Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammaa

ROZDZIELNOSC MAJATKOWA - kto ma? bedzie mial?

Polecane posty

Gość mamammaa

moja rodzina mnie juz nienawidzi nie robie slubu koscielego a cywilny nie bede chrzcic dzieci nie robie wesela a przyjecie na max 30 osob zawieramy rozdzielnosc majatkowa i intercyze a rodzina az kipi ze zlosci ktos tez tak ma?:P

Gość mamammaa
pełna

Gość ten co wie
co z seksem?

Gość mamammaa
mysle ze to dobry pomysl bo w sumienigdy nic nie wiadomo

mhm... przy założeniu ze pracujesz ( i bedziesz pracowac ) a Twoje dochody są zbliżone do dochodów przyszłego męża , to dobra opcja.

Gość mamammaa
a co ma seks do tego?:P

Gość mamammaa
wiesz, ja sie az tak bardzo na tym nie znam mamy jeszcze troche czasu aby sie w ten temat wdrozyc ale moje zarobki sa nizsze a powiedz mi czy jaka jest roznica miedzy tymi dwoma opcjami?

w skrócie pełna rozdzielnośc majątkowa polega na tym, ze nie tworzycie po slubie majątku ustawowego tylko kazdy ma własny , odrebny majątek , w razie rozwodu nie ma majątku do podziału, w przypadku zaciagania zobowiazan, drugi małzonek za nie odpowiada ani tez jego zgoda nie jest wymagana z wyrównaniem dorobków polega na tym, ze zabezpiecza interes tej z osób która nie pracuje lub jej mozliwości powiekszania własnego majatku sa ograniczone (np., zona nie pracujaca i wychowująca dziecko) . W chwili gdy ustaje rodzielnosc , taka osoba moze zadac wyrównania dorobków, tak aby zrównac wartości majątków

Gość mamammaa
w przypadku zaciagania zobowiazan, drugi małzonek za nie odpowiada ani tez jego zgoda nie jest wymagana jak to odpiada ? chyba druga osoba nie odpowiada za zobowiazanie pierwszej osoby?

Gość mamammaa
no ale jak bede miec rozdzielnosc majatkowa pelna to rozumiem ze dajmy np maz zaciagnie dlugi to ja za nie, nie odpowiadam tylko on, tak? bo teraz sie pogubilam:O

mamammaa no ale jak bede miec rozdzielnosc majatkowa pelna to rozumiem ze dajmy np maz zaciagnie dlugi to ja za nie, nie odpowiadam tylko on, tak? oczywiscie , ze tak

Gość mamammaa
o to mi chodzilo:)

Gość mamammaa
ja wychodze z zalozenia ze lepiej sie zabezpieczyc przed bo milosc miloscia a zycie zyciem ,moze byc roznie a po co pozniej placz

Gość mamammaa
szkoda tylko ze rodzina az huczy ale co mi tam:p aha, i kolezankai maja pewnie o czym plotkowac

Gość mamammaa
no wlasnie bardziej moja:O

Gość beata112
rodzina jest przeciwko bo jak zrobisz rozdzielność pełną to musisz w takim samym stopniu łożyć na utrzymanie domu i dzieci,czyli musisz sama na siebie pracować,nie możesz iść na bezpłatny urlop wychowawczy,po macierzyńskim musisz wracać do pacy chyba że mąż wyrazi zgodę żebyś opiekowała się dzieckiem

Gość ale zallllllll
maz wyrazi zgode buhahaha co to kur...sredniowiecze?:O

Gość beata112
to jest niestety rozdzielność,mąż nie musi zony utrzymywać a na dzieci pokrywa połowę wydatków a żona niestety musi iść do swojej rodziny po pomoc fnansową