Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkuja

Dlaczego jest tak wielka różnica w inteligencji , mądrości itp między facetami a

Polecane posty

Gość IMO13831
mmgmm "TEORETYCZNIE mamy... Jestem pewna ze słyszałeś chociażby o nierównych płacach." Offerma - czyń honory, bo ja już nie mam sił... "Akurat praca kobiety w domu NIGDY nie była doceniana więc równouprawnienie akurat tego nie zmieniło..." Bullshit. "Tak? A sam z offerma używaliście argumentów biologii. To może wam przypomnę jeden który najczęściej używaja zdradzający: "Mężczyźni w przeciwieństwie do kobiet muszą zapładnić jak najwięcej kobiet dlatego oni muszą uprawiać seks z jak największą ich ilością"." Gdzie tak twierdziliśmy? Wskaż nam cytaty. "Jakoś nigdy się nie spotkałam z opinią ŻADNEJ kobiety(nawet feministki!) że jeśli ktoś decyduje się zostać panią domu to jest pasożytem. Natomiast bardzo często słyszalam ten tekst z ust panów nawet na tym forum." Teraz już KŁAMIESZ, bo ja słyszałem to od jednej i drugiej strony.

Gość Perfetka..
Endlessly - wierzę, że jesteś pod wrażeniem IQ osób upośledzonych, skoro nawet nie wiesz, że naprawdę pisze się razem. :D

Gość mmgmm
"Masz rację. Te obozy koncentracyjne tylko dla kobiet. Farmy rozpłodowe. Można było zabić, zgwałcić i okaleczyć jakąkolwiek kobietę bez żadnych konsekwencji. Kobiety były hodowane niczym bydło, a jak już urodziły potomków, to były zarzynane i zjadane. Królowe nie istniały, a Kleopatra i jej podobne to mit. Słowem - dzicz! Nie..zaraz..przecież to bzdury. Po prostu nie mogłyście się bawić jawnie w politykę (większość) i opiekowałyście się domem/dziećmi. Ale w tym nie ma dramatyzmu.." Pojedź sobie do Afryki do jakiegoś plemienia i zobacz jak tam traktuje sie kobiety. Oni sie zatrzymali w rozwoju więc sobie zobaczysz jak to było za daaaawnych czasów... I jeszcze jedno do wszystkich. Ja nie uważam kobiet za lepszych od mężczyzn i na odwrót. Ja uważam że feminizm dał nam kobietom bardzo dużo bo przede wszystkim WYBÓR. A wcześniej go nie miałyśmy. Nikt nie lubi być przymuszany więc jesli kobiety słuchają "wasze miejsce jest tylko w domu" to tym bradziej sie zniechęcają i chcą robić na przekór temu. Bo ja znam naprawdę dużo takich które z chęcią by zostały paniami domu ale odechciewa im się gdy słyszą że to ich obowiązek. I sądzę że dlatego jest więcej męskich wynalazców. Nie dlatego że kobiety są głupsze ale dlatego że wolą sie zajmować domem i dziećmi. I nie interesuje ich kariera zawodowa. (Oczywiście nie wszystkie bo znam i takie które nie cierpią dzieci a kochają mechanikę kwantową :P).

Gość IMO13831
Salemkaaa - cofnij się do mojej wypowiedzi, gdzie nie używając argumentów z dupy wziętych, podaję źródło badan w których wyszło, że faceci mają przeważnie wyższe IQ.

Gość Perfetka..
Zaufaj mężowi, pedagogiem roku to ty nie zostaniesz.. :D

Gość IMO13831
mmgmm "Pojedź sobie do Afryki do jakiegoś plemienia i zobacz jak tam traktuje sie kobiety. Oni sie zatrzymali w rozwoju więc sobie zobaczysz jak to było za daaaawnych czasów..." Aż mi szczęka opadła...

Gość Perfetka..
Endlessly Dobrze Perfetka, mam niskie IQ bo zrobiłam błąd." Ja ci badań IQ nie robiłam. Myślałam, że jako pedagog wiesz jak to się robi..? :D

Proszę: "Płeć a inteligencja 100 lat temu większość ludzi uważałaby, że mężczyźni są bardziej inteligentni od kobiet. Nawet teraz w wielu częściach świata uważa się, że mężczyźni są bardziej inteligentni. Naukowcy jednak nie sądzą, by istniała znacząca różnica w średniej inteligencji między mężczyznami, a kobietami. Nie mniej jednak, mężczyźni radzą sobie lepiej z zadaniami związanymi z postrzeganiem wzrokowym i matematyką, a kobiety nieco lepiej z zadaniami związanymi z pamiętaniem i uzasadnianiem słownym. Tak więc rozstrzygnięcie debaty dotyczącej bardziej inteligentnej płci zależy od tego, jaką wagę przypiszemy tym różnym zdolnościom poznawczym w ocenie ogólnej inteligencji. Pomimo że różnica w średniej inteligencji nie jest znacząca, stwierdzono, że mężczyzn cechują większe wahania w jej poziomie. Badania wykazały, że wśród mężczyzn znajduje się więcej osobników z bardzo wysokim IQ i bardzo niskim IQ, niż wśród kobiet. Może to wyjaśniać zjawisko "szklanego sufitu", doświadczanego przez kobiety w miejscu pracy. Ponieważ więcej mężczyzn posiada bardzo wysokie IQ, więcej z nich zajmuje wysokie stanowiska zawodowe." źródło: http://www.e-diagnostics.com/pl/science/mv2g-intelligence-test/#iq-differences

Gość IMO13831
Salemkaaa "IMO czemu mnie obrażasz?" Obraziłbym Cię nazywając kurwą. Ja tylko stwierdziłem fakty, związane z Twoją wypowiedzią. "W dziwny sposób manifestujesz swoją 'inteligencję'... " Także mogę to powiedzieć o wygłaszaniu danych statystycznych, bez tych danych...

Gość mmgmm
"Teraz już KŁAMIESZ, bo ja słyszałem to od jednej i drugiej strony." Nie kłamie. Moze obracamy sie w różnych środowiskach ale nigdy z ust kobiety w mojej obecności nie padły słowa o tym ze kobieta na utrzymaniu mężczyzny jest pasożytem. Niestety na odpowiedź na pozostałe argumenty nie mam czasu bo jest "piątek późne popołudnie" i czas powoli przygotowywać sie do wyjścia na miasto ;) A i podejrzewam że i wy nie jesteście no-life'ami i zaraz będziecie spadać. Więc proszę w skrócie napisać czego w końcu oczekujecie od kobiet? żeby nie miały wyboru i musiały siedzieć w domu z dziećmi? Czy juz sama nie wiem czego...

Gość wewew
"Kobiety wykazują mniejszy rozrzut." Wlasnie, dlatego kobiety w zdecydowanej wiekszosci sa przecietne, czytaj nadaja sie do przecietnych rzeczy. Na 10 geniuszy az 9 to faceci, na 10 debili az 9 to faceci. Kobiet jest bardzo duzo w srednim przedziale inteligencji. Facetow w srednim przedziale inteligencji jest mniej ale za to jest ich wiecej od kobiet w przedzialach skrajnych. To wszysto rodzi konsekwnecje. Ludzie dobieraja sie w pary, laczac sie przede wszystkim z ludzmi o podobnym IQ. Jako ze rozklad IQ u koniet i facetow jest inny to jest duzo singli(oczywoiscie nie jest to jedyna przyczyna). Facetow bardzo inteligetnych jest znacznie wiecej niz kobiet bardzo inteligetnych dlatego czesc tych bardzo inteligetnych jest samych(a czesc wiaze sie z srednio inteligentnymi), facetow debili jest znacnzie wiecej niz kobiet debili dlatego czesc facetow deblili jest samych(kobiiety ze srednim IQ nie chca debila). Dlatego najwiecej samotnych osob wsrod kobiet to te ze srednim IQ a u mezczyzn to ci z ze skranych przedzialow

Gość Perfetka..
wewew "Kobiety wykazują mniejszy rozrzut." Wlasnie, dlatego kobiety w zdecydowanej wiekszosci sa przecietne, czytaj nadaja sie do przecietnych rzeczy. Na 10 geniuszy az 9 to faceci, na 10 debili az 9 to faceci. Kobiet jest bardzo duzo w srednim przedziale inteligencji. Facetow w srednim przedziale inteligencji jest mniej ale za to jest ich wiecej od kobiet w przedzialach skrajnych. To wszysto rodzi konsekwnecje. Ludzie dobieraja sie w pary, laczac sie przede wszystkim z ludzmi o podobnym IQ. Jako ze rozklad IQ u koniet i facetow jest inny to jest duzo singli(oczywoiscie nie jest to jedyna przyczyna). Facetow bardzo inteligetnych jest znacznie wiecej niz kobiet bardzo inteligetnych dlatego czesc tych bardzo inteligetnych jest samych(a czesc wiaze sie z srednio inteligentnymi), facetow debili jest znacnzie wiecej niz kobiet debili dlatego czesc facetow deblili jest samych(kobiiety ze srednim IQ nie chca debila). Dlatego najwiecej samotnych osob wsrod kobiet to te ze srednim IQ a u mezczyzn to ci z ze skranych przedzialow" To prawda! :)

Gość wewew
"Pomimo że różnica w średniej inteligencji nie jest znacząca, stwierdzono, że mężczyzn cech*ją większe wahania w jej poziomie. Badania wykazały, że wśród mężczyzn znajduje się więcej osobników z bardzo wysokim IQ i bardzo niskim IQ, niż wśród kobiet. Może to wyjaśniać zjawisko "szklanego sufitu", doświadczanego przez kobiety w miejscu pracy. Ponieważ więcej mężczyzn posiada bardzo wysokie IQ, więcej z nich zajmuje wysokie stanowiska zawodowe."" Zdecydowana wiekszosc kobiet jest z tego powodu przecietna! Facetow przecietnych jest znacznie mniej! Nie bez kozery mowi sie ze kobiety boja sie inteligentnych facetow.

wewew: "Wlasnie, dlatego kobiety w zdecydowanej wiekszosci sa przecietne, czytaj nadaja sie do przecietnych rzeczy." Jakoś tak wrogo to zabrzmiało :P To może tłumaczyć dlaczego większość wynalazków zawdzięczamy mężczyznom (pomijając inne równie ważne czynniki)

Gość mmgmm
'Oh, jakże to podstępne, odkrywcze i niezwykle dojrzałe... " Nie napisałam tego by wam dowalić ale jednak większośc ludzi wybywa w piątki na spotkania ze znajomymi i podejrzewam że wy też. I jesli byście mogli to napiszcie odpowiedź na moje pytanie dobrze? A teraz juz idę definitywnie. Może jutro powrócę jak topik nie umrze do tego czasu.

Gość skandybnawa
@IMO13831 Nie masz racji. Srednie IQ kobiety i srednie IQ faceta jest bardzo zblizone.Tak mowia najnowsze badania. Z tym ze u facetow poziom wahania sie IQ jest znacznie wiekszy niz ten poziom u kobiet stad tez najwieksze umysly tego swiata i debile to faceci.

Gość skandybnawa
"Wlasnie, dlatego kobiety w zdecydowanej wiekszosci sa przecietne, czytaj nadaja sie do przecietnych rzeczy." Jakoś tak wrogo to zabrzmiało To może tłumaczyć dlaczego większość wynalazków zawdzięczamy mężczyznom (pomijając inne równie ważne czynniki)" Ale to jest oczywiste. Wlasnie dlatego. To dlatego w Mensie przewazaja faceci. Problem pojawia sie tylko z wyjasnieniem dlaczego kobiety maja mneisjza wiedza, mimo ze wiecej czytaja i z reguly maja lepsza pamiec. Mimo to ze teleturniejach typu milionerzy czy 1 z 10 rzadza faceci

Nie wiadomo, jaką populację objęły badania przytoczone przeze mnie. Poza tym badania mogą się znacząco różnić między sobą wynikami, gdyż wszystko zależy od tego, jaki rodzaj inteligencji jest sprawdzany...

Gość skandybnawa
"chyba radzieckich uczonych, opublikowane w radiu erewań." Nasmiewajac sie z radzieckich uczonych pokazujesz jakim jestes ignorantem. Gdybys mial chociaz minimalna wiedze to bys wiedzial ze radziecii uczeni obok tych pracujacych w USA, czesto pochodzenia zydowskiego byli najlepszymi uczonymi w czasie Zimnej Wojny.

Gość Perfetka..
"To dlatego w Mensie przewazaja faceci. Problem pojawia sie tylko z wyjasnieniem dlaczego kobiety maja mneisjza wiedza, mimo ze wiecej czytaja i z reguly maja lepsza pamiec. Mimo to ze teleturniejach typu milionerzy czy 1 z 10 rzadza faceci" Tak jak tutaj akurat gnieżdzą się ci wszyscy debile... Tutaj żaden facet nie jest, ani nie był w mensie, czy nawet w teleturnieju.. Więcej nawet ... żaden tutaj nie pochodzi od żadnego członka mensy. Zatem czym się chwalą? Nie ogarniam. To jakby neandertalczyk chwalił się, że kiedyś będzie Einstein. :D

skandybnawa: "Problem pojawia sie tylko z wyjasnieniem dlaczego kobiety maja mneisjza wiedza, mimo ze wiecej czytaja i z reguly maja lepsza pamiec. Mimo to ze teleturniejach typu milionerzy czy 1 z 10 rzadza faceci" Kobiety na ogół wykazują mniejszą skłonność do konkurowania... A wiedza? Cóż. Dużo zależy od zainteresowań. Zaraz ktoś spyta, dlaczego kobiety nie interesują się 'naukowymi sprawami'. Moim zdaniem jest tak, gdyż fizycznie i psychicznie nastawione są przede wszystkim na prokreację i nie ma w tym absolutnie nic złego... Przynajmniej moim zdaniem.

Gość skandybnawa
"Tutaj żaden facet nie jest, ani nie był w mensie, czy nawet w teleturnieju.. Więcej nawet ... żaden tutaj nie pochodzi od żadnego członka mensy. Zatem czym się chwalą? Nie ogarniam. " Nie mozesz wiedziec czy zaden nie podchodzi pod czlonka Mensy, bo aby stwierdzic u kogos ponadprzecietna inteligencje to trzeba najpierw byc ponadprzecietnie inteligentnym. Ty nie spelniasz tego warunku, dlatego tez nie ogarniasz

Gość skandybnawa
wiem co to bylo radio erewan, co nie zmienia faktu ze nasmiewania sie z radzieckiach ucoznyhc jhest przejawem ignoranctwa. Mozesz sie nasmiewac z radia erewan ale nie z radzieckich uczonych. Poza tym nie o tym jest dyskusja. Fakty ze takie ze nie masz racji, srednie IQ kobiety i mezczynzy jest bardzo podobne.

Gość Perfetka..
Nie mozesz wiedziec czy zaden nie podchodzi pod czlonka Mensy, bo aby stwierdzic u kogos ponadprzecietna inteligencje to trzeba najpierw byc ponadprzecietnie inteligentnym. Ty nie spelniasz tego warunku, dlatego tez nie ogarniasz" Ta nędzna wiedza którą posiadam daje mi pewność, że nie należysz do mensy. :D Wierz mi... To jakby ślepy zapewniał mnie, że widzi więcej niż ja... Pewne oczywistości są niepodważalne. :D

offerma: "i po raz kolejny powtórzę: BADANIA NAD INTELIGENCJĄ TO SĄ ROBIONE NA POTRZEBY "PANI DOMU" I INNYCH TEGO RODZAJU "NAUKOWYCH" PERIODYKÓW. nie ma naukowo weryfikowalnego sposobu mierzenia inteligencji i to wszystko o czym tak tu zacięcie dyskutujecie to brednie." Zgodzę się, że nie ma takiego sposobu, jednak to o czym dyskutujemy to nie brednie, bo jednak te wszystkie badania w pewien niedoskonały sposób próbują pokazać, jak to jest z ta naszą inteligencją i na pewno nie są prowadzone na potrzeby szmatławców tylko w celu rozwoju wiedzy o człowieku...

Gość IMO13831
Offerma - rozumiem, że fakt iż przeciętny naukowiec, który zjada Cię powiedzmy w dziedzinie fizyki kwantowej, posiada certyfikat Mensy ot tak dla hecy, albo z czystego przypadku?

Gość skandybnawa
"koro masz pojęcie co to jest radio erewań to powinnaś wiedzieć że podawało ono m.in. "najnowsze odkrycia radzieckich naukowców". " Proponuje zaklad. Jesli udowodnie Ci ze naleze do Mensy, placisz mi 1 tys zlotych, jesli ja przegram zaklad ja Ci place 1 tys. Jak moge Ci udowodnicz ze naleze do Mensy? Przesle Ci skan dokumentu stwierdzajacego moja przynaleznosc do Mensy. Jak zweryfikujesz moja tozsamosc- tu pozostawiam Ci droge wolna. Wchodzisz w zaklad?