Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkuja

Dlaczego jest tak wielka różnica w inteligencji , mądrości itp między facetami a

Polecane posty

Gość Perfetka..
offerma "Fakty ze takie ze nie masz racji, srednie IQ kobiety i mezczynzy jest bardzo podobne." Ale to logiczne zatem.. że skoro średnia podobna, a tylu męskich geniuszy, to ilu musi być debili? Aby wyszła podobna średnia?

Skoro daje jakąś tam radochę i satysfakcję to co w tym złego? Tak zawzięcie udzielasz się w tym wątku, że chyba tez lubisz tą 'babską' paplaninę.

Gość Perfetka..
Proponuje zaklad. Jesli udowodnie Ci ze naleze do Mensy, placisz mi 1 tys zlotych, jesli ja przegram zaklad ja Ci place 1 tys. Jak moge Ci udowodnicz ze naleze do Mensy? Przesle Ci skan dokumentu stwierdzajacego moja przynaleznosc do Mensy. Jak zweryfikujesz moja tozsamosc- tu pozostawiam Ci droge wolna. Wchodzisz w zaklad?" Wchodzę w ciemno! Jak zweryfikuję? Najzwyczajniej - face to face z dowodem osobistym i weryfikacją w Mensie. Skan to nie dowód .. Jestem bogatsza o tysiąc! Będzie na waciki :D

Gość skandybnawa
"Wchodzę w ciemno! Jak zweryfikuję? Najzwyczajniej - face to face z dowodem osobistym i weryfikacją w Mensie. " OK. Kiedy i gdzie spotkanie?

Gość IMO13831
Offerma - wchodzisz na terytorium abstrakcji. Czas wszakże także nie powinien być mierzony, ale jest, bo w ten czy inny sposób przyjęło się pewne jednostki, a to czy tak powinno być (i czy jest to adekwatne) jest inną kwestią.

Gość skandybnawa
Przegrany, zwraca koszty dojazdu do miejsca gdzie bedzie weryfkacja

Gość Perfetka..
skandybnawa "Wchodzę w ciemno! Jak zweryfikuję? Najzwyczajniej - face to face z dowodem osobistym i weryfikacją w Mensie. " OK. Kiedy i gdzie spotkanie? A skąd jesteś?

Gość skandybnawa
Krakow

Gość Perfetka..
W życiu tak prosto nie zarobiłam. Nawet na GPW troszkę trzeba pomyśleć. :D

Gość Perfetka..
właśnie pusciłam mega bąka...jezu jak cuchnie :o

Gość Perfetka..
A jaką będę miała pewność, że nie kłamiesz i w tym wypadku? Skoro kłamiesz na temat swej rzekomej inteligencji? :D

Gość skandybnawa
Nie wymiguj sie. Gdzie i kiedy spotkanie?

Gość Perfetka..
ja sram w pieluchę goowno zarobiłaś kretynie ociemniały hahah" Nie potrafimy odmieniać widzę .. :D Nie szkodzi .. wiem, że tutaj inteligentnych nie ma ... A zarobiłam wirtualnie choćby.. wiem, że kretyn nigdy się nigdizie nie stawi, bo o Mensie wie tylko tyle, że istnieje.. :D

Gość skandybnawa
@Perfetka.. Gdzie i kiedy spotkanie?

Gość IMO13831
offerma - sugerujesz, że UMIEJĘTNOŚĆ nauczenia się tego rebusika i skutecznego jego zastosowania nie ma nic wspólnego z inteligencją? A jak to jest z testami na atrakcyjność fizyczną? Pamiętam jak stwierdziłeś, że jest ona zmierzalna na zasadzie prostych pytań-odpowiedzi. To czemu nie inteligencja?

Gość Perfetka..
ja sram w pieluchę "czas nijak się do tego nie ma" WŁAŚNIE UDOWADNIASZ JAKA JESTEŚ INTELIGENTNA HAHAHA" Może sprawdzaj z kim rozmawiasz.. Facet choćby (ciota) to jednak nie ona.. :D

Gość Perfetka..
[zgłoś do usunięcia] skandybnawa @Perfetka.. Gdzie i kiedy spotkanie? Poznań Nowe zoo godz, 15 w niedzielę najbliższą. Słoniarnia.

Gość Perfetka..
offerma - masz sporo racji, co mnie zadziwia.. aczkolwiek o ile pewności nie ma, to jednak obiektywnie można uznać że niektórzy wiedzą, czują więcej niż inni.

Gość IMO13831
W takim razie dziękujemy Offermo - nie musisz dalej udowadniać swoich oczywistych "racji". W tym momencie zarzuć focha w najlepszym kafeteryjnym stylu, czyli "nie zgadzata się ze mną, to chuj z Wami".

Gość Perfetka..
Nie podszywaj się.. Poznam cię ... nie martw się.. po zapewne odzwierciedleniu postów .. czyli po prymitywnym wyrazie twarzy. :D

Gość Perfetka..
Wyobrażam sobie ciebie z rozdziawionymi ustami i cieknącą śliną po brodzie i ubraniu.. :D

Gość IMO13831
offerma "przecież powinienem z całą powagą traktować "argumenty" o "sraniu w pieluchę" albo o tym że "można mierzyć atrakcyjność fizyczną". owszem, można ale też w "pani domu" albo innych tego rodzaju "naukowych" źródłach." Argument o mierzeniu atrakcyjności fizycznej pochodzi od Ciebie, dlatego się nim posłużyłem... A "sranie w pieluchę" traktuj jako średnio irytujące zakłócenia forum.

Gość ja do tematu
że niby faceci mądrzejsi od kobiet -nie zgadzam się!!!- Kopernik przecież była kobietą!!!!!!

Gość IMO13831
offerma "no ale nawet jeżeli coś takiego napisałem to nie jako kategoria do badań naukowych do cholery i tworzenia na tej bazie teorii." Mnie raczej ciekawi, czemu jedno (podobne z resztą) zagadnienie uważasz za zmierzalne, a inne już nie... I czemu badania nad inteligencją wsadzasz pomiędzy rewelacje z "Pani Domu", a badania nad np. długością penisa już nie? Opracowałeś jakąś drabinkę wagi/obiektywności/prestiżu badań naukowych o której nie wiem?

Gość ata333
wewew 2011.06.10 @Zdecydowana wiekszosc kobiet jest z tego powodu przecietna! Facetow przecietnych jest znacznie mniej! Nie bez kozery mowi sie ze kobiety boja sie inteligentnych facetow.@ Facetow przecietnych jest mniej, ale dochodza jeszcze Ci z powaznym deficytem IQ. Jezeli na podstawie tego, ze wsrod facetow jest pewna czesc geniuszy chcesz wnioskowac, ze faceci sa madrzejsi, to ja na podstawie pewnej czesci tych "ulomnych", bede wnioskowac , iz sa glupsi od kobiet.

Gość ata333
Poza tym, ta "przecietnosc" (srednio testy na IQ wygrywaja ostatnio kobiety), swiadczy o stabilnosci umyslowej kobiet. Jak slusznie tez zauwazyl prof. Vetulani: "kobietom neurony się nie psują - Jeżeli chodzi o starzenie się, mózg męski jest w znacznie gorszej sytuacji niż mózg żeński. Starzy władcy są nie do zniesienia. Jeżeli spojrzymy na historię – szaleństwa popełniali zazwyczaj niemłodzi już królowie i cesarze. A wiekowe władczynie? Nie. Bo one, zachowując pamięć i funkcje mózgu, potrafią wykorzystać swoje doświadczenie (...) Arystoteles twierdził, że kobieta to mężczyzna, który zatrzymał się w rozwoju. A Pan twierdzi, że… …że jest wręcz przeciwnie. Bo jesteśmy mądrzejsze? Nie jesteście ani mądrzejsze, ani głupsze. Ale zasadniczy plan budowy ciała ludzkiego jest planem kobiecym, a mózg w oryginalnej budowie jest mózgiem żeńskim - bo każdy z nas ma przecież chromosom X, a więc kobiecy"

Gość ata333
I nie zapominajmy o epigenetyce, czyli wplywie srodowiska (wychowanie, edykcja, stereotypy spoleczne) na nasz genom. Niestety kobietom nigdy nie bylo latwo, zawsze mialy pod gorke. W dorobku naukowym jest ich mniej, gdyz mezzyzni przez przynajmniej ostatnie tysiaclecie, ich w ta sfere w ogole nie wpuszczali. Prof. Vetulani: "Choć kiedy w XIX wieku którejś z akademii nauk zaproponowano kandydaturę kobiety matematyczki, to prezes zapytał: Jeśli teraz przyjmiemy do akademii kobietę, to na jakiej żywej istocie się zatrzymamy? " Ponadto wbij sobie w google: "Efekt matyldy" Fragment: "zjawisko systematycznego pomijania udziału kobiet naukowców w pracy badawczo-naukowej i przypisywania ich osiągnięć naukowcom-mężczyznom." I jeszcze zaczerpniete z forum parenting, bo mnie juz sie po prostu nie chce wklepywac wszystkiego od nowa: "argument co do nagrody Nobla slaby. Nagrody o ktorych mowa zaczeto przyznawac w 1901 roku. Jaki dostep mialy kobiety do nauki przed i w XIX w ? Pierwsza kobieta lekarka byla Elizabeth Blackwell ktora w 1849 uzyskala dyplom doktora medycyny. Dyplom dyplomem, ale dochodzi jeszcze fakt jak ciezko bylo kobietcie uzyskac wyzsze wyksztalcenie. Jak swiat naukowy zdominowany przez mezczyzn byl zamkniety. Jak ponizano kobiety ktore chcialy cos osiagnac. Przykladowo Maria Montessori ktora w 1893r dostala sie na studia medyczne nie byla wpuszczana do sal wykladowych. Juz nie mowiac ze poczatkowo chciala studiowac inzyniernie, co łamało ówczesne normy kulturowe. Idac dalej Maria Salomea Skłodowska-Curie, jedynym uczonym w historii uhonorowanym Nagrodą Nobla w dwóch różnych dziedzinach nauk. Wszystko ladnie, pieknie ale juz o tym ze przed uroczystoscia wreczenia nagrody dostala list aby nie przyjezdzac po jej odbior to juz malo kto wie... Temat jak rzeka. Wplywy kulturowe, stereotypy, czy nawet religia wciaz podporządkowaną rolę kobiet."

Gość ataszka333
IMO13831 chyba nie bardzo rozumiesz tego co czytasz. Za prof. Wojciszke: "Po drugie skoro prof. napisal wyraznie: "Mamy w tej kwestii dużo wiarygodnych danych, które zawsze dają ten sam wynik. Jeśli chodzi o wartość średnią IQ, to nie ma żadnej różnicy pomiędzy kobietami i mężczyznami" Roznice sa tylko w skrajnosciach, wsrod mezczyzn jest wiecej idiotow, ale i geniuszy, a to spowodowane jest m.in. tym, ze kobiety jako matki odpowiedzialne za potomstwo musza byc stabilniejsze psychicznie od mezczyzn, ktorzy z kolei sa predystynowani do wiekszych wachniec, w tym do nadmiernego, nieracjonalnego wrecz ryzyka. To z kolei wiaze sie z tym, ze mezczyzni stanowia, az 90 % wszelkiej patologii, w tym kryminalistow. Dzieki predystynacji do ryzyka, bywaja milionerami, osiagaja wielkie rzeczy, ale tez czesciej laduja w przytulkach dla bezdomnych, sa alkoholikami, badz przestepcami.

Gość ata333
@Kobiety maja mniejsze mozgi, tak nas stworzyla natura. Stad najwieksze umysly swiata to faceci. xxx Po pierwsze, kobiece mozgi maja scislejsza strukture, czyli mamy wieksze "umozgowienie" / wyzszy stosunek masy mozgu do masy ciała. Tak wiec, mniejsze kobiece mozgi bilansuje miedzy innymi to, ze mamy bardziej rozwiniete obszary kory odpowiedzialne za rozumowanie, wiecej neuronalnych polaczen pomiedzy polkulami, a takze mozgi kobiet sa WYDAJNIEJSZE od meskich - [wykazano ogromna roznice rzedu d>0,72 wspolczynnika processing speed mozgow kobiet. (Irving 2012)]. I co jeszcze ciekawe: oddajmy glos prof. J. Vetulani: - "Jeżeli chodzi o starzenie się, mózg męski jest w znacznie gorszej sytuacji niż mózg żeński. Starzy władcy są nie do zniesienia. Jeżeli spojrzymy na historię – szaleństwa popełniali zazwyczaj niemłodzi już królowie i cesarze. A wiekowe władczynie? Nie. Bo one, zachowując pamięć i funkcje mózgu, potrafią wykorzystać swoje doświadczenie". A swoja droga chlopcy (bo raczej nie mezczyzni ;)), na kazdym takim temacie jest Was tak duzo, i z taka zaciekloscia upadlacie kobiety, ze zaczynam sadzic, ze leczycie tym swoje kompleksy. Zauwaz kolego, ze mozg Einsteina jesli chodzi o wage jest mozgiem kobiecym (wazyl tylko 1300g), tak wiec podchwyciles jakis stary pseudonaukowy i w dodatku szowinistyczny argument, tylko na co ? Czyzby jak zawsze, czyli od zarania dziejow podbudowac swoje meskie prozne EGO ? Od wiekow, aby udowodnic swoja wyzszosc intelektualna nad kobietami nie dopuszczano ich do edukacji, traktowano jak wlasnosc, ktora znatury miala sluzyc panu i wladcy czyli mezczyznie. O co i z czym walczysz ? Czy az tak bardzo boisz sie madrych, swiadomych, wolnych kobiet ? Nie lepiej wziac sie za wiedze akademicka zamiast swiecic publicznie swa ignorancja ?

Gość gość
Einstein miał kobiecy mózg, bo być może należał do grupy HSP. Wszyscy wybitni artyści, albo naukowcy należeli do tej grupy. HSP, grupa ludzi wysoko wrażliwych, biologicznie. W dodatku test IQ nie bada ogólnej inteligencji. Może też zależy jaki test.