Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam m go dosyc

zdrowe ale w miare tanie gotowanie...

Polecane posty

Gość mam m go dosyc

czesc dziewczyny.moj facet od jakegos pol roku gada mi jaki on nie jest gruby ze co powinien takiego robic a to rolki rower biegi i tak naprawde nie robi nic i smeci dalej...wczoraj znowu sytuacja sie powtorzyla i powiedzialam dosc kiedy uslyszalam znowu ze musi zaczac biegac to ja na to ok tak? od kiedy biegamy(moze niekoniecznie zalezy mi na schudnieciu ale na zmotywowaniu jego a po 2 po to zeby sie poruszac bo tylko siedze) oczywiscie nie same cw ale i kuchnie chce troche poprawic.ale przede wszystkim troche.no i tu jest pies pogrzebany bo na miesieczne zakupy chemiczno zywieniowe mam male fundusze.moze i wiem co jest zdrowe i lekkostrawne ale szczerze powiedziawszy jakos ciezko mi z tego nawet teraz teoretycznie sformulowac jakies sensowne menu na co najmniej tydz.oczywiscie ograniczyc ziemniaki ryz najlepiej brazowy kasze kurczak indyk wieprzowina to poledwica(ale ona juz troche kosztuje) czy szynka o wolowinie czy cielecinie mowic nie bede bo mnie nie stac.co do ryb to niby ok mieszkam na polnocy ale i tak ryby i tu nie sa tanie ewentualnie dorsz czy fladra...i niby jakies tam zasady znam ale nie wiem co z tego kombinowac jakie dania....POMOZECIE?

Normalne :) Białko + warzywa. Gotuj zupki. Wywal chleb, ziemniaki, makę, cukier, koniecznie piwo. Unikaj przetworzonych produktow, nasyconych chemia typu gotowe sosy, zupy.

Gość ziemniaki maga byc
mieso wywal i zostaw same warzywa

Gość mam m go dosyc
gotowe sosy dania itp to itak nie uzywam wole swoje zarcie a nie jakies placki z proszku..zupy?bardzo lubie i gotuje teraz juz nawet czesciej bo sa i kalariory a nie woda itp...zaczynam troche wiecej...a co do warzyw i owocow to hmmm wcale nie wychodza tak tanio mieso?nie ma takiej opcji bo i on lubi i jaa nawet zyc bez tego sie nie da :P ehhh no gdyby chociaz te finanse byly wyzsze byloby latwiej a macie jakies konkrety?tanio i zdrowo?jakie dania polecacie

zeby bylo taniej i zdrowiej, mozna najpierw wyeliminowac niepotrzebne rzeczy, np. napoje gazowane lub owocowe, slodycze gotowe i surowce na ciasta itd. robione w domu, dzemy i konserwowe warzywa, sztuczne serki, jogurty slodkie w malych kubeczkach, bulki, desery, budynie, gotowe dania ... no i nigdy nic nie wyrzucac ;) tanio wychodza kasze i straczkowce jak sie samemu przyrzadza, nie kupuje w puszkach, czy spreparowanych w torebkach. owoce i warzywa moze faktycznie najtansze nie sa, ale sa najzdrowsze, wiec tu musimy sie finansowo poswiecic ;) a co do miesa, to tylko chude i w malej ilosci. zeby taka dieta byla smaczna, trzeba sie naprawde przylozyc do przyprawiania (ziolami i naturalnymi przyprawami) i jako tluszczu uzywac sporo oliwy z oliwek. ta nie jest tania, ale wydajna. okazjonalnie maslo. jogutry naturalne w duzych pojemnikach a do tego kapka miodu lub swieze owoce. tak to mniej wiecej powinno wygladac, ale aby sie zastosowac, trzeba duzej samodyscypliny. mi osobiscie nadal jej brakuje, ale warto na dobry poczatek zdac sobie sprawe chociaz z teorii :)

Gość karminnnka
jest taki fajny fanpage na którym dają ciekawostki o zdrowym odżywaniu, jets nawet akcja Wyrzuć solniczkę, wiec może komuś się przyda link https://www.facebook.com/Philipiak :)

Gość Graszynka
kochana ja ostatnio inspiruje sie facebookiem, tam jest taka appka dietetyczne przepisy figury, mozna wrzucic swoje a mozna korzystac z cudzych przepisów a ostatnio wygrzebalam tam pizze z kalafiora, ktora jest cudowna a smakuje jak niebo :D

Gość Marta Kowalewska
Proces przygotowania jedzenia odgrywa najważniejszą rolę w zachowaniu zdrowego trybu życia. Produkty Grupy Philipiak to gwarancja zdrowia, jakości i estetyki. Powstają one w oparciu o najnowsze technologie i badania medyczne przy wykorzystaniu doskonałych materiałów. Swój unikalny charakter zawdzięczają wieloletniemu doświadczeniu i pasji ludzi, którzy je tworzą. Zachęcam do zadawania pytań i zapoznania się ze stroną http://www.philipiak.pl/ Pozdrawiam Marta Kowalewska _______________________ Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gość cycki murzynki
Nie ma to jak "mądre" rady :O dorosłemu facetowi, który zamierza zacząć treningi żeby schudnąć radzić rezygnację z mięsa na rzecz ziemniaków :D :D :D Xxx Droga autorko tyje się od nadmiaru weglowodanow w diecie - zrezygnuj ze wszystkich potraw macznych - pieczywo, makarony, ciasta, biały ryż, ziemniaki itp. Zastąp je ciemnym, pelnoziarnistym pieczywem, kaszami itp. - wszystkim tym, co ma niski indeks glikemiczny i nie więcej niż 100 g weglowodanow dziennie. Poszukaj w necie informacji ile białka potrzebujecie dziennie przy waszej wadze, (zwykle jest to ok 60-80g białka na dzień) naucz się jaka porcja /jajek/miesa/ryby/wędliny itp tyle zawiera i wszystko to uzupelni niskoweglowodanowymi warzywami (brokuly, kalafiory, fasolka szparagowa, pomidory, papryka, cukinia, pory, itp. Nie ograniczaj restrykcyjnie tłuszczów! Pamiętaj, że diety niskotłuszczowe wymyślili Amerykanie, a teraz są najgrubszym narodem na świecie! Tyje się od WEGLOWODANOW! Smacznego chudniecia ;)

Gość gość
kundelekbury, s********j

Gość nie wazna plec
uwaga, ktos sie sfrustrowal ;)

Gość gość
nie rozumiem kretyństwa pod tytułem '' wywal mięso '' jesteście nienormalni natura stworzyła człowieka mięsożernym kretynki wiecie o tym czy nie ?

Gość gość
dziewczyny żeby nie tyć wystarczy nie łączyć białek z węglowodanami

Gość ponnamigotka
na mojanowafigura.pl rzeczywiście są niezłe te przepisy dietetyczne. ten chłodnik pomidorowy wygląda całkiem zachęcająco i niedrogo

Gość arabella31
Najlepiej zaopatrzyć się w jakiś fajny sprzęt do gotowania. Sama mam właśnie na oku multicooker, ten model konkretnie: http://redmond.company/pl/products/multicookers/redmond-rmc-m110/ . Kiedyś sama próbowałam przygotowywać codziennie zdrowe posiłki, ale strasznie dużo czasu czasu to zabiera. A ten sprzęt mi to przyspieszy. Nawet chleb można w nim upiec, zobaczcie sobie!

Gość Saki

Pewnie sporo jest w sieci takich przepisów. Mimo wszystko polecam tutaj e-book od FitSłodycze między innymi dlatego, że ich przepisy są oryginalne i nie zawierają składników z górnych półek czy jakiś mega wyszukanych.