Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smakowita wita

Kobietki pomysl na ...

Polecane posty

Gość smakowita wita

chce dzis zrobic jakis pyszny nie tradycyjny i niezbyt drogi obiad .... prosze o pomysly ;];];]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MIELONE / HAMBURGERY Z FETA Skladniki: - 0,5 kg. mielonego miesa z indyka - 10 dag. pokruszonego sera feta - spora garsc posiekanej pietruszki lub innej zieleniny - lyzeczka musztardy Dijon (lub innej) - lyzeczka sosu Worchester (lub soku z cytryny) - opcjonalnie - przyprawy: sol, pieprz, czosnek (wg. uznania) Wszystkie skladniki wymieszac w misce, uformowac 4 kotlety, wylozyc na blaszke, wsadzic do mocno nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smakowita wita
simian raticus - psychiatra ; poleczasz ? ;/ kretynka ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a do tego jakies warzywo na cieplo, zalezy co masz w lodowce lub na straganie. mozesz upiec w tym samym piekarniku z dodatkiem oliwy i ziol. oraz np. salata z pomidorami, szczypiorem i sosem typu vinegret (2 lyzki oliwy, lyzka octu lub soku z cytryny i wg. upodoban np. lyzeczka musztardy, ziola, pieprz...)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1kg mięsa mielonego 0,5 kg kapusty surowej 0,5 kg kapusty kwaszonej 4 duże marchewki 1 pietruszka 1 por 0,5 kg pieczarek pieczarek 2 szklanki kaszy manny 4 cebule 4 jajka kilka łyżek śmietany Obie kapusty drobno pokrojone ugotować osobno do miękkości. Odcisnąć z nich wodę.3 cebule drobno pokroić i usmażyć na złoty kolor.Następnie połączyć kapusty z mięsem,cebulą ,jajkami oraz kaszą manną(sypką).Dodać ok 5 łyżek keczupu (pikantnego),5 łyżek przecieru pomidorowego,doprawić do smaku solą i pieprzem.Dobrze wymieszać.Uformować małe kotlety.Otoczyć w bułce tartej i smażyć w większej ilości oleju na rumiano. Marchewki i pietruszkę oraz pora zetrzeć na grubej tarce,pieczarki pokroić w cienkie plasterki.całość podsmażyć kilka minut na oleju.Podlać wodą i dusić ,aż warzywa i pieczarki będą miękkie.Doprawić solą i pieprzem i odrobiną papryki ostrej(ale ostrożnie).W szklance wody rozrobić 1 łyżkę mąki i kilka łyżek śmietany.Dodać do warzyw z pieczarkami.Gotować ,aż sos zgęstnieje(gdyby był za gęsty dolać nieco wody.).Podawać z ziemniakami polanymi sosem warzywno - pieczarkowym.lub kaszą,ryżem. .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość salianka
Ugotuj ryż i podaj z truskawkami i śmietaną. Ryż ugotuj na pół twardo i naprzemian ze startymi jabłkami układaj w naczyniu żaroodpornym.Dopraw do smaku cynamonem,cukrem i goździkami. Ziemniaki z kefirem i świeżym koperkiem, do tego jajko sadzone. Duszonki. Kalafior.fasolka szparagowa ze świeżymi ziemnakami posypany koperkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×