Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniuszyna

Pierwszy NuvaRing. Kiedy seks?

Polecane posty

Gość koniuszyna

Witam! Dziś założyłam swój pierwszy NuvaRing (jest to moja pierwsza antykoncepcja hormonalna w życiu). Wczoraj pod wieczór zauważyłam u siebie bardzo lekkie plamienia, nie wkładałam krążka, bo nie byłam pewna czy to okres. Dziś o 5.30 okazało się, że to jednak był okres ;) (plamienie zamieniło się w ocean, heh), założyłam więc krążek. Moje pytanie, a raczej dwa pytania: - czy mam to traktować jako 1 dzień miesiączki, czy jako 2 ze względu na to plamienie? - czy mogę jutro uprawiać seks BEZ żadnego dodatkowego zabezpieczenia? W ulotce napisane jest, że działanie jest natychmiastowe, jednak na wielu forach naczytałam się, że przez pierwszy tydzień należy używać prezerwatyw... Więc już sama nie wiem :P wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Gość koniuszyna
halo?

Gość ja bym potraktowala
ten dzisiejszy dzien jako pierwszy, ale i tak przez tydzien zabezpieczala sie dodatkowo.

Gość koniuszyna
hm ale skoro po włożeniu krazka w 1. dzień działanie jest natychmiastowe, to nic się nie powinno stać, jeśli partner dojdzie we mnie? ;) ulotka nie powinna raczej kłamać