa
"Z psychologii pała! Właśnie nie może. Pamięć oczywiście można ćwiczyć, ale nie bez końca. Inaczej pamiętalibyśmy każdą lekcję w podstawówce, a jest to niemożliwe!!" Moze, sa ludzie, zazwyczaj faceici ktorzy maja wiedze specjalistyxzn i ogolna Naucz sie czytav ze zrozumieniem! Nie pisalem nigdzie ze masz pamietac kazda lekcje w podsrawowotxe. Przez kilkanasxie lat wbijano Ci do glowy wiedze ogolna a Ty piszesz ze masz prawo jej nie miec!

Gość Perfetka..
skandybnawa Nie zostal ani razu zraniony przez kobiete, niestety musze powiedziec, ze sam niejednokrotnie zranilem kobiety co o mnie nie za dobrze swiadczy" Tępogłowy sam pisałeś, że są złe!!!! :D A teraz, że to jednak ty jesteś... :D Mylisz się w zeznaniach... :D

może czepiają się Ciebie same tępe dzidy, z którymi nie możesz porozmawiać, swój do swego ciągnie, myslałes o tym ?

Gość Perfetka..
Moze, sa ludzie, zazwyczaj faceici ktorzy maja wiedze specjalistyxzn i ogolna" Nie ma. :D Tępogłowy! Można być inteligentnym lub nie... ale nie można posiadać wiedzy bez ograniczeń. Nie mówimy tutaj oczywiście o ludziach z zespołem Aspergera, którzy mają często niepojętą wiedzę. Ale to są przecież osoby z zaburzeniem rozwoju!!!

Gość skandybnawa
To ze sa zle nie oznacza ze jakas mnie zranila! Ale jestes tepa, jak mozna w tak ograniczony sposob myslec. Czy nie bedac nigdy zranionym przez kobiete nie mozna juz napisac ze kobiety sa zle?