Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __joanka__

Co byście polecili? Infekcja u faceta.

Polecane posty

Gość __joanka__

Witam. Wiem, że było już dużo tematów na ten temat, ale w jednym widziałam 230 stron i szczerze mówiąc nie mam za bardzo czasu ich czytać. Od tygodnia zmagam się z jakąś infekcją intymną, właściwie to już się z nią uporałam. Brałam crotlimazolum globułki i lacibios femina do tego. Co byście zaproponowali dla mojego faceta? Stował maść crotlimazolum, ale twierdzi, że nie pomaga,a wręcz przeciwnie podrażnia jeszcze bardziej. Co myślicie o kwasie borowym do przemywania? Albo Fluconazole 150mg? Dzięki za podpowiedzi

Gość __joanka__
Może głupio zrobiłam, ale nie poszłam do ginekologa. Leki dostałam w aptece, gdy poprosiłam o coś na infekcje intymną, dla niego dostałam ten crotlimazolum w maści.

Gość upsalalalaa
polecam wizytę u urologa

Gość __joanka__
Ja dostałam w aptece bez żadnego problemu, nawet o nie nie pytałam. A czy ten fluconazole jest skuteczny? Obawiam się, że trudno będzie mi namówić faceta na urologa, dermatologa, czy innego lekarza. Od roku namawiam go na wizytę u dentysty z zębem. Eh... ciężki przypadek.

Gość __joanka__
Hmm... ja raczej nie poszłam z względów finansowych. W maju byłam na wizycie kontrolnej i poszła ponad stówka. Niestety innej możliwości niż prywatnie do mojej Pani doktor nie ma. No i jeszcze miesiąc czekania na wizyte.

Gość gdybym byla facetem
Jezeli dzwonisz i mowisz, ze masz jakas infekcje lub podejrzenia to przyjmie Cie bez kolejki. Perwersjo 😘

To nie ma ginekologów przyjmujących na NFZ? Myślisz, że leczą grzybicę gorzej niż po godzinach, kiedy przyjmują prywatnie? I nie wysuwaj argumentu z gługim czekaniem na wizytę, bo wystarczy poszukać i znajdzie się krótki termin. 🖐️

Gość ktoś spróbował
ktoś stosował lacidofil, wiem to na jelita ale podobno pomaga w infekcjach typu hpv

Gość __joanka__
Możliwe, że na NFZ też dobrze leczą, nie wnikam. Terminów też nie sprawdzałam, wiec nie będę się sprzeczać. Prosiła tylko o podopowiedzenie czy kwas borny i ta tabletka o której pisałam wyżej są warte zachodu.

Fluconazole, jeśli to to samo co fluconazolum to jak najbardziej. Z kwasem bornym bym nie ryzykowała, chociaż wiem, że dla skóry stóp jest bezpieczny. Jednak skóra penisa odrobinę się różni od skóry stóp.

Gość __joanka__
Dziękuje :) To jutro zakupie tą tabletkę a dobór maści bądź płynu do mycia pozostawię farmaceucie. :)

Gość __joanka__
Ja już nic nie mam. Mi leki pomogły U faceta są to czerwone kropki plus taki biały serek no i swędzenie.