Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witajcie. Mam do Was takie pytanie, bo trochę się już pogubiłam. 8.06 byłam u ginekologa (powodem był brak miesiączki w miesiącu ubiegłym). Lekarz mnie zbadał, zrobił także USG dopochwowe, ciążę wykluczył. Powiedział, że prawdopodobnie nie doszło do owulacji, oprócz tego dopatrzył się torbieli na prawym jajniku, natomiast w prawym zauważył jajeczko. Przepisał mi Duphaston, mam go brać jeszcze przez 3 dni, po 2 tabletki dziennie. I mam takie pytanie, w związku z tym - czy widniejące jajeczko może świadczyć o nadchodzącym okresie? Po ilu dniach mniej więcej powinien pojawić się okres?

jezeli jest w jajniku to znaczy ze sie nie uwolnilo czyli dopiero moze nastapic owulacja ... nie jestem ginekologiem ale mnie duphaston kazano brac wlasnie na uregulowanie miesiaczki... wydaje mi sie ze twoj lekarz wie co robi.... jajeczkowanie zwykle wystepuje w polowie cyklu wiec do okresu masz okolo 2 moze 3 tyg... ale prorokiem nie jestem wiec sie nie sugeruj tym co pisze

Mały błąd - jajeczka dopatrzył się w lewym jajniku. Patka - dzięki za odpowiedź ;)

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja akurat brałam duphaston na podtrzymanie ciąży.