Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

catterinka_catterinka

Mamy których dzieci załatwiają się w nocniku

Polecane posty

Witam ! Mam pytanie. Czy w nocy zakładacie pampki dzieciom? czy też nie ? bo jeżeli dziecko zrobi w nocy kupę to co wtedy? i w ciągu dnia... zawsze zdążycie z nocnikiem? a jeżeli dziecko się bawi w pokoju a w np. jesteście w kuchni to skąd wiecie że dziecko chce się załatwić? Chcę powoli zaczynać sadzać mała na nocnik stąd te pytania :)

w trakcie nauki na nocnik jest mnóstwo wpadek :D moja córka w ciągu dnia woła siku (obojętnie czy zamierza zrobić siku czy kupkę :p) ale nie zawsze zdąży, więc jeszcze zakładam jej pamersy, no czasem po domu, to same majtasy, bo upał, ale niestety muszę wtedy liczyć się z tym że czasem nasika na podłogę. na noc pampers obowiązkowo,

Gość jestemwszoku!!!!
Autorko, ile masz lat?

Gość mama 2-latka
ja uważam że jest za mała żeby ją sadzać na nocnik

jestemwszoku: co cię obchodzi ile autorka ma lat autorko, to w wieku 9 miesięcy, to sama sadzaj dziecko co jakiś czas na nocniku, ale jak będzie chciało wstać to pozwól, nie trzymaj na nocniku wbrew dziecku, bo się zniechęci, jeszcze duuużo zasikanych pampersów przed Wami :)

ja właśnie zaczęłam sadzać w wieku 9 miesięcy, jeśli dziecko nie ma nic przeciw nocnikowi to czemu nie, tylko nic na siłę

Gość jestemwszoku!!!!
Obchodzi. Bo chciałabym odsyłać zwolenniczki wczesnego macierzyństwa do tego tematu.

Gość mama 2-latka
ja zaczełam sadzać synka jak jak miał rok i trzy msc jak 1,5 w dzień zasuwał już bez pieluchy a po 2 msc nie trzeba było zakładać już nawet w nocy. teraz ma 2 lata i nie zdarza sie żadna wpadka

Gość jestemwszoku!!!!
No nie dziwię się, że nie rozumiesz. Zadałaś tak infantylne pytania, że aż ręce opadają. Biedne dziecko.

nie przejmuj się głupimi tekstami, zadajesz normalne pytania. Pieluszkę na noc zakłada się nawet jeśli w dzień już może być bez pieluszki. Sama zobaczysz co i jak, moja córka jak się nie obudzi w nocy, to siku robi dopiero rano, a kupki w nocy nie robi już od baardzo dawna, więc nie mam takiego problemu.

Gość jestemwszoku!!!!
Trafił swój na swego...

A moja córka niedługo będzie mieć 2 lata i za nic w swiecie nie usiądzie na nocniku :( trochę się przejmuję tym...

candle: nie przejmuj się, widać jeszcze nie jej czas, a może spróbuj posadzić na nocnik lalkę albo misia, może to zaczhęci małą żeby też usiadła

Gość do jestem w szoku
a jez cie nie rozumiem i twojej odpowiedzi

Gość jestemwszoku!!!!
Dla słabszych: "bo jeżeli dziecko zrobi w nocy kupę to co wtedy?" - katastrofa! Kobieta nie wie, co zrobić gdy dziecko w nocy zrobi kupę. Po pierwsze - wcześniej podłożyć pod prześcieradło folię, lub podkład a zabrudzone prześcieradło i ciuszki wyprać, dziecko umyć. Po drugie.Nie wpadła na to,że dziecko jest jeszcze za małe by spało bez pieluchy, skoro zdarza mu się zrobić kupę w nocy. 'i w ciągu dnia... zawsze zdążycie z nocnikiem? " - o jezu, kolejna katastrofa, trzeba będzie znowu posprzątać. "a jeżeli dziecko się bawi w pokoju a w np. jesteście w kuchni to skąd wiecie że dziecko chce się załatwić? " - skąd wiemy? Mamy czujniki, radar, lasery i podczerwień. 9 miesięcy, to wbrew temu co przemądrzałe forumowe przekupy piszą, to zbyt wcześnie by dziecko uczyć załatwiania się na nocniku. Poczytajcie sobie, lub spytajcie specjalistów.

ja swojego wysadzam na nocnik od miesiaca- i nie jestem zadowolona z postepow :( sa dni ze rano ladnie zrobi siq i qpe- i po drzemse siq- a sa ze nie i mimo ze czasem sadzam i w innych godzinach- nie zrobi- a zrobi 5 min pozniej do pampersa Konczy dzis poltora roczku- a w zlobku mowia ze za wczesnie zaczelam i powinam odpuscic no i nie wiem co robic :(