Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszka polllna

Wizzair!!!! nie rozumiem!!!

Polecane posty

Gość Myszka polllna

Z tego co napisali na stronie, w cenę biletu jest wliczony bagaż podręczny o wadze 10 kg. Nie wiem natomiast co z drugim bagażem...jest odpłatny, ale za ile? jaka powinna być jego max.waga...32 kg?

Gość nkjnknkj
jesli nie rozumiesz, to masz duze klopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Wejdz jeszcze raz na strone i poczytaj o bagazu, bo tam wszystko jest jak abel krowie napisane

Gość Myszka polllna
no to widocznie mam problemy z czytaniem. jeżeli ktoś ma pojęcie co i jak to proszę mi napisać.

Gość olivia dunham
bagaz drugi, tzn rejestrowany jest platny. Cena zalezy od ilosci toreb, bo mozna miec az 3. Za jedna jest 13funtow, nie wiem jak dalej. I tak waga 32 kg

Gość Myszka polllna
serdecznie dziękuję za odpowiedź :)

ja pierdziele czemu do mnie nie lata wizzair!!??? to ja sie musze meczyc z 15 kg :( co za kanal!!!

do waszej zakichanej wiaodmosci! dziewczyna pyta ile się dopłaca za bagaz dodatkowy! tej informacji wizzair nie zamieszcza! Te informacje dostaje się dopiero przy bookowaniu biletu i podawaniu dodatkowych ilosci sztuk bagazu. z pl 1 bagaz do 32 kg to 68 zl 2 bagaze (kazdy do max 32) 136 więcej nei wiozłam wiec nie wiem ale pewnie 68 x 3 =204 :)

Gość kiokipo
tej informacji wizzair nie zamieszcza! nastepna slepa majaca problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Mam pomysl. Jak na stronie wizzair nie bedzie wiadomosci o tym, ile kosztuje bagaz rejestrowany, to stawiam lot do jakiegokolwiek miasta w europie:D Co ty na to?

Gość olivia dunham
nie, no wcale nie ma:o Baggage fee amount is calculated based on the scheduled flight time of your flight. Where the scheduled flight time is less than 2 hours, online baggage fee is 15 EUR/bag/flight (13 GBP/68 PLN/4125 HUF/150 SEK/63 RON/ 135 NOK/29 BGN/405 CZK/173 UAH/11 LVL/1650 RSD/53 LTL) Where the scheduled flight time equals or is more than 2 hours, online baggage fee is 20 EUR/bag/flight (17 GBP/90 PLN/5500 HUF/200 SEK/84 RON/ 180 NOK/39 BGN/540 CZK/230 UAH/14 LVL/2200 RSD/70 LTL)

Gość Przecież nie skuma
ZMIANA OPŁATY ZA BAGAŻ! Od 15 czerwca 2011 r. Wizz Air zmienia sposób obliczania opłat za bagaż. Opłata za bagaż uzależniona będzie od planowego czasu lotu. Jeżeli planowy czas lotu jest krótszy niż 2 godziny, opłata za bagaż dokonywana w Internecie wynosi 15 EUR od sztuki za lot (13 GBP/68 PLN/4125 HUF/150 SEK/63 RON/ 135 NOK/29 BGN/405 CZK/173 UAH/11 LVL/1650 RSD/53 LTL) Jeżeli planowy czas lotu wynosi 2 godziny lub jest dłuższy, opłata za bagaż dokonywana w Internecie wynosi 20 EUR od sztuki za lot (17 GBP/90 PLN/5500 HUF/200 SEK/84 RON/ 180 NOK/39 BGN/540 CZK/230 UAH/14 LVL/2200 RSD/70 LTL) Planowy czas lotu to różnica pomiędzy godziną planowego przylotu a godziną planowego odlotu po uwzględnieniu różnicy czasu lokalnego. W odniesieniu do lotów powrotnych, opłata za obydwa etapy podróży obliczana będzie na podstawie czasu pierwszego lotu. Powyższe zasady stosowane będą automatycznie przy dokonywaniu rezerwacji na stronie wizzair.com lub w telecentrum. Podczas rejestracji bagażu w Internecie pojawi się odpowiednia opłata.

Gość Przecież nie skuma
LIMIT BAGAŻU Każdy pasażer może przewieźć: Bezpłatnie jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg oraz Do 6 sztuk bagażu rejestrowanego, przy czym waga pojedynczej sztuki nie może przekraczać 32 kg.

Gość Przecież nie skuma
Każda sztuka bagażu rejestrowanego podlega opłatą za bagaż przypadającej na bagaż, pasażera i lot. Opłaty za pierwsze trzy sztuki bagażu rejestrowanego można dokonać przez Internet, natomiast za kolejne trzy należy zapłacić na lotnisku. Podczas rezerwacji należy wskazać ile sztuk bagażu rejestrowanego będzie podlegało odprawie, a następnie uiścić stosowną opłatę. Dodatkowe sztuki bagażu można zgłosić później przez Internet lub za pośrednictwem telecentrum. Zgłoszenie dodatkowych sztuk bagażu rejestrowanego na lotnisku podlega wyższej opłacie za bagaż. Wysokość opłaty zależy od tego, czy bagaż wykupiono przy stanowisku odprawy, czy też konieczna jest odprawa bagażu o zbyt dużym rozmiarze lub wadze przy bramce wejściowej.