Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

__Kreska__

Strój kąpielowy marki "Mewa" model Ashley - wymiana fig 38 na 40

Polecane posty

Kupiłam strój jak w temacie, kolor czerwony kwiatuszki : http://ebikini.com.pl/pl/ashley-czerwone-kwiatuszki.html rozmiar 38, niestety figi od tego stroju są lekko za ciasne. Czy byłby ktoś chętny na wymianę fig r.38 na r.40 lub nawet 42?(rozmiarówka jest nieco zawyżona) próbowałam dokupić same figi, niestety nie rozdzielają kompletów. Gdyby ktoś miał taki strój, albo zastanawiał się nad kupnem (a szczerze polecam, bo jest prześliczny), a nie pasowała mu rozmiarówka (większy biust, mniejszy tyłek ;P) proszę się zgłaszać ;) (figi nie mają metki, bo ją odcięłam, ale strój jest nieużywany, kupiony ok. 2 tyg temu, folia zabezpieczająca nieodklejona)

Gość annnkinin
Masz nauczkę na przyszłość, że nie kupuje się strojów nie mających oddzielnie sprzedawanej góry w normalnych rozmiarach ;)

Ehh tak. no dziękuję za "poradę", rzeczywiście dużo wniosła.. Akurat co do strojów kąpielowych to nagminny problem, ta ich niewymiarowość.. A nie spotkałam się z gotowym kompletem stroju, gdzie można sobie dokupywać części osobno, chyba że w hipermarkecie.. No nie ważne, liczę że ktoś może się zdecyduje na ten strój, a też mu rozmiarówka nie pasuje ;)

annnkinin ma rację, choć rzeczywiście mogła temat rozwinąć :) Kostiumy kąpielowe gdzie góra ma rozmiary "stanikowe" a dół konfekcyjne ma w ofercie wiele dobrych bieliźnianych firm i sprzedających je sklepów (patrz stanikowa mapa): Freya, Panache, Fantasie, Comexim, Ewa Michalak, Ewa Bien, Pour Moi... I takie warto kupować, bo tylko w nich można wszystko idealnie dopasować (bikini z rozmiarem góry M czy 38 to jest jak dla mnie drwina a nie poważna oferta ;) ). Jeśli jeszcze tej Mewy nie nosiłaś to opchnij na Allegro i zainwestuj w coś lepszego ;)

Ehh .. no dziękuję za rady, ale nie o to mi chodziło ;) ten strój jest prześliczny, i nie chce żadnego innego, da się go nosić w tym rozmiarze,aczkolwiek ja lepiej bym się czuła w mniej obciskających figach ;) Widzę że niestety chyba z wymiany będą nici... no nic, pozostaje schudnąć :D

A góra od stroju (odnosząc się do wypowiedzi poprzedniczki) ma rozmiar "stanikowy" B75, z tabelą miar na stronie producenta, natomiast figi są w rozmiarze M/38, aczkolwiek uważam rozmiarówkę za zaniżoną, bo stanik to jakieś B70, a figi coś pomiędzy S/M.

Gość algonia
mam identyczny problem. co zrobiłaś?