Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzycielkaaaaaaa

zobaczcie co mi się zrobiło przy paznokciu, co robić?

Polecane posty

Gość gkjrhjivghbfv kjhsdkuhrfvieru
wyglada straszni e jestes pewna ze to kurzajka??

raczej grzybica ALBO GANGRENA

Gość marzycielkaaaaaaa
to była kurzajka, nic nie było czarne, ale od tego octu i cytryny mi się tak zrobiło, nie wiem czy dalej robić tą cytrynę z octem czy jak?

to może być zastrzał czy jakoś tak goi się ok 6 miesięcy ale musisz iść do chirurga oni ci wyprzecinają

A takiego preparatu an wymrażanie kurzajek kupić nie możesz?? Albi do dermatologa iść?

uwazam ze mozesz sobie uszkodzic macierz paznokcia widze ze masz tipsy i paznokcie sa dla ciebie raczej wazne moze byloby lepiej gdybys poszla z tym to chirurga powinnach na wszelki wypadek brac tez jakis antybiotyk, wziac jakis zastrzyk zeby zakarzenie sie nie rozwinelo...wyglada to bardzo zle

Gość marzycielkaaaaaaa
u dermatologa byłam zapisał duofilm, nic nie pomoglo, drugi zaproponował laser, ale bałam się, że mi się paznokieć zdeformuje albo coś bo czytałam, ze na kurzajkę przy paznokciu to nie poleca się lasera, a ten wartner na kurzajki to nic nie daje.

Gość uytuytfy76
"to nie są tipsy tylko moje paznokcie, wiem wszyscy zaskoczeni, ale takie mam" WOW poszukalabym innego lekarza...na wszelki wypadek

Gość to wygląda
jak martwica ja bym z tym poszła do lekarza natychmiast

Gość naprawdę masz nie po kolei
marzycielka;) idz do lekarza, a nie wycinać samemu:O

Gość to wygląda
jak pulsuje to na 100% jest stan zapalny, kurczę, chcesz się zakażenia nabawić?? Martwa tkanka gnije i zakaża cały organizm, nie boisz się sepsy?? Przynajmniej to smaruj maścią z antybiotykiem - tribotic np.

Gość GIKOOOOOOOR
tak samo mialam,to znaczy dziala i po kurzajce.za pare dni wyschnie i odleci.mialam 6 takich na dloni,wszystko zeszlo a najpierw bylo czarne jak u ciebie jak potraktowalam octem i skora z cytryny

Gość monika00
To na pewno grzybica. Wiem bo uczyłam się o chorobach skóry itp. najlepiej zgłoś się do lekarza z tym bo to jest rozsiewne i możesz sobie przenieść na inne części ciała. Lekarz przepisze Ci maść którą będziesz stosować miejscowo na uszkodzone miejsce skóry.

Gość popierdolonamarzycielka
gikooooor a pozbyłaś się ich raz na zawsze? bo korzenie to trudno wyrwać i zawsze odrasta...

Gość GIKOOOOOOOR
pozbylam sie raz na zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!a juz trzy lata minely,pod wplywem tej skorki z cytryny zrobilo sie miekie i czarne ,podwazylam do gory nie mialam sily wyrwac,wyrwalam tylko te male zdezynfekowalam woda z cytryny i nalozylam lekki bandaz za pare dni sam odlecialo i do dzisiaj nie ma sladu

Gość GIKOOOOOOOR
przewaznie na matke musisz trafic,ale jak masz jeden to chyba matka,w moim wypadku korzen wyszedl do polowy ale ocet tak go spalil i wszystko zniklo

Gość GIKOOOOOOOR
CO MASZ NA MYSLI SIE ROZJUSZYLO?

Gość uzywasz jakiejs odzywki do paz
nokci? co robisz, ze masz takie ladne naturalne paznokcie? zycze pozbycia sie dziadostwa cokolwiek to jest;)

Gość GIKOOOOOOOR
poczekaj do iutra i drewnianym patyczkiem podwaz ,ja nie mialam odwagi wyrwac:D

Gość kocham..........P
ale masz ładne pazurki! :) ja nigdy nie moge takich zapuscic... idz koniecznie do dermatologa, moja kolezanka tez leczyla kurzajki na wlasna reke, efekt byl podobny. lekarka ja tylko ochrzanila ze wczesniej z tym nie przyszła. takze rejestruj sie i smigaj do dermatologa, nawet jutro!

dzięki:) nie używam, sporadycznie maluję bezbarwnym lakierem albo jakis jasnoróżowy, ale to raczej nie odżywia:) takie już mam, tylko ten z tymi kurzajkami zbrzydł:P nie ma takiej białej końcówki jak inne. dobra to jutro się rejestruję, ale sobie poczekam kilka dni na wizytę:)

a podważyć nie dam rady, tam nie ma czego podważać, nie ma wyraźnej granicy między zdrową skorą a kurzajką, na wierzchu jest czarne, ale można to co najwyżej wyciąć trochę z wierzchu.

Gość bhjbjh
ja pierdole, powiedz, ze to fotomontaz:O:O

:D chciałabym, na żywo nie jest tak źle;) moja mama mówi, że wygląda dziwnie, ale tragedii nie ma:D

Gość gfh hgfh jhgj hj kjk jhk hjk h
Mozesz wstawic jeszcze jedno zdjecie ale nie takie z bliska??

jak oddalam palec to mało co widać;)