Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pantera_997

moje dziecko ciagle choruje, czy nalezy mi sie jakiś zasiłek?

Polecane posty

witam, mam roczną córeczkę, która ciągle choruje,po 3, 4 razy w miesięcy jestem u lekarza z zapaleniem gardła, oskrzeli itp( nie wiem czemu, bo dużo jest na dworze, je owoce witaminy itp) czy należy mi się jakiś zasiłek, albo coś, bo te leki to ogromny wydatek, do 300 400 zł na same leki???? maskara! Pobieram rodzinne w śmiesznej kwocie 68 zł! na pieluchy( hahahahhahahaha), proszę o radę!

Gość aśkawaśka
ale z nia pojechalas najlepiej dowiedz sie w OPS-ie lub u lekrza

Gość chyba jesteś śmieszna
nie wydaje mi się, ze z nią pojechałam...po prostu zszokowała mnie jej wypowiedz ( i roszczeniowa postawa). ale wszystko kulturalnie :classic_cool:

alusss dziekuje za rade:) cos bede kombinowała i takie rady sa najlepsze j ak ktos wie, a nie pisze bele g.!

alergia i orzeczenie o niepełnosprawności?:O

a no tak, jak ktoś Ci napisał prawde to pisze byle gówno, jasne:D a prawda jest taka moja droga że finansowanie dziecka w każdym aspekcie to obowiązek rodziców a nie podatników:O dziecko jest Twoje czy państwowe?

Gość do smiesznej
to Ty jestes smieszna i w dodatku tępa i durna- a mnostwo ludzi ma dodatki pielegnacyjne itp, nie wiem jak teraz ale mozna bylo w rozliczeniu podatkowych odliczyc jakas kwote za leki i z czyich to pieniedzy? z Twoich kretynko!?

oczywiście, ze z moich , jak i każdego innego podatnika. te wszystkie dodatki i inne komunistyczne wymysły uderzają po kieszeni wszystkich- bo rodzice niezaradni i nie są w stanie zarobić na własne dzieci. i bez wyzwisk chamko, jak widzisz ja mimo odmiennego zdania nikogo inwektywami nie obrzucam:O ale cóż, kulturę się wynosi z domu...

alergia nie zawsze daje niepełnosprawność, często to BN ale wszystko zależy od sytuacji. Np. astma o przebiegu lekki = BN a już np. łuszczyca = zasiłek pielęgnacyjny. Autorko - pogadaj z lekarzem, niech da Ci na dodatkowe badania. A już na pewno przejdź się do socjalnego i zapytaj o dofinansowanie do leków

Gość karoooo139452
Lepiej jak pieniądze podatników ida na chore dziecko niż na tych pijaków co ciągle dostają okresówki i wszystko przepijają i przepalają. A tylko takich ludzi widuje się w mopsach i gopsach. Państwo jest po to, żeby pomóc potrzebującym. A tym wszystkim menelom niech prace znajdą a nie kasę rozdają co miesiąc.

Gość gość
Znajdz przyczyne chorib dziecka bi jakas musi byc a nie kimbinuj z zasilkiem