Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woooojio

Dyktafon cyfrowy

Polecane posty

Gość woooojio

Witam. Zamierzam zainwestować w profesjonalny dyktafon cyfrowy. Znalazłem wiele opcji w różnych cenach ale nie znam się na tych wszystkich parametrach w związku z tym mam pytanie: na jakie parametry zwracać uwagę przy zakupie takiego sprzętu? Z racji mojej profesji dyktafon będzie służył do nagrywania wywiadów, rozmów itp.

Gość maaksymiliaan
jeśli chcesz żeby sprzęt był wysokiej jakości zwróć uwagę na: czułość mikrofonu im większa tym lepiej, filtracje szumów, czas nagrywania oraz czas pracy w trybie nagrywania im dłużej tym lepiej. dobrze jest też zwrócić uwagę na możliwość dyskretnego włączenia, w pracy dziennikarza się przydaje. cenowo taki dobry dyktafon to od 500 do 800 zł.

Gość woooojio
dziękuję za odpowiedź może byś w takim razie coś polecił?

Gość woooojio
Dzięki. Zapoznałem się z ofertą i chyba ten faktycznie jest b. dobry. Zobaczymy jak przyjdzie, zamówiłem w piątek ten model co podawałeś.Czekam na przesyłkę.

Gość woooojio
Dyktafon przyszedł. Jestem b. zadowolony. Przesyłka szybko dotarła, dobrze zapakowana. Polecam ten sklep. Dziś będę testował.

Gość winny
A co sądzicie o czymś takim http://bit.ly/q7lIe6 Ten olympus jak na taką cenę wydaje się mieć równie dobre opcje i parametry. Zastanawiam się też na sony w podobnej cenie. Która marka lepsza, dodam że zależy mi na dobrej jakości nagrywaniu.