Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mozaikkkaa

Mozna juz sadzac 4 miesieczne dziecko??

Polecane posty

Gość Mozaikkkaa

Wiem, ze powinno sie robic to duzo pozniej, ale ona juz od ok miesiaca jest noszona na sztywno przodem do swiata bo inaczej robi krzyk na pól ulicy, a od 2 tyg gdy ja połoze to podnosi bardzo wysoko głowke jakby probowala zrobic "brzuszki". W wózku placze na spacerach, probuje sie podniesc. Moge juz zrobic jakis krok dalej w kierunku sadzania dziecka??

Moj synek zachowuje sie tak samo.Ja jednak mu nie ulegam za czesto,bo faktycznie tj za wczesnie.

To jeszcze za wcześnie. Próbuj ją kłaść często na brzuszku jak nie chce leżeć na plecach.

Gość Mozaikkkaa
Ale ona na brzuszku niechce lezec

Ponoć jak dziecko samo chce, to znaczy, że jest ok. Nie można tylko na siłę. Może po prostu zapytaj swojego pediatry.

Gość znowu to samo aaaha
to nic,ze nie chce cwicz z nia lezenie na brzuszku. moja siostra nie kladla tak dziecka i w wieku 9 miesiecy dziecko jeszcze nie umialo samodzielnie siedziec-lekarz powiedzial,ze to przez to.bo sadzala na sile i nie kladla na brzuszku

Gość anetkaodpowiada
Mozesz ale nie calkowicie na prosto tylko na wpol lezaco

ma jeszcze za słaby kregoslup, zeby ją pionizowac, a to ,ze chce sobie oglądac swiat to bardzo dobrze, moze rozwija sie troche szybciej ?

Gość mama_6587
Ja mam ten sam problem ale mój synek skończył niedawno 3 miesiące. Sam rwie się do siadania jednak mi lekarz powiedział że nie mam go sadzać na siłę, jak będzie gotowy to sam siądzie. Tylko ja się boję cały czas czy to nie za wcześnie.

Gość podnieś oparcie w wózku
w gondolach się podnosi często a jak nie to do spacerówki i podnieść oparcie na pól leżąco. Ja musiałam już noworodka wozić na pół leżąco bo miała refluks. Jak leżałyśmy w szpitalu to ją tam prawie na pionowo kładli. A to ze dziecko się ciągnie do siadania to normalne. Moja jak 2 miesiące skończyła to tak głowa do przodu rwała jakby już chciała siedzieć, a siedziała dopiero w 8 miesiącu. Taki etap rozwoju. Dziecko ćwiczy i tyle.

Gość mile zlego poczatki ;)
Ja mojej nie cwiczylam na brzuszku prawie w ogole i nauczyla sie wszystkiego - siedzenia, przewracania. Siedziec bez podparcia zaczela w 6 mies, a teraz ma prawie 10 mies i raczkuje, sama siada, staje na nozki. Jak miala 3 mies to zaczelam ja wozic na pol-siedzaco w spacerowce z wkladka, bo w gondoli nie chciala lezec.

Gość mamamama26
ja malego woziłam w foteliku samochodowym - jest na leżaca troche ale widzi wszystko - i sadzałam na kolanach - bez przesady z tym panikowaniem - ma teraz mega prosty kręgosłup nic mu niejest - na sile nie sadzaj ale jak chce to czemu nie - ucz go siadać itd

moja córka dokładnie jak skończyła 5 miesiąc to zaczęła całkiem stabilnie siedzieć bez żadnych poduszek, podpierania. Wcześniej zachowywała się dokładnie jak Twoje dziecko. Na brzuszku tez nie lubiła leżeć ale jak zaczęła się sama obracać to i "brzuszkowanie" polubiła - czasem nawet śpi na brzuszki. Dziecku bardzo szybko się wszystko zmienia... Myslę, że dobrą radą jest podnoszenie gondoli albo sadzanie na wpół leżąco w jakiś zabawkach typu bujaki czy huśtawki elektrczne - ja tak właśnie robiłam i mała była usatysfakcjonowana ;)

Dziecka w ogóle nie powinno się sadzać... jak będzie gotowe to samo będzie siadać

Gość gość
A co to za wkładka do wózka spacerowego?