Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna tlumaczkaaaaa

****becikowe w krajach UE****

Polecane posty

Gość taka jedna tlumaczkaaaaa

czemu u nas becikowe wynosi tylko 1000 zł ??? a np. we Francji: okolo 900e w Hiszpani az 2500e???!!!

Gość MI_zielone
tylko w Polsce dostaje je kazdy...

tak wlasnie tez sie zastanawiam czemu tak jest, moja siostra za urodzenie dziecka dostala w Hiszpani prawie 3000 E, i tam tez dostaje je kazdy

Gość zimna cola
A w Danii becikowe wynosi 0 zł:(

Gość to wy nie wiecie
ze PL to zacofany kraj??? tu nie dlugo bedzie jeszcze gorzej to samo z in vitro w krajach uni europejskiej jest refunowane a tu?? ani w polowie wszedzie tylko zeruja:/

No wlasnie, w Pl dostaje kazdy a we Francji juz nie .... zreszta 900e we Francji i 1000zl w Polsce sa jak najbardziej proporcjonalne do zarobkow ...

Gość zimna cola
A ile sie dostaje w Irlandi i Holandii? wie ktoś?

Gość hhhjjhjh
a w niemczech?

Gość MI_zielone
we Wloszech tez nie kazdy, tylko najbiedniejsi.-naprawde ciezko sie zmiescic w pulap, dwojka pracujacych rodzicow i zarabiajacych powiedzmy srednia krajowa nie ma kompletnie szans. Do tego jest to plynne, co roku decyduja o wysokosci, w tym roku chyba zreszta nic sie nie dostawalo. W zeszlym roku bylo 5000 euro ale kredytu nieoprocentowanego, zwrotnego oczywiscie.

we Wloszech zalezy od Regionu, u mnie np. jak sa dochody powyzej 15 tys euro na rok to sie dostaje fige, a 15 tys, przy 2 pracujacych to norma. Takze my nie dostalismy NIC. Poza tym rodzinnego dostaniemy 10 euro na miesiac :-)

We Francj tez jest limit zarobkow, zdaje sie ze cos ok 45 tys e przy dwojgu rodzicach pracujacych i jednym dziecku ... jak sie zarabia wiecej to sie nie dostaje ani "becikowego" ani "rodzinnego" a i doplaty do "niani" sa mocno okrojone :(