Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skandybnawa

Dlaczego kobiety sa tak malo oczytane?

Polecane posty

Gość Ania:)
Widzę głęboka dyskusja, kobiety się bronią ale jak wyraze swoje zdanie to mnie zjedzą:) skończyłam historię, czytania na studiach tyle że noce zarywałam, ale cóż z tego jak wiedzę mam historyczną, a w milionerach i jeden z dziesięciu tak jak autor podaje przykład, trzeba mieć też inna wiedzę, owszem czytam książki nadal historyczne lub psychologiczne, czasem jakieś romanse i tu jest właśnie to:) romanse tak naprawdę niewielką wiedzę przekazują, a kobiety właśnie takie książki czytają. Nie obrażając nikogo, bo wiadomo gusta są inne. Mój mąż czyta książki właściwie każdego rodzaju, jest umysłem ścisłym, tata mój jak nie miał co robić to czytał encyklopedię od deski do deski, myślę że to świadczy o tym iż kobiety mają określony gust literacki, a mężczyźni może odnajdują się w każdym:) kobiety są humanistkami, mężczyźni mają większą wiedzę, politechniki należą do nich, bo czym że są studia humanistyczne, niczym w porównaniu z wiedzą z uczelni technicznych.

Gość skandybnawa
"ie ma. Tępogłowy! Można być inteligentnym lub nie... ale nie można posiadać wiedzy bez ograniczeń. " A gdzie ja pisalem o wiedzy bez ograniczen! Daj cytat!!! Naucz sie czytac ze zrozumienie i nie wmawiaj mi czegoc czego nie napisalem. Wiedz ogolna nie oznacza wiedzy bez ograniczen. Ale jestes tepa, szok

Gość skandybnawa
@Ania, chwala Ci za to ze potrafilas sie zdobyc na w miare obiektywny glos.

Gość Perfetka..
skandybnawa To ze sa zle nie oznacza ze jakas mnie zranila! Ale jestes tepa, jak mozna w tak ograniczony sposob myslec. Czy nie bedac nigdy zranionym przez kobiete nie mozna juz napisac ze kobiety sa zle?" A zatem na jakiej podstawie takie wnioski? Kolega Ci powiedział? :D

Ciekawie dyskutujecie :-D Nie od dziś wiadomo, że uczestnicy wszelkiego rodzaju teleturniejów, gdzie liczy się wiedza ogólna typu encyklopedycznego przygotowują się do nich jak np. sportowcy do zawodów sportowych. Słowem: są zawodowcami nastawionymi na sukces, a prawdziwych pasjonatów tam jak na lekarstwo. Kasa! Ludzie, którzy posiadają naprawdę rozległą wiedzę, utytułowani, wszechstronnie wykształeceni twierdzą,że i tak najważniejsza jest tzw. wiedza o życiu i informacje praktyczne, pozwalające na przetrwanie w dzisiejszym świecie.

Gość Perfetka..
A gdzie ja pisalem o wiedzy bez ograniczen! Daj cytat!!! Naucz sie czytac ze zrozumienie i nie wmawiaj mi czegoc czego nie napisalem. Wiedz ogolna nie oznacza wiedzy bez ograniczen. Ale jestes tepa, szok" To zatem poproszę o granice wiedzy ogólnej, gdzie ona niby przebiega? :O

Gość skandybnawa
Mam oczy, sluch, widze i slysze jak sie zachowuja kobiety w stosunku do facetow, ex-facetow, mezczynz w ogole, jakim szacukiem darza inne kobiety, jak sa solidarne miedzy soba itd.

Gość deep_violet
Generalizujesz, ulegasz schematyzmowi myślowemu-czy to jest przejaw inteligencji?

Gość skandybnawa
"Nie od dziś wiadomo, że uczestnicy wszelkiego rodzaju teleturniejów, gdzie liczy się wiedza ogólna typu encyklopedycznego przygotowują się do nich jak np. sportowcy do zawodów sportowych. Słowem: są zawodowcami nastawionymi na sukces, a prawdziwych pasjonatów tam jak na lekarstwo. Kasa!" Nie do konca masz racje. Wiekszosc uczestnikow teleturniejow to nei sa zawodowcy, chociazb z tej prostej przczyny ze w niektortych teleturniecjach, np Milonjerach nie moga brac udzial Ci ktorzy wygral duza kwota w innym teleturnieju. Dlatego tez w np w Mlionerach nie zobczyslismy najwybitniejszego polskegi zawodowego uczestnika teleturniejow Marka Krukowskiego. Czasem teelturniej robia wyjatki i dopuszczaja takich graczy do udzialu, przykladem jest udzial Andrzeja Zubali w Mlionerach

Gość Perfetka..
Ania:) - masz mylne pojęcie wiedzy. Wiedza encyklopedyczna dzisiaj jest mniej ważna, niż wiedza o emocjach (których mnóstwo w romansach). (Mamy przecież inteligencję emocjonalną wg Golemana.) Dlatego coraz więcej mamy alkoholików, hazardzistów, i innych uzależnionych, którzy nie radzą sobie z emocjami i życiem w społeczeństwie. Chyba nie muszę przypominać, że są to głównie mężczyźni?

Gość Perfetka..
deep_violet Generalizujesz, ulegasz schematyzmowi myślowemu-czy to jest przejaw inteligencji?" Bingo! W dodatku wnioski wysuwa od czapy.. :D

Gość Perfetka..
skandybnawa - zadałam ci pytanie: Gdzie przebiega granica wiedzy ogólnej? Chętnie się dowiem :D

Gość skandybnawa
"Wiedza encyklopedyczna dzisiaj jest mniej ważna, niż wiedza o emocjach (których mnóstwo w romansach)." Zaraz padne ze smiechu!!! Hahaha, Wiedza o emocjach w romansach! Romanse opieraja sie na emocjach ale wiedzy w nich o emocjach jak na lekarstwo! Wiedza o emocjach to jest w ksiazkach specjalistow jak np wspomniany Goleman ale nie w romansach!@

Gość skandybnawa
"skandybnawa - zadałam ci pytanie: Gdzie przebiega granica wiedzy ogólnej? Chętnie się dowiem " Czy Ty jestes tak rzeczywoscie tepa? Czy tylko udajesz! Napisalem ze wiedza ogolnie nie jest bezgraniczna! To znaczy ze jest ogranicozna, jak kazda wiedza, wiedza ktora posiada czlowiek! Rozumiesz ?

Gość Perfetka..
Czytałeś jakieś romanse? Np. Annę Kareninę? Są tam całe studia psychologiczne na temat miłości. Jest uznawana za pierwszą powieść psychologiczną! Jeśli uważasz, że romanse ograniczają się tylko do literatury brukowej to twoja wiedza ogólna jest masakrycznie szczątkowa!!!!

Gość Perfetka..
skandybnawa "skandybnawa - zadałam ci pytanie: Gdzie przebiega granica wiedzy ogólnej? Chętnie się dowiem " Czy Ty jestes tak rzeczywoscie tepa? Czy tylko udajesz! Napisalem ze wiedza ogolnie nie jest bezgraniczna! To znaczy ze jest ogranicozna, jak kazda wiedza, wiedza ktora posiada czlowiek! Rozumiesz ?" Ale jesteś ograniczony!!! Ja się zatem pytam prostszym zdaniem: do czego jest ograniczona wiedza ogólna? Inaczej zadanego pytania biedak nie zrozumiał. :O

Gość dsdsdds
"do czego jest ograniczona wiedza ogólna? " Ale jestes tepa!!!!! Ja mowie ze wiedza ogolna jest ograniczona, ograniczona kazego czlowieka. Nie pisze natomiast o granicy miedzy wiedza ogolna a wiedza specjalistyxzna! A Ty sie wlasnie o te granice pytasz! W ogole nie czytasz tego co pisze!

Gość Perfetka..
Napisalem ze wiedza ogolnie nie jest bezgraniczna" Rozbierzmy słowo bezgraniczna (czyli bez granic). Pisząc, że nie jest bezgraniczna stwierdzasz zatem, że owe granice posiada. :D Tępogłowy!

Gość skandybnawa
Nie mozna podac sztywnej granicy miedzy wiedza ogolna a wiedza specjliastyczna. Co nie oznacza ze wiedza ogolna nie jest ograniczona, bo jest. Rozumiesz to czy nie?

Gość skandybnawa
"Rozbierzmy słowo bezgraniczna (czyli bez granic). Pisząc, że nie jest bezgraniczna stwierdzasz zatem, że owe granice posiada. Tępogłowy!" Posiada granice ktora odziela wiedze ogolna daneje osoby ktora ja posiada od wiedzy ogolnej(inne) ktorej juz ta osoba nie posiada! Rozumiesz?

Gość skandybnawa
Mamy Kowalskiego. Ten Kowalki ma jakas wiedza ogolna, ta jego wiedza ogolna ma granice, konczy sie i graniczy z wiedza ogolna ktorej juz ten Kowalski nie posiada!

Gość Perfetka..
dsdsdds - geniusz zapomniał zmienić nicka. :D

Gość Perfetka..
[zgłoś do usunięcia] skandybnawa Mamy Kowalskiego. Ten Kowalki ma jakas wiedza ogolna, ta jego wiedza ogolna ma granice, konczy sie i graniczy z wiedza ogolna ktorej juz ten Kowalski nie posiada!" Idąc tym tropem mędrcu od siedmiu boleści każdy posiada swoją wiedzę ogólną. Zatem wykluczone jest, aby kobieta jej nie posiadała. Nawet upośledzeni posiadają jakąś wiedzę ogólną!!!!! Zabrnąłeś idioto w ślepy zaułek!!!

Gość skandybnawa
" Idąc tym tropem mędrcu od siedmiu boleści każdy posiada swoją wiedzę ogólną. Zatem wykluczone jest, aby kobieta jej nie posiadała. Nawet upośledzeni posiadają jakąś wiedzę ogólną!!!!! " Kazda kobieta posiada wiedza ogolna w teorii, ale jesli ta wiedza jest bardzo mala, mizerna to mozna mowic ze jej nie posiada. Tak smao jest z inteligencja, nawet idiota ma inteligencja, malo ale ma, co nie oznacza ze jest inteligentny!

Gość Perfetka..
Idąc zatem dalej niemożliwe jest abyś posiadał wiedzę, którą ma dana kobieta. Inaczej nie masz wiedzy ogólnej, którą posiada kobieta. :D

Gość deep_violet
Perfetka-po co Ty się wdajesz w tę jałową dyskusję, choć określenie "dyskusja" ma się nijak do tej całej żenującej przepychanki. Autorze-proponuję podzielić się swoimi przemyśleniami z mamą albo siostrą. Skąd ten brak szacunku i agresja? Nie musisz odpowiadać na to pytanie, wolę nie wiedzieć.

Gość skandybnawa
"Idąc zatem dalej niemożliwe jest abyś posiadał wiedzę, którą ma dana kobieta. Inaczej nie masz wiedzy ogólnej, którą posiada kobieta" Ale Ty zes tepa. Oczywiscie ze nie ma 2 osob ktore posiadaja identyczna wiedze ogolna. Kazdy ma inna ale duza czesc z tej weidzy jest w posiadaniu wielu osob- np jak sie nazywa stolica Polski.

Gość Perfetka..
"Kazda kobieta posiada wiedza ogolna w teorii, ale jesli ta wiedza jest bardzo mala, mizerna to mozna mowic ze jej nie posiada. Tak smao jest z inteligencja, nawet idiota ma inteligencja, malo ale ma, co nie oznacza ze jest inteligentny!" Skoro piszesz, że każdy ma własne granice wiedzy, to nikt nie ma prawa twierdzić, że czyjaś jest mała. Bo jeśli spotkasz się z typową tipsiarą i ona zapyta cię o tipsy. A ty nie będziesz nic na ten temat wiedział, to wg ciebie ona ma prawo stwierdzić, że twoja wiedza jest bardzo mała w porównaniu z jej wiedzą. I w twojej definicji będzie to prawda! :D

Gość Perfetka..
"Oczywiscie ze nie ma 2 osob ktore posiadaja identyczna wiedze ogolna." Zatem nikt nie może oceniać wiedzy innej osoby.

Gość skandybnawa
"Oczywiscie ze nie ma 2 osob ktore posiadaja identyczna wiedze ogolna." Zatem nikt nie może oceniać wiedzy innej osoby. Ja pierd... ale jestes tepa. Wytlumacze Ci na obrazkach bo widze ze inaczje nie zrozumiesz. Jasio ma 10 zabawek, Malogosia ma zabawek 4(ma inne).Sa 2 osoby, kotre maja inna liczbe zabawek. To nie przekaszadza w niczym by te osoby nie molgy ocenic liczbe zabawek. Jasio moze powiedziec ze Malogoasia ma mala liczbe zabawake a Malgosia ze Jasio ma duza liczbe zabawek!