Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziubka000000

potrzebuje pomocy prawnej

Polecane posty

mam 2 letniego synka nosi nazwisko ojca swojego nie daje na jego utrzymanie (starmy sie o alimenty lecz nie mogli go znalesc teraz juz dzisiaj ide i podaje jego adres zamieszkania gdyz meldunku i dowodu osobistego nie posiada i dlatego nie mieli gdzie pisma wyslac ) tak twierdzi sedzia ktory prowadzi sprawe. che mu odebrac prawa rodzicielskie i zmienic nazwisko gdyz utrudnia mi w zyciu chce mi zabrac na stale dziecko a ja na to nie wyrazam zgody pozbawic mnie jakich kolwiek praw do syna - ale on nie widz tego ze dziecko trzeba utrzymywac a on pracyuje na czarno i na dodatek ciagle slyszalalam ze nie wyplacil mu szef pieniedzy czy jak pojde do sadu o ponowne przyznanie alimentow to moge tez zglosic by wystapic o pozbawienie praw rodzicielskim czy tez musze pismo pisac ??? prosze o porade prawna lub kogos kto juz to przechodzil ojciec dziecka jest karany nie ma meldunku nie ma rodzicow ma tylko siostre i szwagra ma dlugi w panstwie do splacenia do konca roku odrobki kturych nie zamierza odrobic

Gość erf457ugf
to jak to chcesz ojca pozbawic praw przrepisac nazwisko dziecku i chcesz jeszce alimenty? no to albo jedno albo drugie

to praw rodzicielskim chce dziecku paszport zrobic a on nie wyraza zgody to jak go pozbawie praw to bede mogla sie starac o jakas pomoc jako samotna matkka tak?

i bede miec prostsze zycie bez meczenia sie ze ojcicec dziecka moze sie nie zgodzic ale chce zapytac ojciec dziecka nie zgodzi sie na pozbawienie praw co mam zrobic

Gość erf457ugf
pozbawic praw nei beidze latwo musisz miec jakie podstawy do tego a to ze nie płaci na dziecko to nei jest podstawa

a to ze nie spotyka sie z synem nie wychowuje nie rozmawia musze cos zrobic bo on teraz wynajal mieszkanie pod krk i chce mi go odebrac sila grozac ze uzyje sily a tak sie juz kiedys zdarzalo boje sie go jak jest agresywnyco moge jeszcze powiedziec by mu odebrac prawa

Gość erf457ugf
no ne sa podsatwy ale przeiez ci go nie odbierze tylko poweidz czy on ma usatlone jakies widzenia z synem?

po 1 jesli pozbawisz go praw rodzicielskich co jest bardzo trudne w polsce tonie masz wtedy prawa do alimentow po 2 mozesz zglosic sie do sadu z podaniem o przyznanie dziecku paszportu i zaznaczyc ze sprawa ma sie odbyc takze jesli twoj maz sie nie zglosi sad przyznaje za kazdym razem paszporty bo dziecku sie to nalezy

odebrac ci go nie moze poniewaz prawnym opiekunem zawsze jest matka jesli nie ma przeciwskazan ojciec jedynie moze miec ustalone widzenia jesli piszesz ze jest on karany masz podstawy do pozbawienia go praw ale bedzie to dlugotrwale i meczoce w polsce raczej ciezko z tym

Gość erf457ugf
dz do sadu o wydanie paszportu dziecku , o alimenty ia jelsi chodzi o widzenia to zaznacz ze chcesz je w obecnosi kuratora-ze zwgledu na karalnosc jego i juz najelpiej tylko raz w meisiacu zoabczysz ze i tak mu sie nie bedize chcialo z nim widywac on chce ci tylko na zlosc zrobic

Gość Majjjkaa
Jak potrzebujesz pomocy prawnej to zgłoś się do kancelarii. A tak nawiasem to chyba trochę nie fair prawa odebrać, a obowiązki zostawić :( _____________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

dyrektore Emma Charlotte ja nie mam polskiego obywatelstwa i tutaj gdziemieszkam to normalne imiona ami i mezowi bardzo sie podobaja

Gość qqqqqqqqqqqXDAS
Ljuhajmka to ze pozbawi dziecka praw rodzicielskich nie znacyzz eon nie bedzie placil alimentow, nie psiz na drugi raz takich idiotyzmow. Autorko pozbawic a przynajmniej probowac pozbawic praw rodz masz prawo i nie boj sie alimenty bedzie musial nadal placic

nie masz racji jesli zostanie pozbawiony calkowicie praw rodzicielskich nie maprawai obowiazku placic alimentow z tego wzgledu iz prawnie nie posiada zadnych praw w stosunku do dziecka wtedy ona bedzie brana jako samotna matka i jako ojciec nn wiembo moja kuzynka miala taka sama sytuacje sad pozbawil ojca praw i obowiazku placenia alimentow wyrok widzialam na papierze wiec wiem co pisze

Gość qqqqqqqqqqqXDAS
ljujhamka nosz kurna kobieto pozbawilam praw rodzicielskich calkowiecie ojca mego dziecka i mam aliemnty!!! nie bedzies zmi tu wpeirac takich debilizmow!!!!

Gość qqqqqqqqqqqXDAS
kuzwa laska mylisz poejcia ojciec nn to brak ojca a ojciec pozbawiony praw rodzicielskich to0 nadal ojciec, pomysl logiczniej

Gość qqqqqqqqqqqXDAS
to chyba ta twoja kuzynka nie wiedziala z kim sie peiprzyla ze ma ojca wpisanego jako NN!!!!to zonacza ze ojca nie ma i wtedy wiadomo ze alimenty nie przysluguja

w przypadku mojej kuzynki saddal takie postanowienie jesli jest inaczej to przepraszam napisalam tak z tego powodu bo kuzynka miala taki przypadek i sad pozbawil ojca praw takze z oowiazkiem alimentacyjnym

wlasnie przed chwilka rozmawialalm z ojcem dziecka i zgodzil sie zrzec praw ojcostwa musze mu tylko pismo na meila wyslac a on to jak powiedzial zeskanuje da wlasnoreczny podpis tylko teraz musze znalezc na internecie taki dokument swiadczacy o zrzeszenie sie praw dziecka prosze o pomoc

Gość mozesz pozba
wić ojca wladzy rodzicielskiej i alimenty nadal bedziesz miala placone

Gość qqqqqqqqqqqXDAS
Ljuhajmka niby jakim cudem? sad nie moze dzialac na niekorzysc dziecka. A byc mzoe zostalo zaprzeczone ojcostwo i w aktach zamaist nazwiska ojca widnieje NN. ja pozbawilam swojego praw rodzicielskich, widnieje w aktach jako ojciec i placi alimenty

w papierach bylo orzeczenie iz jest on biologicznym ojcem wiec nic nie mogl sie wyprzec na sam koniec wyroku z tego co pamietam bylo napisane iz sad pozbawia ojca praw rodzicielskich w sopniu natychmiastowym bez odwolania oraz wygasa platnosc alimentow to bylo jakies 10 lat temu wiec to co na papierze widzialam to napisalam ona chciala poprostu sie odniego uwolnic inie miec z nim nic wspolnego sprawa odbyla sie w poznaniu w sadzie

Gość ssddsdsd
najpierw sie pieprzą, robia bachory a potem wiekie halo o alimenty, nigdy tego nie pojme

Gość przeczytaj sobie art.111
Kodeksu Rodzinnego i Opiekuńczego.Oczywiście,że będziesz mieć prawo do alimentów.A czy Sąd pozbawi to jest kwestia jego oceny.

Gość przeczytaj art.111
Rodzic jest rodzicem i nic tego nie zmieni,pozbawienie władzy rodzicielskiej onzacza,że nie ma prawa podejmować decyzji co do jego wychowania i bieżącej pieczy,ale widywać ma się prawo.Daj zarob ić jakiemuś adwokatowi,jak wyrywasz zęba to też się pytasz na kafe jak zrobić samemu.