Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfgdsgfdsgds

czy zbieranie złomu się opłaca?

Polecane posty

Gość sdfgdsgfdsgds

pytam bo w mojej okolicy dużo osób grzebie po śmietnikach i chyba właśnie złomu szukają

Gość sdfgdsgfdsgds
a jak się domyślam na kafeterii wiele osób siedzi głęboko w temacie

Gość bjsvfdslfgvbdlsjkfgndjkl
no całkiem całkiem jest opłacalne ale jest spora konkurencja

Gość gość
no ja zawodowo nie zbieram ale czasem oplaca sie pozbyć róznych niepotrzebnych rzeczy. ja mieszkam na wsi i jak tata sie w koncu pozbyl jakiś staroci, które lezały na podwórku to nawet trochę na tym zarobil

Gość gość
Opłaca się tylko jak masz samochód cieżarowy - organizować zbiórki. Zbieranie drobnych ilości stali na wózek ręczny i puszek na śmietnikach się nie opłaca. (chyba że po woodstocku, ale tam pewnie jest konkurencja)

Gość gość
można jakoś w ten sposób dorobić pewnie, no zależy od tego co tam oddasz. Jak mieliśmy remont i zrobiliśmy tez porządku w garażu to sporo złomu się znalazło. My oddaliśmy na ten skup w Wawie http://www.skupzlomu-elektroniki.pl i trochę grosza z tego było. Skupują nie tylko złom, ale też elektronikę.

Gość gość
Ja gdy tylko uzbiera mi się trochę złomu to oddaje go do www.pwzielonka.pl. Maja na stronie przelicznik i ceny. Pewnie , że się opłaca, jeżeli masz coś wyrzucić na zwykły smietnik, to lepiej oddać na złom, przynajmniej wpadnie troche grosza do kieszeni:)

Gość gość
Jak mam coś do oddania na złom to zawsze oddaję tu www.skupzlomu-elektroniki.pl. Ostatnio robiłem porządek w piwnicy i nawet na tym zarobiłem po oddaniu tego co tam było.

Gość gość
Ja często jeżdżę ze złomem do www.metland.suwalki.pl. Można sobie trochę dorobić. Jeśli akurat zalega Ci sporo np na podwórku to jak najbardziej się opłaca.

Gość gość
Chcesz to grzeb po śmieciach ale xie uprzedzili i wyzbierane wszystko

Gość gość
U mnie nie ani jednego złomu bo przez żule wyzbierane i czysto jest

Gość gość
kiedyś "zbierałem"... nie opłaca się

Gość waldooos

Moje stare maszyny nadawały się tylko do jedno miejsca - na śmietnik. Ale chciałem trochę jakkolwiek na tym zarobić i zorientowałem się, że w moim regionie najlepiej płaci Schredder w Dąbrowie Górniczej, także zgłosiłem się do nich i faktycznie całkiem nieźle. Gratów się pozbyłem, no i zarobiłem. 5+ dla nich!

Czesc ja zarabiam na rozbieraniu różnych zepsutych sprzętów elektrycznych na czyste aluminium pozatym wstawiam te instruktażne filmiki z rozbiórkami tego złomu i końcowym zważeniem uzyskanych kolorowych metali na youtuba link z tymi filmikami tutaj: https://www.youtube.com/playlist?list=PL5J9d1mzQivKewCE79hvqVQOvB0nyI1y3   jeżeli sie podoba zachęcam do subskrybcji i współpracy.