Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eveline19866

norma prolaktyny przekroczona 15krotnie

Polecane posty

Gość eveline19866

Dziś odberałam wyniki i jestem przerażona. Prolaktyna wynposi 21,3 a po podaniu MCP juz 336 (4,8-23,3.) Wizytę u endokrynologa mam dopiero w czwartek a do tego czasu chyba zwariuje. Skierowanie dostałam z wielu powodów: mlekotok, spóxniający się okres, wypadanie włosów, zaburzenia widzenia, gwałtowny wzrost wagi. Miała któraś z Was podobnie?

Gość samosiaaaa
21??? a norma to 6 - 24 z tego co pamietam, niech mnie ktos poprawi jezeli sie myle

Gość conectingPeople
wyjściową masz w normie. po podaniu powinna być przekroczona gdzieś 5 razy. ja juz wyjściową mam dwukrotnie podwyższoną. stwierdzono hiperprolaktynemie i od dziś biorę bromek. moze i Tobie zapisze

ja biore bromek od poltora tyg..mam przekroczona po mtc 17 razy..staram sie o dziecko i nic:(jak sie czujecie po bromku?bo ja nie mam skutkow ubocznych..

Gość honolulu22
ja narazie nic nie czuje bo dopiero wzięłam tabletkę (tzn 1/4 tabletki) ale słyszałam o mega nieprzyjemnych skutkach ubocznych. ile kosztuje ten droższy odpowiednik bromka? orientuje się ktoś?

z tego co wiem ok 130zl ale nie jestem pewna...ja biore po pol tabl 2 razy dziennie i jest ok