Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca mama

czy noworodki się pocą??

Polecane posty

Gość niewiedząca mama

moj 2 tygodniowy maluszek juz druga noc ma mokre spiochyi to zawsze na tej stronie co lezy, czy to normalne, ze się az tak poci??

Gość kochającamausia12345
tak mój tak samo ma

Gość no to dawaj mu do spania lżejs
ze śpioszki

pewnie, ze normalne jeszcze w takie upaly :) moja 6miesieczna corka tez sie poci, przeciez wiadomo ze jak lezy ciagle to goraco :P Mojej kolezanki mala sie tak poci ze ma cala glowke mokra tak jakby ja ktos oblal prysznicem :P

Gość Bodog
Nie. Przez pierwszy tydzień do maks. dwóch na skórze dziecka nie istnieje (dopiero się rozwija) flora bakteryjna odpowiedzialna za rozkład i procesy gnilne naskórka i w efekcie przykry zapach, dlatego w wielu szpitalach w krajach wysoko rozwiniętych (zamożniejszych od Polski) każą myć dzieci po porodzie samą wodą bez żadnych mydeł i innych cudów. ...Tymczasem wasi lekarze wkręcają was w drogie emolienty, mimo że macie o wiele mniej pieniędzy w portfelach od waszych zagranicznych sąsiadów. :D

Gość Bodog
Dopiero od 1,5-2 tygodni wzwyż dzieci mogą się pocić w niemiły dla nosa sposób i trzeba bardziej dbać o ich higienę. Ale te pierwsze pocenie noworodka jest - jak już pisałam - bezwonne.

Gość Bodog
Twoje dziecko jest mokre bo je przegrzewasz. Nie ubieraj go w śpiochy na noc i nie przykrywaj kołdrą jeśli masz duszno i gorąco w domu. Załóż mu samą koszulkę z krótkim rękawem do pieluchy i przykryj flanelką albo prześcieradłem. Upewnij się jeszcze czy nie ma pod całym sobą foli na materacu, albo wodoszczelnego prześcieradła. Możesz mieć też syntetyczną kołdrę i ubrania słabo przepuszczające powietrze (z bawełny z domieszkami).