Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efgthyutygfrdsgr

Kolczyk w pępku przy porodzie

Polecane posty

Gość efgthyutygfrdsgr

Witam, mam pytanie. Czy któraś z Pań miała kolczyk w pępku do końca ciąży? Bo często jak kobietki mają kolczyk w pępku to wyciągają już na początku ciąży. Ja nie wyciągnęłam bo mi nie przeszkadzał i nic mi się tam z nim nie robiło. Mój gin też powiedział, że nie widzi przeciwwskazań, żebym go sobie nosiła. No, ale pewnie na porodówce się przyczepią i będą argumentowac, że w razie cesarki bla bla bla. No, ale cesarkę robi się pod pępkiem a nie na pępku i każda z Pań która ma kolczyk to wie, że dziurka jest nad pępkiem. No i teraz wiadomo brzuszek urósł i kolczyk teraz jest wyżej i cały pępek widac :P No i moje pytanie brzmi : czy któraś z Pań miała kolczyk przy porodzie? Czy nikt nie robił problemów z tego powodu? Ja rodzę za niecały msc. I od razu dziękuję za komentarze typu po co mi kolczyk i że to wieśniackie i że brzydko wygląda i tak dalej. Pozdrawiam :)

Gość ja mam ale w 3 miesiacu ciazy
wyjelam i wlozylam po pologu...Mysle ,ze nie pozwola rodzic z kolczykiem,mnie nawet za pomalowane paznokcie u nog zbesztaly hehe jak szlam porodowke ogladac :P

Gość efgthyutygfrdsgr
Powaga? O nie, coś czuję że będzie gadanko na porodówce :o

Gość efgthyutygfrdsgr
Podnoszę :)

Gość klekotaa
samam mam kolczyk, ale po co kobiecie w ciazy? gdzie bchucha nie pokazujesz a tylko szpecaco i kiczowato to wyglada (smaa mowilas ze ci pepek wylazl) tez wyjme na poczatku ciaży.

Gość Czajka111
no mi też się dostalo i za lakier na paznokciach i za kolczyk i nawet za ...rozpuszczone wlosy!!!!

Gość hm...hm...
Radze zdjąc. Na pewno nie pozwolą ci rodzic z kolczykiem!!

Gość Czajka111
a mam takie pytanie z innej beczki ale skoro juz tu sie zebraly przyszle mamy ...jestem drugo raz w ciazy na samym pocztaku i juz nie pamietam czy to normalne ze brzuch tak na dole pobolewa?

Gość efgthyutygfrdsgr
Nie chcę wyciągac żeby nie zarósł i tyle. A za komentarze jak to wygląda i po co i dlaczego już powiedziałam, że dziękuję :)

Gość ja takze mam
czajka-zalezy ktory to tydzien ...

Gość hm...hm...
i pznokcie nie moga byc polakierowane.... to dlatego ze po kolorze paznokci ocenia sie stan pacjentki.

Gość efgthyutygfrdsgr
Mnie na początku strasznie szyjka jakby ciągnęła. No jak się zgięłam to nie mogłam wyprostowac, takie kłucie.

Gość Czajka111
no chyba drugi ,ale boli jak na okres a okresu nie ma:)no i mam mdlosci nie za wczesnie?

Aco do lakieru na paznokciach u nóg to ponoć dlatego nie wolno ponieważ lekarz po wyglądzie paznokci może ocenić ogólny stan rodzącej. Tak czytałam;)

Gość Czajka111
dzieki dobre kobietki uspokoilyscie mnie jakos zapomnialam jak to bylo ostatnim razem...pamietam tylko poród:)

Dziurka nie zarasta ot tak sobie. Mam kolczyka 7 lat. Uwierz mi, że jak wyjmiesz na poród to nie ma szans na zarośnięcie;/

Gość efgthyutygfrdsgr
No właśnie dlatego pytam, bo po porodzie chcę normalnie nosic, a pamietam ze kiedys jak wyjelam to mialam problem z wlozeniem, ale to byly jeszcze czasy liceum jak mama mi kazala wyciagnac hehe :p

Gość klekotaa
ja mam od 8 lat, po 4 mies mi nawet nie zarosla ;) takze nie wyobrazam sobie straszyc ludzi ze mi cos bedzie pod bluzka odstawalo i wygladalo wrecz smiesznie...

Dokładnie. Ja nie nosiłam przez całą ciążę i żyję. Zresztą ja miałam kolczyka dla siebie a nie dla innych więc miałam świadomość, że teraz On mi nie jest po prostu potrzebny.

Gość efgthyutygfrdsgr
Kobiety co Wy gadacie, a ja to dla kogo mam jak nie dla siebie? :P A pozatym co mi niby spod bluzki ma wystawac i straszyc? Kolczyk? :P O matko... :p

Gość klekotaa
tak samo nie pochwalam kolczykow u otylych kobiet, kolczyk ma ozdabiac ladny brzuch, byc sexowny, a tego ani o 3 faldowym brzuchu otylej kobiety, ani o ciezarnym brzuszku powiedziec nie mozna.

Gość klekotaa
sama mowilas ze ci poszedl do gory i pepek wylazl, bluzki (szczegolnie w lato i pod koniec ciazy) dosc mocno sie na brzuchu opinaja, i nie mow ze Ci nie odstaje

Ja pod koniec ciąży miałam dziurkę od kolczyka nad pępkiem. Nosiłam ciążowe rzeczy, ale dopasowane. Świetnie by ten kolczyk wyglądał.

Gość efgthyutygfrdsgr
O boże Ty faktycznie uważasz, że się podniecam, że mam kolczyk w pępku? :) Faktycznie, tylko nieliczni mogą sobie na taki pozwolic :) A pępek mi nie wyszedł, tylko widac go spad kolczyka, ale jest wklęsły. Nie widac go spod bluzki. Myślisz, że w ciąży się w biodrówkach lata i w obcisłych bluzeczkach? :)

Gość dfwfewefew
na porodowce nie mozna miec ZADNYCH kolczykow, nawet w uszach zeby sobie nie powyrywac z bolu. lepiej sciagnij wczesniej, po co masz sie strasowac ze cie opieprza.

Ja też mam przebity pępek ale wyjęłam go w połowie ciąży bo zaczął mi przeszkadzać, a co jakiś czas wkładałam go na chwilkę żeby dziurka się nie zarosła. Jeśli Tobie nie przeszkadza to możesz bez obaw kolczyk nosić, a kiedy poczujesz, że to już po prostu wyjmij go i schowaj do torby. Kiedy już urodzisz włożysz go ponownie, a w jeden czy dwa dni dziurka się nie zrośnie :)