Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość victoria25

Co się składa na udany związek na lata?

Polecane posty

Gość victoria25

Wiemy już,że zauroczenie mija..Więc co sprawi,że dwoje ludzi wytrzyma se sobą próbę czasu? Wiem,ze muszę sie sama starać te relacje zbudowac... Ale czego szukać w facecie ,potencjalnym mężu?:) a czego się wystrzegać ,mimo że wydaje mi się niegroźne? Pytam,bo wszystkie moje zwiazki sie rozpadalay.pozostawał moj niesmak...mam juz 25 lat,teraz chce zbudowac cos trwałęgo,ale wydaje mi się,że szukam w niedopowiednich facetach materiału na meza..

Nie ma jednej recepty, bo każda z nas pragnie czegoś innego :) Mogę opisać to na swoim przykładzie. Po pierwsze zawsze najważniejsza była dla mnie inteligencja - żeby umiał logicznie myśleć, był ciekawym świata, umiał podejmować dobre decyzje, zadbać o siebie. Po drugie, musiał mi się podobać - można się oszukiwać, że się po iluś latach dotrzemy, inteligencja przesłoni szpetny wygląd... ale z biegiem lat byłoby tylko gorzej. Po trzecie, mimo różnicy charakterów (bo wiadomo, że dwóch takich samych ludzi nie ma) musicie mieć wspólne podstawy - spojrzenie na życie, kwestie założenia rodziny, może jakaś wspólna pasja... Można by tak wymieniać długo, ale to jest baza. Moja baza :)

Gość a wiecie co .... :)
"Co się składa na udany związek na lata?" dwie fajne dojrzałe osoby :)

Gość bjsvfdslfgvbdlsjkfgndjkl
sensowna i myślaca kobieta ale takich już nie ma :)

Gość dfdfdfdfdfdf
szanowanie sie przede wszystkim.

Gość a wiecie co .... :)
"sensowna i myślaca kobieta ale takich już nie ma" no i sama ze soba zwiazek stworzy? ja myślałam ze potrzeba do tego dwuch osob :)

Gość abec
dwie pasujące do siebie pod wieloma aspektami osoby, wzajemny szacunek, wspólna pasja lub zainteresowania, wzajemna troska i wierność

Gość salianka
Można sporo wymienić: (moim zdaniem, kolejność bez znaczenia) wzajemny szacunek i zrozumienie, pociąg fizyczny, umiejętność słuchania drugiego człowieka,poczucie bezpieczeństwa, akceptacja wad, poszanowanie odmiennego zdania/poglądów, znajdowanie czasu na wspólne chwile w codziennym zabieganiu, umiejętność pójścia na kompromis, wierność, podobne poczucie humoru, pomoc w pokonywaniu przeszkód i własnych słabości, wzajemne dbanie o siebie...I chęć przejścia razem przez życie niezależnie od tego,co nam chce przynieść.