Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona1234567899

włosy - pomocy!!! ;(

Polecane posty

witam wszystkich, mam ogromny problem. z góry przepraszam, jeśli taki temat już był, ale ja nie spotkałam się tutaj z takim przypadkiem. jestem naturalną, w miarę jasną blondynką. moje włosy przez zimę nieznacznie ściemniały więc postanowiłam je rozjaśnić...wodą utlenioną (tak, wiem, bardzo mądrze) kolor wyszedł, o dziwo, śliczny, tylko włoski oczywiście trochę się zniszczyły, ale na to są odżywki :) miałam na głowie taką prawie-platynę, która bardzo mi się podobała, aż tu nagle tydzień temu zrobiłam coś, czego już żałuję i zapewne żałować będę jeszcze dłuuuuuuuuugo... Mianowicie coś mnie podkusiło, żeby zrobić sobie czarną grzywkę i tył głowy ;( i zrobiłam, na szczęście nie czarny, lecz (bardzo ciemny) brąz, który w sumie wygląda jak czarny... TO WYGLĄDA OKROPNIE! chcę się tego jak najszybciej pozbyć - co gorsza, mam robione za tydzień zdjęcie paszportowe, na którym nie chcę wyglądać jak jakiś skunks. Proszę, pomóżcie mi ;( Nie wiem, czy mam kupić rozjaśniacz, czy farbę... oczywiście chcę, żeby ten kolor był taki, jak na reszcie włosów, czyli bardzo jasny blond. Boję się też, że mi te włosy wypadną, bo są naprawdę osłabione... Co mam robić? utleniać, rozjaśniać, farbować? I przede wszystkim - czym?

proszę, pomocy... muszę się tego pozbyć, bo wstydzę się wyjść z domu! moje włosy wyglądają jak naturalne umaszczenie sierści skunksa bądź szopa pracza...

szczerze mówiąc do fryzjerów się trochę zraziłam i wolałabym jakoś sama... :(

A jaką farbą Ty byś chciała zakryć ciemne włosy? Nie da się. Jedynie rozjaśniacz albo dekoloryzacja.

no właśnie też tak myślę, bo to jest naprawdę ciemny kolor - prawie czarny, tylko w słońcu widać przebłyski brązu. a ja chciałabym, żeby był jasny blond... nie platyna, ale jasny blond. i to jak najszybciej i w miarę tanio. chyba dobry będzie rozjaśniacz?

No jak położysz na całe włosy to się zniszczą bez wątpienia. I nie licz też na to, że od razu uzyskasz cudną platynkę...

nie, to jest tylko pasmo włosów pod grzywką no i ten straszny tył. ewentualnie położę to tylko na te włosy, a później mam zamiar ratować milionami odżywek...

mycie płynem do naczyń też zbyt dużo nie zdziała, prawda? bo o czymś takim też słyszałam...

Gość Szoruj je
Szamponem przeciwłupieżowym a jak się śpierzę a napewno zrobią się jaśniejsze to wtedy dawaj rozjasniacz

Chyba, że tak. Ale i tak od razu nie wyjdzie Ci platyna, będziesz musiała powtórzyć rozjaśnianie albo ufarbować.

ok, spróbuję z tym szamponem przeciwłupieżowym ;) ciemniejsze już na pewno nie będą :D + odżywki, bo boję się, że jak dam rozjaśniacz, to mi wypadną :( mam nadzieję, że pozbędę się tej okropnej farby...

Gość barbarastraiszend
ja bym poszła do fryzjera, no ale skoro się do nich zraziłaś (choć po tym co sobie sama zrobiłaś chcesz to jeszcze naprawić...)

Gość a jjaaaa
Żaden szampon Ci nie pomoże Włosy rozjaśnione bardzo mocną łapią kolor jaki na nie nałożysz praktycznie zakotwiczają barwnik Jedyne wyjście do dekoloryzacja czyli ściągmnięcie farby koloru ciemnego z włosów rozjaśnionych Ale jeskieś spektakularne efekty też nie będą jeśli zrobisz to sama No i zniszczenie włosów [ i tak już zniszczonych] gwarantowane. Jedyna mądra rada pokryć włosy jednolitym odcieniem , zapomnieć o blondzie na jakiś czas do odrąśniecia włosów , ściąć i rozjaśnić

barbarastraiszend - ja tego sobie nie zrobiłam - to właśnie fryzjer :( a jjaaaa - nie ukrywam, że trochę mnie załamałaś ;) mam jeszcze jakiś spray rozjaśniający, którym od wczoraj pryskam te czarne kosmyki i te z tyłu głowy zrobiły się koloru średni brąz :D za to tych z grzywki nic nie rusza za bardzo, tylko zrobiły się gdzie nie gdzie jaśniejsze, brązowe refleksy... :(

Gość mrsfickle
Jeśli chcesz mieć całe włosy w tym samym kolorze to tak jak mówiła a jjaaaa, musisz zdecydować się na dekoloryzację...Ja jeszcze niedawno miałam czarne włosy. Przez kilka miesięcy rozjaśniałam je miodem, szamponem przeciwłupieżowym, octem jabłkowym, nawet sodą oczyszczoną. Efekt był baaaardzo minimalny. Z uwagi na to, że po czasie miałam mega odosty, poszłam do fryzjera na dekoloryzajcę i w końcu mam kolor zbliżony do naturalnego, jak chciałam.

Ja właśnie wróciłam z drogerii, lecz byłam na chwilę i się nie zapytałam w sklepie co i jak, ale widziałam jakieś dekoloryzatory. chyba kupię z L'Oreala... używała któraś z Was? bo jak pisałam, fryzjera wolałabym uniknąć... :(

Aha, i wiem, że szampon przeciwłupieżowy zapewne mało da, ale się zaopatrzyłam :D

Wymieszaj porcje szampnu trodszke wieksza niz uzywasz na codzien z lyzeczka sody oczyszczonej. Umuj tym te ciemne wlosy, albo cala glowe i pozostaw piane na ok. 10 min.\ A w ten sposob rozjasnilam troche wlosy wiec i farbe powinno to wyplukac.m polecila mi to fryzjerka. rrobi sie tak ponoc gdy koor wyjdzie za ciemny. Po myciu uzyj dobrej maski lub odzywki nawilzajace bo troszeczke moze to przesuszyc wlosy. moich akurat nie przesusza, ale teoretycznie moze

w takim razie chyba jutro polecę po tą sodę :) mam nadzieję, że ten dekoloryzator jakoś pomoże... chcę pozbyć się tej czarnej sierści.

kurczę, jak użyję tego dekoloryzatora, to włosy zapewne będą rude lub pomarańczowe... :( nie ukrywam, że boję się takich eksperymentów po tym ostatnim, z którego chcę jak najszybciej wyjść.

Gość jacek1981usa
witam, czy ktos ma ochote zonaczyc na moja nowa stronke i pomoc rozkrecic forum zanim je uruchomie?

byłam u fryzjerki i proponowała mi ściąganie farby za pomocą proszku. nie wiem, czy się skusić - a co, jeżeli wykruszą mi się włosy? :( ;(

hej... W takim przypadku trzeba isc do fryziera, sama w domu mozesz sobie zrobic jeszcze jedna krzywde. Włosy niestety trzeba rozjasnic rozjasniaczem ale najlepiej zrobic to na 2-3 razy w tedy włosy nie będa tal bardzo narażone na jeszcze wieksze zniszczenie i osłabienie. Fryzier musi dobrac odpowiednie stezenie wody utlenionej do twoich włosów zeby ich jeszcze bardziej nie popalic. Ale ostrzegam one niestety i tak nie będa w dobrym stanie pozdrwiam