Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkapodwojnaa

Mam 22 lata i bede miala bliźniaki :(

Polecane posty

Gość załamkapodwojnaa

Jestem w szoku, dzis sie dowiedzialam///

Gość zalamkapodwojnaaa
czy da sie jedno dziecko usunac, a drugie zostawic ? bo nie dam rady z dwojka

Gość nooo nooo
to podszyw tak? lepiej oboje oddaj do adopcji...........

Gość powinnasssssss
sie cieszyć,a nie smucic od razu dwójka dzieci uszy do góry dasz rade

Gość kolooollll
mózg se usuń i zaszyj cipurę :)

Gość jeszcze sie bedziesz cieszyc
zle mowisz.. Nie powinnas tak gadac, za te pare lat bedziesz plula sobie w brode za te slowa. Nie nie da sie usunac jednego, w ogole nie usuwaj, trzeba bylo myslec glowa a nie pizda. Po drugie nawet jesli bedziesz probowala to moze przez to dziecko byc uposledzone z reszta u mojej mamy jakos wyszlo ze beda blizniaki a urodzila jedna corke ;] wiec pomylki sie zdarzaja

Gość załamkapodwojnaaa
To byl podszyw. !! I pizdą nie myślę, ale jestem w szoku ze w tak lodym wieku bede miala dwojke dzieci. Cieszylam sie, dopoki nie dowiedzialam sie ze bedzie dwojka :( Boje sie po prostu ze nie poradze sobie. Mieszkamy z narzeczonym daleko od naszych rodzin i kto mi pomoze

Ja bym strasznie chciala blizniaki:) No i z ekonomicznej strony lepiej... Nie ladujesz sie dwa razy w pieluchy tylko wchodzisz w to i masz 2w1. ciuszki na zmiane, jeden wozek, jedno lozeczko, oczywiscie podwojne, jedne cgrzciny, jedna komunia, za 5 lat dzieciaczki pojda do przedszkola, szkoly i masz luz. Jeden raz w tym siedzisz. A np. w odstepach. Jedno odchowasz, zajdziesz z drugim i siedzisz bez konca w pieluchach itp. Poza tym blizniaczki sa cudowne, zwiazane niezwykla wiezia Ciesz sie Kobito, to ogromne szczescie

Gość niewymagająca
W Niemczech płacą kinder gelts chyba 175euro. WAngli ok 1000zł na dziecko. A najlepiej jest w Norwegii. Wiesz co, interesuje się endokrynologią. Mam do Ciebie pytanie Czy przed zajściem w ciąże stosowałaś hormony płciowe lub brałaś tabletki antykoncepcyjne jeśli tak to napisz ich nazwe chodzi o czas do dwóch lat przed zajściem w ciąże

Gość zalamkapodwojnaa
Bralam yaz

Gość niewymagająca
Czyli drospirenon. Oprócz Yaz brałaś jekieś? A czy w twojej rodzinie (babcia, ciotka, prababcia , mama ) miały bliźniaki?

Gość niewymagająca
Ie miesięcy brałaś yaz?

Gość niewymagająca
ile?

Gość no normalnie chyba
gratuluję , zawsze chciałem miec bliżniaki

Zalamkapodwojna- czy nie najważniejsze jest to, aby dzieciaki urodziły się zdrowe? A czy będzie dwójka czy trójka, czy nawet czwórka, to powinno się nie liczyć... ;-) Pozdrawiam

Gość do niewymagająca
Napisz coś więcej o tym - dlaczego pytasz o antykoncepcję? Błagam, nie mów, że od tego zwiększa się szansa na bliźniaki :o Ja biorę Milvane - czy od tego też się zwiększa? W rodzinie nie było bliźniąt.

Gość OneTwo
Kurde, Twój narzeczony ślepakami nie strzela.

Gość do niewymagająca
Caspar - chyba że mieszkasz w kawalerce bez widoków na zmianę - jak znajomi właśnie "uszczęśliwieni" parką (wpadli, ale pomyśleli "jakoś damy radę" po czym się okazało, że bliźniaki), albo w bloku, w którym podwójny wózek nie mieści się do windy - moi sąsiedzi - nie mam pojęcia jak sobie radzili, ale sprawdzone und potwierdzone, że do naszych wind podwójne wózki się nie mieszczą. Tzn. wózek się mieści, ale już bez osoby 'prowadzącej" :D

Gość jak w rodzinie
nie było bliźniąt to małe szanse.

Ja gdzies kiedys czytalam ze po odstawieniu tabletek sa duze szanse na blizniaki, poniewaz komorki jajowe przyblokowane przez tabletki pozniej dojrzewaja szybciej i podczas jajeczkowania mogą w macicy byc dwie na raz czyli moez dojsc do podwojnego zaplodnienia. ja bym chciala miec blizniaczki. Ponoc to tez genetyczne i co drugie pokolenie moze miec blizniacze dzieci, np. jezeli twoi dziadkowie lub dziadkowie Twojego faceta byli z blizniaczczych porodow, lub w rodzinie juz takowe wystapily to ma sie zwiekszone szanse

Gość ellbal
Wpadłaś przy prawidłowym braniu tabletek anty YAZ?

Gość kdhsd
Marzenie mojego meza to blizniaki, ja wole jedno. Ja mu juz zapowiedzialam, ze bedzie jedynak, bo nie chce wiecej dzieci niz jedno. A on mi na to, ze przez to, ze tak mowie to beda blizniaki. HaHA Autorko jakos sobie poradzisz, nie bedziesz miala wyjscia, a moze np. twoja mama na poczatku przyjedzie i ci pomoze. Powodzenia.

Gość Ja miałam 24 lata
Jak się dowiedziałam że będą bliźniaki. Też byłam przerażona że sobie nie poradzę wszyscy obiecywali pomoc a w końcu zostałam sama i dałam radę na początku było trudno ale teraz cieszę się bo okazało się że to wszystko tylko tak groźnie wygląda. Co do wózka i lożeczka. Wózek owszem jest specjalny ale lożeczek nie ma więc będziesz musiała kupić dwa. A powiem ci że bliźniaki łatwiej się hm chowają niż jedno (wiem że to głupio brzmi) naprawdę nie ma tak źle

Gość Ja miałam 24 lata
Jak się dowiedziałam że będą bliźniaki. Też byłam przerażona że sobie nie poradzę wszyscy obiecywali pomoc a w końcu zostałam sama i dałam radę na początku było trudno ale teraz cieszę się bo okazało się że to wszystko tylko tak groźnie wygląda. Co do wózka i lożeczka. Wózek owszem jest specjalny ale lożeczek nie ma więc będziesz musiała kupić dwa. A powiem ci że bliźniaki łatwiej się hm chowają niż jedno (wiem że to głupio brzmi) naprawdę nie ma tak źle

Gość niewymagająca
Odkąd oglądałam "Miriam" na tvn było to o mężczyźnie z twarzą kobiety. Zaczełam się interesować endokrynologią, gdyż zainteresowałm się jak to możliwe że hormony mogą wpłynąć na męską twarz tak by wyglądała na bardzo kobiecą lub na odwrót. Rok temu brałam udział w badaniu przeprowadzonym przez Uniwersytet Medyczny w Poznaniu które miało oszacować ilość hormonów pobranych z moczu i krewi w określonych dn.cyklu. Chodziło o to żeby przekonać się na grupie kobiet czy w ich organiżmie wystąpi owulacja. W tym celu spysywałam to co jem w każdym dn cyklu. Okazało się ze najbardziej bogate w hormony są :jaja i wszystkie rodzaje zbóż. Zboża występują na całym świecie i dają płodność ludziom i zwierzętą.

Gość zalamkapodwojnaaa
Nie brałam tabletek w trakcie starań przecież to logiczne, to nie była wpadka. W mojej rodzinie były nawet trojaczki ale dalszej. To nie o to chodzi, ze ja dziecka nie chce. Po prostu byłam w szoku, slyszac ze bedzie dwojka. Nie brałam tego pod uwage. Już troche ochlonelam, ale dalej sie boje jak to bedzie :/

Gość Ja miałam 24 lata
Będzie dobrze. Dasz radę