Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Słoneczko2010

co brać w pojemnikach na żywność do pracy?

Polecane posty

Kupiłam fajne niewielkie pojemniczki i zastanawiam się co by można było brać do nich do pracy/na uczelnie, prócz twarożku czy różnych sałatek ?? chodzi mi oczywiście o zastąpienie kanapek :)

Gość salianka
Może jakiś chłodnik,np.ogórkowy? Chłodny (więc nie wystygnie),gęsty i pożywny :) Oprócz tego,co wymieniłaś nie mam pomysłu.

Gość *liliann
Naleśniki :) Kopytka :) Pierogi :) Noś to na co masz ochotę i co będzie ci wygodnie jeść. I o ile lubisz też na zimno takie potrawy.

Gość salianka
Chłodnik ogórkowy Składniki (4-6 porcji): 1/2 litra kefiru 1/2 litra jogurtu naturalnego 1 ogórek 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypioru 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) sól, pieprz do smaku ew.młode ziemnaki Przygotowanie: -ogórka zetrzeć na tarce (ja nie obieram,ale można). -wymieszać wszystkie składniki doprawiająć wg uznania do smaku -schłodzić (chyba,że składniki miałaś z lodówki) I tyle :D

Gość salianka
Fajnie też smakuje jak dorzucisz sobie pokrojonego (ugotowanego) buraka.

Gość *liliann
Tu masz przykład... http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Przysmaki/527309,1,Przepis-na-chlodnik-ogorkowy--chlodnik-ogorkowy--chlodnik.html Ale jak wpiszesz w google to wyskoczą Ci przepisy. Jednak to może być za płynne na noszenie w pojemnikach :)

z tym chlopdnikiem uwazaj bo jeszcze ci sie wyleje;p jajko mozesz ugotowac, omlety male, owoce, musli do jogurtu

możesz wziąśc sobie kanapeczkę z szynką, pomidorkiem,ogórkiem...z czym tam chcesz :) a jeśli nie chcesz jeśc chleba to są w sprzedaży takie placki okrągłe co się w nie zawija, tortilla chyba ale nie jestem pewna :) napchaj warzywek, możesz dzień wcześniej podsmażyc na teflonie odrobine piersi z kurczaka, dodac pomidora, papryke, sałatę... co tam lubisz :) dietetycznie i pycha :) kiedyś z takim zestawikiem chodziłam do pracy jak byłam na diecie, można naprawdę się najeśc, ponadto zastępuje fast food i jest jakąś fajną odmianą w dietowym menu :) ponadto polecam takowego napchanego placka obwinąc przed włożeniem do pudełeczka w folie spożywczą :) tak na wszelki coby sie nie rozwinął. Ponadto pyszna też jest sałatka z kapusty pekińskiej, marchwii, przypraw i jogurtu naturalnego. Możesz sobie zrobic warzywka na patelnie z ryżem lub same i wrzucic w takowe pudełeczko :) ja lubię jeszczę sałatkę z jajka na twardo, ryżu,kukurydzy,szynki,ogórka kwaszonego. Jajko kroisz drobniutko i do michy, dokładasz ze dwie łyżeczki ryży, kukurydzę, ze dwa plasterki szynki pokrojonej drobno. Drobno również kroisz ogórka kwaszonego ( musisz go odcisnąc przed dołożeniem do reszty bo ma duzo soku w sobie) mieszasz, doprawiasz, dla mnie pycha :) hmmm co tam jeszcze. mozeria - szybko, dietetycznie, zdrowo, kroisz ogóra doprawiasz solą i pieprzem zalewasz jogurtem naturalnym. Możesz zabierac ze sobą jogurty naturalne i do tego np. truskawki, kiwi, mandarynki.... itp itd, do tego sypnąc pare orzechów i pychota. aaaaa i polecam szejki owocowe , truskawkowy np. wrzucasz do robota truskawki, do tego tabletki słodziku ( do smaku) do tego jogurt naturalny i 3 kostki lodu.... pyyyyycha. Mam nadzieję że pomogłam w razie pytań zapraszam na topik "ostatnia szansa" :) to wymyślę jeszcze coś do jedzonka przepraszam za błędy w pisowni ( jesli takowe są) i za wyczerpujący referat :) smacznego życze i sukcesów w diecie :)

tangeska :) czesc nie wiem czy pamiętasz :) " wieczną dietę" wyobraz sobie że moje cud diety tak rozwaliły mi przewód pokarmowy :( ... istna tragedia, lekarz powiedział mi co mam jesc i ile, chudnę tempem ślimaka ... ale nic już mnie nie boli :) i chwała znów nie wylądowałam w szpitalu, wyniki badan zaczynają wracac do normy :)

oczytałam się o zdrowym jedzeniu jak ta głupia, wkońcu nie jestem ospała :) jestem na diecie żryj mniej i zdrowiej :) człowiek uczy się na błędach :) już nigdy nie będę sie tak odchudzała i każdemu odradzam chudniecie bardzo szybko. Wracam do zdrowia, narazie spadło mi w pasie 2cm w tyłku 1cm cieszy mnie to :) nie mam jak narazie napadów i wkońcu wziełam sie za cwiczenia :) więc kochane dziewczynki jedzcie zdrowiej :) powiada Wam to koleżanka po przejsciach, u mnie skończyło się to szpitalem, jojo, bólem jakby mi ktoś wnetrzności wyrywał. Dieta to długi proces. Mam nadzieje że będziecie mądrzejsze odemnie