Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zestresowana dziewczyna

mam 21 lat nigdy nie bylam u ginekologa czas sie ogarnac prosze o rady

Polecane posty

tak jak w temacie mam 21 lat i jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa, postanowilam ze teraz jak mam wiecej czasu pojde i sie przebadam, poza tym niepokoja mnie moje bardzo nieregularne miesiaczki ost mialam w kwietniu byc moze to przez stres i wieczne odchudzanie... dodam ze nie jestem juz dziewica i byc moze nawet zdecyduje sie na tabletki, i teraz dziewczyny mam do was pytania, jak mniej wiecej wyglada taka wizyta co z depilacja bikini jak w ogole wyglada ten caly fotel ginekologiczny jejku wiem ze to was pewnie rozsmieszy bo stara juz jestem i takie pytania zadaje ale po to jest wkoncu forum:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ggugtutgu
wi臋ksoz艣c kobiet odwiedza ginekologa jak jest w ci膮偶y albo maja infekcje.Jak chcesz profilaktycznie to odradzam lekarzy z NFZ us艂yszysz z czym tu Pani przysz艂a.

Udost臋pnij ten post

no wlansie mialam zamiar skorzystac z NFZ wiadomo kase sie zaoszczedzi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nic sie nie martw
Ja mam 23 lata i te偶 niedawno by艂am pierwszy raz u ginekologa.Nie ma si臋 og贸lnie czego martwi膰..U tej mojej p.ginekolog wygl膮da艂o tak:wchodzi艂o,si臋 do gabinetu i zaraz by艂a taka zas艂ona. za zas艂ona na wprost biurko lekarza,po prawej stronie krzes艂o z podn贸偶kami(siadasz na nie i rozchylasz nogi k艂ad膮c je na te podn贸偶ki).Lekarz tam Ci ogl膮da ma艂a... na przeciwko taka ala toaleta,gdzie trzeba si臋 przygotowa膰 do badania i mo偶na si臋 podmyc itd. Obok tego pomieszczenia 艂贸偶ko i usg dopochwowe..A usg dopochwowe wygl膮da tak,偶e wk艂ada Ci do ma艂ej takiego jakby pitolka ubranego w kondona i Ci臋 bada od 艣rodka..Czy ci膮偶膮,czy jaki艣 torbiel,guzek.. tak mniej wi臋cej wygl膮da u gin.:D.

Udost臋pnij ten post

dzieki za odp:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ggugtutgu
"wk艂ada Ci do ma艂ej takiego jakby pitolka ubranego w kondona" hahahahahaha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 03698745632111
nie prawda 偶e zapytaj po co tu pani przysz艂a.i to 偶e chodz膮 do ginekologa tylko kobiety w ci膮偶y lub z jakimi艣 problemami to typowe za艣ciankowe my艣lenie. dlatego chocia偶 mieszkam na wsi, to do ginekologa je偶d偶臋 do miasta. mam 25 lat i regularnie raz na p贸艂 roku z racji tego 偶e bra艂am tabletki odwiedza艂am mojego ginekologa. raz w roku cytologia ( lekarz pobiera kom贸rki z szyjki macicy tak膮 jakby ma艂膮 szczoteczk膮, wygl膮da ona jak patyczek higieniczny. pobranie wymazu jest bezbolesne, mo偶e wyst膮pi膰 niewielkie plamienie) na wynik czeka si臋 u mnie bynajmniej ok 3 tyg. Ginekolog zapyta Ci臋 na pewno o to kiedy mia艂a艣 ostatni膮 miesi膮czk臋, d艂ugo艣膰 cykli. badanie wygl膮da tak 偶e siada si臋 na fotelu, kt贸ry po bokach ma takie uchwyty ( mi si臋 to kojarzy z uchwytami do rynny) zak艂adasz na to nogi. lekarz bada Ci臋 wziernikiem (taka plastikowa rurka) i/lub r臋cznie (wk艂ada polce). mo偶e zleci膰 lub wykona膰 usg dopochwowe( wtedy le偶ysz z podkurczonymi nogami na le偶ance. lekarz wk艂ada Ci do 艣rodka co艣 co wg mnie wygl膮da jak taki patyk na kt贸ry za艂o偶ona jest prezerwatywa ( chyba, przynajmniej tak to wygl膮da). Mo偶e te偶 wykona膰 badanie r臋czne piersi. je艣li chcesz bra膰 tabletki pewnie wy艣le Ci臋 do laboratorium na badanie krwi. i potem z wszystkimi wynikami wr贸cisz do niego a on na podstawie wynik贸w bada艅, dobierze Ci odpowiednie tabletki. wybierz ginekologa takiego kt贸rego polecaj膮 inne kobiety, kt贸ry wzbudza zaufanie. wpisz np w google imi臋 i nazwisko z dopiskiem ginekolog. mo偶e b臋dzie co艣 o nim jakie艣 opinie pacjentek. badania s膮 kr臋puj膮ce ale pami臋taj 偶e robisz to dla swojego zdrowia. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Teraz ja zaczynam - BASIA
a ja by艂am jak mia艂am 23 lata i w spr antykoncepcji.

Udost臋pnij ten post

Ja mam 20 lat i te偶 nie by艂am u ginekologa bo si臋 wstydz臋,a mam kilka niepokoj膮cych obaw kt贸re m贸g艂by rozwia膰 tylko gin i tu nie chodzi o ci膮偶臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 03698745632111
zapomnia艂am doda膰 偶e chodz臋 regularnie od 6 lat. czyli zacz臋艂am jak mia艂am 19 lat. dziewczyny wiem 偶e to nic przyjemnego rozebra膰 si臋 przed kim艣 obcym. jednak naprawd臋 warto zadba膰 o siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 salianka
Zach臋cam by raz w roku wybra膰 si臋 na wizyt臋 do gina (podobnie jak do dentysty).To nic przyjemnego,jednak lepiej zapobiega膰 ni偶 potem leczy膰. Przed wizyt膮 si臋 podmyj i wygol okolice bikini (je偶eli to robisz).W gabinecie (cz臋艣ciej przed) jest toaleta.Polecam wilgotne chusteczki,kt贸rymi mo偶esz si臋 jeszcze przemy膰 tu偶 przed samym badaniem. Skoro nie jeste艣 dziewic膮 to badanie b臋dzie tradycyjne (a nie przez odbyt).Lekarz/lekarka najpierw zajrzy w kart臋,a potem poprosi by艣 si臋 rozebra艂a od pasa w d贸艂 i usiad艂a na fotelu.Do badania musi w艂o偶y膰 jednorazowe r臋kawiczki i u偶y膰 jednorazowych narz臋dzi (wyci膮ga je przy tobie w opakowania).Najcz臋艣ciej bada wk艂adaj膮c palce i uciskaj膮c brzuch,czasem u偶ywa wziernika (rozci膮gnie ci nim krocze,by zajrze膰 do 艣rodka i obejrze膰 np.szyjk臋 macicy pod k膮tem ew. nad偶erki) - nie jest to przyjemne,ale lepiej nie napina膰 mi臋艣ci,bo wtedy nieco boli.Po zej艣ciu z fotela powinien jeszcze zbada膰 ci piersi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nknfksknfkn
Cze艣膰, ja by艂am raz (mam 20 lat), ale Pani nic u mnie nie bada艂a. Ju偶 nie pami臋tam z jakiego powodu posz艂am, w ka偶dym razie to by艂 tylko 'wywiad'

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nknfksknfkn
Aha, zapomnia艂am doda膰, 偶e mam hemoroidy na ty艂ku (od dziecka) i dlatego si臋 wstydz臋 :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahahahahaiha
siadasz na ten fotel co link ze zdj臋ciem masz powy偶ej i "wk艂ada Ci do ma艂ej takiego jakby pitolka ubranego w kondona"

Udost臋pnij ten post