Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość własnie robie inwentaryzacje

remanent zabawek- co wyrzucacie?kiedy?jak dziecko ma 4 lata a zabawki roczniaka?

Polecane posty

Gość własnie robie inwentaryzacje

oddajecie komus?gdzies?a co z gadzetami z jajek niespodzianek ?gazet?moze chowacie do piwnicy?

Gość 3 pytania
Ja niektóre pooddawałam dzieciom z rodziny i znajomych, a część tych naprawdę fajnych zachowałam tak jak kiedyś moja mama zachowała moje, bo dziecko może w przyszłości dać je swoim dzieciom (jako takie powiedzmy zabawki retro). ;) Niektóre są naprawdę fajne i uważam, że szkoda się ich pozbywać i mogą być fajną pamiątką. Ja się bardzo cieszę osobiście, że moja mama wszystkiego nie wyrzuciła, bo część tych najfajniejszych przekazałam własnemu dziecku.

Gość Tez dzisiaj robilam .
Wlasnie dzisiaj zrobilam remament moich 4-latkow. I tak: zabawki niekompletne, gadzety malo atrakcyjne takie ktorymi sie nie bawia, powtarzajace sie lub po prostu jakies malo znaczace pierdoly - powyrzucalam. Zabawki niemowlece podzielilam na dwie grupy, jedna zamierzam oddac znajomej, ktora spodziewa sie malego dziecka a nic nie ma z zabawek wlasnie takich. Druga czesc schowalam - sa to takie "perelki", tzn. ulubione zabawki moich dzieci, jakies fajne, zapomniane juz prztulanki, fajne grajace (powyciagalam wpierw baterie). Ale nie jest tego duzo, takie najfajniejsze odlozylam. Reszte takich "drozszych i lepszych" sprzedam na garazowej wyprzedazy. Albo zaniose do lumpa. Jeszcze nie wiem. Pozniej zostawilam po 1-2 rodzaje z tych uzywanych caly czas, np. dwa pudelka puzzli, dwie gry itd. a reszte na szafe i po dwoch miesiacach im wymienie, te z szafy wyjme do uzytkowania a schowam na szafe obecnie uzywane. Wtedy beda sie cieszyc ze maja cos "nowego" ;)

Gość nie chcę być malkontenką ale
Zabawki z jajek niespodzianek wyrzucam, podobnie zabawki za 5 zł np z gazetek, które psują się po 1 dniu. Mieliśmy problem z pluszakami, którymi mój syn 4,5 latek nigdy się nie bawił a oddać nie chciał. Raz koleżanka z pracy zbierała zabawki dla dzieci z kliniki. Opowiedziałam synkowi o tych dzieciach, jak leżą w szpitalu bez rodziców i jest im smutno. Pluszaki wyjechały na drugi dzień. Więcej miejsca w pokoju i dobry uczynek spełniony przy okazji.

ja odkładam chrześniakowi,który się właśnie urodził :) więc nie wyrzucę chociaż,mój syn ma 1,5 roku ale już woli drogi,samochody,piłki,książeczki i układanki,więc 2 pudła zabawek czekają na inengo malucha :)

Gość jest jeszcze roznica
miedzy "zabawkami z nizszej pólki a tymi drozszymi

Gość sedrfgthujk bhhj
o jejku skad ja to znam najgorsze to te ktore np ma zjajka niespodzianki itp takie małe pierdoły , potem masa maskotek które dostawala od znajomych ja juz nie mam gdzie tego chowac klocki ,lalki , pet szopy, kulki,pilki , domki dla lal ,wozki dla lal 2 szt, i wiele wiele innych ,trzymam to w wiklinowych koszach bo tak najlatwiej , zabieram si za porzadek aleeeeee jakos sie niemam odwagi zebrac;)

Gość sedrfgthujk bhhj
a i takie info dla rzeszowianek bedzie zbiorka maskotek przez motocyklistów w rynku 18 czerwca dla dzieci wiec zbierajcie maskotki i dawajcie ja zmiezam wyczyscic chałupke:)

Gość gałkowe z keksa
fajnie z tymi pluszakami- do rzeszowa mam bliska to moge przywiezc