Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaleczanka

Jak pozbyć się psa?

Polecane posty

Gość EmmaRabba
Wiesz mam znajomego informatyka wyśledzi Cię i dojdzie po adresie IP do twojego domu i skontroluję Cię co zrobiłaś z tym psem. Mam nadzieje że tak jak ty chcesz się pozbyć tego psa teraz jak śmiecia to w przyszłości twoje dziecko ciebie odda do domu starców albo w ogóle wyrzuci na ulicę i wcale się nie będę dziwić bo pamiętaj dzieci uczą się tego czym żyją.

no ale musisz w taki denny sposób? pokaż ten temat Animalsom albo w TOZ, oni już będą wiedzieli, co z tym zrobić, chociaż mimo wszystko ja uważam, że to najprawdopodobniej durna prowokacja :)

och pani obrażalska :P przecież to i tak durne prowo, szkoda tylko, że obnażyło doskonale, że niektóre osoby broniące zwierząt wypowiadają się na takim samym poziomie, jak dręczyciele 🖐️ jedyna różnica taka, że wy nie wprowadzacie słów w czyn

Gość Jezuskazalkochac
jak pozbyc sie psa=jak pozbyc sie starej matki=jak pozbyc sie niechcianego dziecka=jak pozbyc sie schorowanego ojca...

Gość hilahua
ciekawe, jak się to skończyło....:O Temat z zeszłego roku... Ja właśnie znalazłam psa, biedactwo też z takiej rodzinki jak ta :O Błąkał się po łąkach, był brudny, głodny, wycieńczony. Przygarnęłam go. Jest członkiem naszej rodziny :)

Gość CHYBA CIE POKRĘCIŁO
to zapewne prowo, ale i tak są tacy ludzie. Uważam że w internecie nie powinno być wolności dla osób które przyznają się otwarcie do łamania prawa, do jej domu jeszcze dziś powinna zawitać policja i ochrona praw zwierząt z niezłym mandatem.

Gość wodzio
To schroniska są winne że zdzierają za przyjęcie psa, dość że biorą podatki to jeszcze chcą się obłowić. To tylko zwierze, tak samo hodowlane jak świnia, kaczka czy kura, bez pożytku spożywczego dla człowieka, ale wykorzystywany do ochrony osobistej lub mienia. Dawniej jak pies nie nadawał się do chowu, uciekał s posesji, był niebezpieczny dla otoczenia lub niszczył mienie to właściciel sam rozwiązywał problem lub pomagał mu w tym sąsiad lub miejscowy rzeźnik, niczym to się nie różniło od uboju świń, kaczek, itp... A teraz to niektórym się powaliło w główkach, ludzie spłukują z psami a później wypowiadają się na tym forum próbując uczłowieczyć swoich partnerów, całe szczęście, że z tego nie ma żadnego potomstwa, już jest dziwny świat jak jest tylu idiotów a co dopiero jakby powstały takie mutacje. Jakie podwójne nieszczęście, byłby już armagedon jakby mieli rozliczyć za każdą zjedzoną świnię, kurę lub kaczkę, a co do tych fanatyków psów, czy wy nie spożywacie ze swoimi pupilami mięsa, za te krzywdy i wy bekniecie podwójnie. Wygłodzone dzieci tułające się po dworcach i śmietnikach trzeba ratować a nie marnować nasze pieniądze z podatków na takie pierdoły!

Gość mirek12
Trochę to śmieszne, bo jak głodujące dziecko, żebrające na dworcu strażnik wywali na mróz aby nie przeszkadzało podróżnym, to nikt nie interweniuje, a nawet nie przejmie się tym. Ale jak ktoś wywali kundla bo już sobie z nim nie dawał rady , to zaraz trąbią w gazetach i telewizji, za niedługo zaczną karać karą śmierci za takie rzeczy.

Gość adsasdasdads
BARDZO MNIE TO CIESZY ŻE LUDZIE REAGUJĄ NA KRZYWDĘ WYRZADZANOM ZWIERZĘTOM BARDZO MNIE TO CIESZY A TY MIREK LEPIEJ ZAMILCZ.

Gość w dupie mam dzieci, wolę wspie
rać bogu ducha winne zwierzęta, dzieci mają już wystarczającą pomoc.

Gość autorka nie ma rozumu
po co się wkurwiacie psujecie sobie nerwy ......... AUTORKO ZAWIEŹ PSA DO SCHRONISKA I NA DRUGI RAZ NIE KUPUJ BACHOROWI ZWIERZAKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tyle w temacie

Gość maniek67
Weź szpadel, obucha walnij kundla w łeb i zakop, mięsa nie próbuj podobno nie dobre, ludzie powinni się zajmować dziećmi, wkurzają mnie matrony których zaniedbane dzieci łażą i podjadają na śmietnikach, a one wszystkie pieniądze i czas poświęcają obślizłym kundlom! Jak już nie ma co robić to niech wychowa prosiaka, to są zwierzęta które bardziej się przywiązują do ludzi niż te kundle, bo żaden prosiak człowieka nie zagryzł, a jeszcze mają walory smakowe, na święta będą pyszne szyneczki.

Gość juliamis
Na Cyprze psy są tępione, mądry naród, bezużytecznego g... w domach nie trzyma!

Gość jesteś potworem.....
matko, jak można tak bez jakichkolwiek emocji mówić o członku rodziny - bo PIES JEST CZŁONKIEM RODZINY a wy jesteście jego stadem. To zwierzę-owszem, ale to oznacza, że jest żywym, czującym, przeżywającym emocje stworzeniem, które oddałoby za ciebie życie a nie meblem. Rozumiem, że czasem z różnych względów trzeba psa oddać w dobre ręce, np z powodu choroby właściciela, ale przecież nie dlatego, że ....się znudził :o... JAK PIES MOŻE SIĘ ZNUDZIĆ?!! Może na tej samej zasadzie kiedyś znudzi ci się twoje dziecko i będziesz chciała je oddać do jakijś placówki... nie chcę cię załamywać, ale to kosztuje dużo więcej niż oddanie psa do schroniska bo m.w. od 3500-5000 i to miesięcznie a nie jednorazowo :p Na szczęście trochę mniej kosztowne będzie oddanie ciebie do domu starców jak znudzisz się swoim dzieciom. Nie pozdrawiam :p

Gość psy powinno się lapac
I przerabiać na karme dla bezdomnych 🖐️

Gość maniek67
To do nas ta choroba przywlekła się z Niemiec, tylko tam jeszcze dbają o swoich obywateli, a u nas maniole o kundle. Kiedyś tego nie było, psy podlegały naturalnej selekcji, zostawały tylko te które nadawały się pilnowania domu i gospodarstwa, reszta podlegała likwidacji i nie przekazywała genomu, podobnie robi się do dziś z innymi zwierzętami, zostają tylko poprawne krzyżówki. Teraz psi psychole zaśmiecili psie rasy, najwięcej krzyżują się łajzowate i agresywne bez powodu burki, bo one z obawy przed karą są wykopywane z domu a nie likwidowany przez ich właścicieli, mnożą się bez kontroli, dusząc wartościowe krzyżówki, coraz trudniej o dobrego psa, coraz częściej trafia się na kundla, który mimo wielu staraniom nie nadaje się do trzymania w domu, jest agresywny i łajzowaty, zamiast pilnować domu to patrzy tylko jak nawiać i przy okazji narobi szkód. To nie wynika z winy właściciela jak inni sugerują, bo czy koń lepiej biega a drugi gorzej mimo że pochodzi z jednej stajni, jedna krowa daje mleko druga nie, tak samo jest z psami, tylko złą krowę lub konia się likwiduje, a takiego bezwartościowego psa z obawy przed karą próbuje się komuś przekazać, a w końcu wykopuje na bruk gdzie bezpańsko się mnoży zanieczyszczając rasę. Gdzie psy które z opisów psa pastucha który zamiast spieprzać i tułać się po śmietnikach pilnowały domu, ogrodu, a nawet owiec, itp...?

Gość maniek67
do jesteś potworem..... Wiele ludziom się nudzi, samochód sprzedałem i kupiłem inny, przestałem jeść kury bo zasmakowałem w kaczkach. Biedne kurki zdradziłem je, ale nadal lubię wieprzowinkę, świnki nadal lubię, a z psa nie wiem jakie mięsko, może kiedyś spróbuję, jak będzie dobre to może polubię śliczne pieski. Nie wiem czy zwierzęta czuję, ale raczej posiadają instynkt, to takie coś co zastępuje im uczucia, aby miały cel życia, bezmyślnie nie zdychały, każde zwierze ma inny sposób na przeżycie, takie jak psy mają instynkt stadny, podejrzewam że wasz kochający piesek, kiedy znalazł by się w stadzie chordy psów, i poczuł by naturę zżarł by swojego właściciela bo nie należy do jego gatunku, przedtem go tolerował jedynie bo tamten dawał mu szanse na przeżycie, ale kiedy miał by wybrać między właścicielką a suką swojego gatunku wybrał by tą sukę, szkoda że ludzie nieraz kiedy mają wybierać wybierają inaczej, stąd tyle zaniedbanych dzieci psiarowatych rodziców i to jest brak odpowiedzialności i uczuć.

Gość egfb
ja swego psa przywiazałem w lesie do drzewa. byłem tam ostatnio to leza tylko kłaki i siersc. nie słuchaj rad zeby wkladac do piekarnika bo ze strachu moze ci tam naszczac czy nasrac

Gość egfb
kosci i kłaki mialo byc

Gość M.....a
Ja również jestem zmuszona pozbyc sie psiaka. W schronisku pytałam , ale nie przyjmują. Moje dziecko ma 3 latka ,ciągle choruje i ma wieczny katar. Alergolog kazala sie poybzc psa, dzwanow i zaslon i firan juz mi rece opadaja. Sunia jest z nami 5lat. Moze jest ktos chetny_-Jestem z Kudowy Zdroju

Gość CZARNA WDOWA W kropki bordo
szmaty nie ludzie jak sie bahor pojawil to pies BE mam nadzieje ze na starosc wasze bahory przyjda tutaj i założą temat jak szybko pozbyc sie starej,smierdzacej matki i sie suki podłe nie zdziwcie skoro swoje dzieci uczycie takich rzeczy pies nie jest rzeczą żeby sie go pozbywać a na allergie są lekarstwa

Gość niezapominajka.b
chętnie przygarnę ...twoją córkę ;) mam już dla niej śliczną różowiutką budę i obowiązkowo kojec i kolczatkę :) jak mi się znudzi wywiozę ją do lasu, chyba nie masz nic przeciwko ? przynajmniej jestem stanowcza i nie mam dylematów :) Aha, długo nie ma mnie w domu i czasem zapomnę ją nakarmić bo jestem kompletnie nieodpowiedzialna, ale chyba to nic wielkiego? jak myślisz ;) ? w sumie to chyba nie będę miała czasu się nią zajmować, ale w końcu taki bachor to taka piękna ozdoba domu :)) kto by się zadręczał jakimiś pierdołami ... kiedy możemy się umówić na spotkanie w sprawie przygarnięcia córki ? ps: najlepiej żeby córeczka miała poniżej 5 lat, wolę szczeniaczki, są takie piękne i słodkie :)

Gość gość
no tak piesek się znudził i jest nam nie potrzebny.... teraz kłopot ... jedno pytanie po jaką cholere tacy ludzie bez mózgu i wgl nie odpowiedzialni decydują się na zwierze ?! biorą/kupują sobie psy. ZWIERZE TO NIE ZABAWKA ! czUje kocha przywiozuje się tak samo jak człowiek. Pracuje przy takich przypadkach gdzie ludziom znudził się zwierzak jak czytam takie coś to mam ochotę .... NAJPIERW POMYŚLCIE I ZASTANÓWCIE SIĘ A POTEM DOPIERO SPROWADZAJCIE SOBIE DO DOMU PUPILKA.

Gość gość
"kaleczanka" widać jak jesteś odpowiedzialna...twój poziom inteligencji i tok rozumowania mnie po prostu powalił. Szkoda, że tacy ludzie istnieją... tyle ludzi na świecie jednej mniej nie zrobi kimomu różnicy ; ) po prostu jesteś p***ą sorki ... ale żal mi d*pe ściska jak czytam co za pierdoły tu powypisywałaś...

Gość gość
To jest prowo. Durne do tego. Ja nienawidzę psów, ale weź oddaj do schroniska, jak się dziecku znudził. I więcej nie kupuj zwierzęcia. Zresztą... 80 zł ci szkoda? Puknij się, Kaleczanko.

Gość gość
ty kaleczanka a ty tak poważnie czy ty psychiczna jestes ,bo mi się zdaje że ty psychikę masz porąbaną

Gość lakita
Ludzie wydaje mi się że wszyscy przesadzacie!!! I to grubo!! Osoby które dokonują uczłowieczenia psów są nienormalne!!! To są zwierzęta NIE LUDZIE!! nie mają duszy!!! Z drugiej jednak strony nie należy skazywać zwierzę na cierpienie. Chcesz zjeść świnię - proszę bardzo - ale zabij ją tak by jak najmniej się męczyła. Co do psa to jeśli nie jesteś wstanie zająć się już zwierzakiem oddaj go do schroniska. Fakt to koszt, ale przygarniając zwierzaka stajemy się za niego odpowiedzialni i musimy ponosić koszty jego utrzymania, jak i pozbycia się jego.