Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem już nic

Jest ktoś z Warszawy???

Polecane posty

Jest ktoś kto mieszka w warszawie i płaci czynsz i ma rozpiskę ile za co płaci spółdzielni?? Właśnie dostałam nowy czynsz obowiązujący od lipca. Miała być podwyżka wody, tymczasem mam wyliczoną mniejszą zaliczkę i w rezultacie mam czynsz niższy o 50 zł :o Nic nie rozumiem, jeszcze dałabym sobie głowę uciąć, że jak gospodyni mi to dawała, to powiedziała "podwyżka wody", otwieram pismo a tu obniżka :o Nie kumam.

Gość cfrfgcx
bo sama woda mogla zdrozec ale moze mniej uzywasz i masz mniejsza prognoze

Gość cfrfgcx
przyznaj sie ze ci sie myc nie chce, brudasie :classic_cool:

Haha, właśnie zużywam masakrycznie dużo! (chyba) Sytuacja jest taka, że w marcu dopiero założyli mi wodomierz, zużycia mam już ok. 25 m sześciennych ciepłej wody, więc to chyba sporo, biorąc pod uwagę, że mieszkają tylko dwie osoby. Zaliczka miesięczna jest na mniejszą ilość metrów niż zużywam, nie wierzę, żeby jeszcze mi zmniejszyli skoro zużywam dużo więcej!

Jedyne co mi przychodzi do głowy to właśnie to zmniejszenie liczby metrów sześć objętych zaliczką, ale to byłoby kompletnie nielogiczne :o Bo zużywam więcej niż płacę zaliczki.

Chyba nie rozumiecie - w całym mieście miała być podwyżka opłat za wodę i ścieki, nie ma to nic wspólnego z moim zużyciem. Więc biorąc pod uwagę podwyżkę miejską i moje zużycie przekraczające prognozę powinnam dostać podwyżkę, nie mówiąc już o rozliczeniu, które przyjdzie w lipcu. Wtedy będę miała dopłatę. Nie chodzi mi o to, że dostałam zwrot za wodę, ani za to że nie umiem policzyć czynszu, bo właśnie dostałam nowe wyliczenie, punkt po punkcie i sumę, jaką mam od lipca płacić.

A tak w ogóle to nie zadałam pytania, które chciałam zadać :D Czy ktoś dostał już nowy czynsz obowiązujący od lipca i uwzględniający zmiany w taryfie za wodę? Bo może mi się popieprzyło i to nie miała być podwyżka tylko obniżka?

Gość cfrfgcx
ja nie dostalam jeszcze, mialy byc podwyzki ale to na poczatku roku slyszalam ze beda. moze zmienili zdanie? :classic_cool:

Jasne :D Nie, to jest jakieś podejrzane, jutro muszę zadzwonić do adm., bo dziś przecież już nie pracują... Podwyżki na bank miały być, nawet coś rozwieszali na dole, ale oczywiście nie chciało mi się czytać. Chyba że do tej pory spółdzielnia mnie rąbała na wodzie, ale w to też nie chce mi się wierzyć...

Gość podwyżka będzie od 1 lipca
o 30%. Teraz pewnie rozliczyli co zużyłaś do tej pory i wyrównali, a od lipca będą naliczać inaczej. Tak mam na Ursynowie

Gość cfrfgcx
muszę się nauczyć szybciej brać prysznic :( witam Ursynów :classic_cool:🖐️

a witam, witam :)

Gość cfrfgcx
jakie osiedle? :]

natolin, wyżyny

Ludzie nauczcie się czytać - dostałam wyliczenie czynszu, jaki będę płacić OD 1 lipca! Czyli z uwzględnieniem zmian opłat! Nie dostałam rozliczenia poprzedniego półrocza! Kurwa, sami analfabeci :o Dostałam nową zaliczkę za dostawę wody - zimnej, która jest niższa od tej zaliczki, którą płaciłam do tej pory. Niestety jest to obliczone na ilość osób, a nie podali ile to m sześciennych, a na stronie mpwik nie ma nowej taryfy :o

Dosłownie cytuję: "Zawiadomienie o wysokości opłaty obowiązującej OD 1 lipca 20011 r." "zimna woda - zaliczka - 36,50 zł / 1 os." A do tej pory płaciłam za to samo: "zimna woda - zaliczka - 61,00 zł/ 1.os." To samo z podgrzaniem wody - od 1 lipca będę płacić mniej.

Gość cfrfgcx
nie mam pojecia, ja jeszcze nie dostalam ja tez natolin 🖐️ :classic_cool:

Ja dopiero dziś dostałam, jutro jadę do drugiego mieszkania, w innej dzielnicy, zobaczę czy tam też już zmieniają. Czyli za wiele się nie dowiedziałam :)