Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plimmplimplim

jestem strasznie samokrytyczna

Polecane posty

Gość plimmplimplim

wytykam sobie lub wyolbrzymiam kazdy blad...jak z tym zyc ? :/

Co do wyglądu to chyba każda kobieta jest samokrytyczna.Bynajmniej ja tak mam:D

Gość plimmplimplim
Tu nie chodzi nawet o wyglad, choc tu tez czasami dochodzi zazdrosc :( ale glownie o charakter, zycie, wszystko sobie wypominam i czuje sie gorsza od innych i nie zaslugujaca na cos dobrego :(

Gość no ja tez tak mam:/
chorobliwy perfekcjonizm-na szczescie nie wymagam tego od innych ,tylko od siebie:P wyglad tez troche bym zmienila,gdybym mogla.Nosze rozmiar 36 i po dwoch ciazach ludzie znajomi caly czas mi powtarzaja,ze swietnie wygladam i wyladnialam (fakt,wczesniej bylam "wieksza" i ciezko bylo mi zgubic nadmiar kg),a ja widze w lustrze grubaske:O

Gość mrsfickle
Typowa niska samoocena, też się z tym borykam i nie jest łatwo to przezwyciężyć ale na pewno sie da

Gość plimmplimplim
Ale takie zycie to smycz, z niczego nie umiem sie cieszyc na dluzsza mete, caly czas mnie cos gnebi. Jedyny + to to, ze troche nauczylam sie odpowiedzialnosci, ale to tylko kropla w morzu :(

Gość a może by tak...
No cóż - zmora dużej części społeczności - nie ma takiego sposobu na kliknięcie palcami. Wydaje sie to bardzo skomplikowana sprawa, najbardziej męcząca osobę, którą dopada. Myslisz o sobie źle, analizujesz wszystko, dochodzisz do wniosku o swojej beznadziejności, wtedy zamykasz się na ludzi, myslisz, że oni tez tak myślą, zachowujesz się dziwnie i wyrzucasz to sobie, niedowartościowanie rośnie i tak w kółko Macieju. Ale, ale rada jest :) Musisz robić WSZYSTKO co przyjdzie Ci do głowy aby wzmocnić swoje poczucie własnej wartości. Ty wiesz najlepiej co lubisz robić, co robisz dobrze, co możesz podkreślać w swoim wyglądzie i jakie masz dobre cechy charakteru. MUSISZ skupić się na tym. Nie analizować, zdać sobie sprawę, że każdy popełnia błędy, ma głupie mysli, których żałuje, że robi głupie rzeczy, których żałuje. Nikt nie jest doskonały. Ale dobra wiadomość jest taka, że MOŻE się doskonalić :) Więc tylko praca nad sobą może pomóc i wnieśc radość w Twoje życie. Jest masa książek na ten temat - poszukaj, poczytaj: "5 filarów poczucia własnej wartości", "sekret" itd....Powodzenia :)

Gość plimmplimplim
Mam podobna ksiazke w domu, poczytam w wolnej chwili i mam nadzieje, ze cokolwiek w moim zyciu sie zmieni, bo oszaleje :(