Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jestem tchorzem?

i co robic?

Polecane posty

Mieszkam na wsi z mezem i dziecmi w domu mojej matki. Maz pracuje a ja zajmuje sie dziecmi, nie pracuje,choc bym chciala ale mlodzsze dziecko ma wodoglowie, wymaga czestch wizyt u lekarzy do tego inne glupie choroby wiec raczej ciezko u nas finansowo.Mieszkanie razem powoli daje mi sie w kosc, nie bede juz pisala ile razem osob mieszka w tym domu bo to i tak bez znaczenia,najbardziej jednak ciezko jest z bratem kawlerem,ktory wciaz wymysla rozne rzeczy i oczekuje ze inni bedaje robic, do tego wspolna z nim kuchnia,on nie doklada sie do jedzenia ale je owszem,wiec teraz mam mozliwosc sprzedania dzialki budowlanej, i za te pieniadze moglabym wyszykowac budynek gospodarczy na mieszkanie. Tylko czy jest sens jedyna materialna rzecz sprzedawac i inwestowac w budynek na wspolnym podworku.Budoaw domu przy naszych finansach nie jest mozliwa, wynajem mieszkania w miscie tez, a mieszkac z ta maruda chyba dluzej juz nie dam rady. Jednak w tym budynku gosp. bylibysmy sami bez publiki przy klotniach i seksie, i rach swoje i co robic

kiedys juz o tym myslalm ale przy jednej pensji, gdzie brakuje do konca miesiac to ciazka rzecz do zrobienia,a ten budynek mozna kiedys jeszcze rozbudowac, z opcja wejscia od drogi nie podworka, a atmosfera w domu gestnieje z dnia na dzien.Szkoda mi jednak tej dzialki,bo to jednak jakies zaplecze,a najlepsze w tej calej sytuacji jest to ze u meza stal budynek mieszkalny z dzialka i podworkiem, ale mam tak kochanego tescia ze od lat jest nie zmieszkany a ruszyc nie wolno, taki pieprzony pies ogrodnika, a my tu musimy siedziec i wymyslac

Ja Ci powiem tak, że skoro masz działkę budowlaną , to z pewnościa nie zamieniłabym jej na jakis gospodarczy budynek, którego adaptacja pewnie i tak pochłonie sporo kasy a co najwazniejsze: ten budynek jest na wspolnym podwórku:O . Bez sensu zupełnie. A nie myślałas o tym czy za jej sprzedaz możecie kupic jakieś mieszkanie ?

Gość sdddfdfdfdf
dobrze ci tak 🖐️

Tak orientacyjnie wyjdzie pewnie okolo 45 tys za ta dzialke,wiec na kupno mieszkania nie wystarczy, dzialke na ktorej stoi ten budynek mozna przepiasc na mnie, a tym nie ma problemu,tylko ja caly czas nie wiem czy to dobry pomysl,a z drugiej strony wiem ze przy naszych finansach nic sie nie zmieni,

a niby dlaczego mi tak dobrze?