Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawka876

ciekawe pomysly na ksiazke/opowiadanie, dawajcie moga byc najdziwniejsze,przeroz

Polecane posty

Gość truskawka876

przerozne. Tematy dajcie mi jakies,bo chce napisac opowiadanie/ksiazke ale nie wiem jaki bedzie gowny temat, o czym mam pisac. Dajcie propozycje,miga byc przerozne naprawde, typu historia dziewczyny i jej romas z nauczycielem, o lesbijce, itp... dajcie pomysly!!

Gość truskawka876
nie kazdy umie pisac,czyz nie?

Gość truskawka876
Sny sa ciekawym natchnieniem do napisania, moze mieliscie jakies ciekawe sny?

Gość truskawka876
ja tak nie sadze, lub tez nie chce im sie, a jak maja jakies ciekawe to niech sie podziela :)

Gość cvdfvbftgrbrba
jaki procent ewentualnych zysków proponujesz? I oczywiście osoba, której pomysł wykorzystasz zostanie wymieniona w książce/opowiadaniu z imienia i nazwiska jako współautor?

Gość truskawka876
no to skoro masz ich tak duzo, to moglabys sie podzielic, tez mam ich pare,ale nie jestem co do nich przekonana. Ta ksiazke pisze dla siebie i dla znajomych, nie bede jej wydawac,chyba ze wyjdzie jakas swietna :)

Gość HogataHogg
Proponuję tak: młody człowiek o imieniu Gustaw jedzie tramwajem bez biletu i łapią go kanary. Niepyszny daje dowód osobisty do spisania i grzecznie czeka. W międzyczasie kanary łapią innego gapowicza i podchodza do niego, pozostawiając Gustaw samego. Gustaw słyszy, jak jeden z nich mówi do drugiego: "nie ucieknie, mamy jego dowód" - i dociera do niego, że kawałek plastikowej blaszki przywiązuje go jak smycz do obcych facetów, że nie ma on prawie żadnej wartości materialnej, a powoduje, że musi pozostać w miejscu, w którym nie chce być, że jest zniewolony. Decyduje, że nie chce tak żyć i wbrew oczekiwaniom kanarów ucieka z tramwaju, by rozpocząć nowe życie pod imieniem Konrad, bez dowodu tożsamości i innych tego typu smyczy. Jak potoczą się jego losy? Czy w dzisiejszych czasach można żyć spokojnie nie posiadając numeru PESEL?

Gość HogataHogg
Zgłoszę tylko taką uwagę: linie tramwajowe są ograniczone przebiegiem torów - więc nie do końca można jechac tramwajem "w nieznany teren". Może zmień na autobus.

Gość yyy kazdy kto ma pomysl to
pisze sam, o to wlasnie chodzi a nie zeby ktos Ci podyktował a Ty napiszesz... żałosne...

Gość yyy kazdy kto ma pomysl to
hahahahaahhahhahaha

Gość truskawka876
haha, to ty jestes zalosny tepaku, to jest tylko pomysl. ok bedzie to autobus, bede sie inspirowala takze dzielami Beksinskiego

Gość dzejdzej
moim zdaniem kazdy kto sie stara umie

Gość dzejdzej
kto ma jakis fajny lub ciekawy pomysl na opowiadanie z ferii zimowych moze byc wymyslony pliss odpowiadajcie mam tylko jeden dzien a w glowie pusto

Gość Asia10lat
ja sama próbowałam ale mi nie wyszło:( Ale się nie poddaje i próbuje jeszcze raz:) Spróbuj napisać coś o swoim życiu jakiś rozpisany fragment czy coś:) Mi pomogło:)

Gość gość
Napisałam już kilka książek i jestem w trakcie pisania kolejnej. Mam dużo pomysłów i podzielę się jednym jest o zastępie harcerzy. Jedna druhna np. Ewa i jej przyjaciele. Powiem też ,że to jest trochę trudne jeśli piszecie pierwszą książkę. Jest trudne, ale mamy pomysłów wtedy sto i te pomysły przelewamy na papier. Potem szukamy i szukamy pomysłów i nie mamy, ale umiemy pisać książki. Więc truskawka jeśli jesteś początkującą to musisz mieć dużo pomysłów, jeśli nie to wykorzystaj mój. Pozdrawiam:):):):)

Gość LoveVampires
Możesz napisać o dziewczynie, która ucieka z domu do swojej przyjaciółki w Nowym Yorku. Mieszka u niej, a mama tej przyjaciółki zapisuje ją do szkoły. Nie wie że mama nie pozwoliłam im zamieszkać razem. W szkole poznaje chłopaka, który jest wampirem i się w nim zakochuje. Kiedy jeszcze nie wie o jego sekrecie zostają chłopakiem i dziewczyną. Kiedy robili razem obiad skaleczyła się nożem, a on nie mógł się powstrzymać i zaczął ssać krew z jej ręki. Wtedy się dowiedziała. Potem mu wybaczyła, kiedy jej wszystko wyjaśnił. Jak się pogodzili to już ty wymyślisz. Jej brat spotyka się z wampirzycą ale ona o tym nie wie. Ona go przemieniła bo ją o to poprosił. Brat dziewczyny powiedział " Chcę stać się wampirem, bo budzę się rano z takim uczuciem pustki. Jakby czegoś mi brakowało. Teraz znalazłem tego część. A druga na mnie czeka to jest wieczność ". Dziewczyna podczas walki między wilkołakami czarownicami i wampirami śmiertelnie się rani, a chłopak przemienia ją żeby nie umarła. Wszystkie wampiry z miasta w którym mieszkają są w domu tego chłopaka. Brat chłopaka zakochuje się w dziewczynie. Próbuje się do niej dobrać, ale ona się nie daje. Brat chłopaka dziewczyny zabija najlepszą przyjaciółkę chłopaka i przemienia najlepszą przyjaciółkę dziewczyny w wampira. Do miasta powraca dziewczyna (też wampir) z którą chodzili oboje i wszystko się pokręca.

Gość gość
Jestes tu jeszcze truskawa mam temat?