Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana choroba..........

Łuszczyca - kto z Was choruje?

Polecane posty

Co Wam pomaga? Ja póki co stosowałam cignoline (ale niestety chyba mam na nią uczulenie bo było coraz gorzej), maść novate, momederm, medirem krem i blue cap spray i niestety nic nie pomogło :( Wizytę u dermatologa mam dopiero w sierpniu bo u nas jest tylko jeden dermatolog i też nie przyjmuje prywatnie :( Na głowie porobiły mi się wielkie płaty suchej skóry... Co polecacie?? wysypało mnie całą, ręce, nogi, dekolt, twarz i na głowie mam masakre :o Stosuję olejki z migdałów i jojoba na głowe ale to nic nie daje. Polećcie jakieś maści na ciało, twarz i coś na głowę? Chce uniknąć sterydów więc szukam takich bez sterydów. Najlepiej już gotowe maści, jeśli będzie trzeba receptę to pójdę do lekarza rodzinnego i poproszę żeby mi wypisał bo wygladam tragicznie :(

Daj sobie spokój z tą chemią - tylko pogarszasz sytauację - kup sobie kosmetyki naturalne - http://i-naturalnie.blogspot.com/ z tego bloga masz odnośnik do sklepu - najlepsze mydła Alep. Mój kuzyn miał to samo co ty, jak mu dałam mydła Alep to po 2 miesiącach problem zniknął. Serio!

Mam dobre mydło natłuszczające ale samym mydłem tego nie zaleczę

podnosze

Gość kubeczek123
ja skorzystałem z pomocy dermatologa i ten polecił mi clobex. Problem po 3 tygodniach znikł :)

elocom...na skore głowy w płynie do ciała maść ale to jest steryd wiec musisz mieć recepte mnie pomoga i kup sobie szampon polytar

Gość kristofer duży
Zdiagnozowano u mnie łuszczycę głowy i stosowałem szampon, który nazywał się clobex. Właściwie to bardziej lek (w składzie znajdują się steroidy). Proces leczenia trwa około 4 do 5 tygodni czyli dość szybko ale to zależy od tego jak sytuacja się rozwija i co powie lekarz. Teraz mogę pochwalić się czystą skórą przedtem byłem załamany. Jeszcze raz polecam.

Gość Maszkara9999
Dostałam diagnozę - łuszczyca. Na rękach i głowie. Z tą na rękach radzę sobie maściami od znajomego (nie mają nazwy) ale pod włosami ciężko jest to stosować dlatego również używam raz na jakiś czas szamponu clobex daje dobre efekty leczenie trwa miesiąc i potem masz już spokój. Jeżeli ci ta informacja pomoże to polecam.