Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AasiaAash

Czy uważacie, że 22 lata to dobry wiek na macierzyństwo ?

Polecane posty

Gość AasiaAash

Nie chodzi mi o wpadki, ale o świadome zaplanowanie dziecka. ;)

Gość sdg5t6
Moim zdaniem to za wcześnie jest.Nie wiem dlaczego tak młodym dziewczynom się do tego pili, zamiast cieszyć się życiem i wolnością to ich głównym priorytetem w wieku 20 lat to dziecko i utrzymanka za pomocą chłopaka.Czy to tylko Polki takie są ?

Gość adsgfdha
Nie.

Gość AasiaAash
Pytam, bo właśnie mam 22 lata, mój chłopak 26 i chciałby mieć już dziecka, a ja nie bardzo....

Nie. W wieku 22 lat interesujesz się często zupełnie innym typem faceta niż w wieku 32. Lepiej odczekaj jeszcze trochę i upewnij się, że to jest osoba, z którą chcesz mieć dziecko.

Gość szczęśliważona26
My z męzem mamy 26 i dopiero doroślismy do tej decyzji. Mamy mieszkanie, samochod, 3letnią firmę. Pragniemy dziecka. To ten czas.

O matko, skoro nie bardzo to o co w ogóle pytasz? Wiek w takim układzie nie ma nic do rzeczy. Nie chcesz mieć dziecka, więc go nie rodź tylko dlatego, że ktoś tam chce. Poważny błąd!

Myślę, że 22 lata to wiek nieodpowiedni na dziecko. Nie masz wykształcenia, co często wiąże się z dobrą pracą. Jeżeli wasz dochód przekracza 3000 zł to zastanawiałabym się, aczkolwiek to nie jest wg mnie takie minimum. Komfortowe warunki mieszkalne - kolejny wymóg. Najlepiej swoje m3 , m4 bo kisić się w m2 to trochę przesada :o Chyba ,że jesteś ze wsi i chcesz dziecku zgotować patologie

Gość kjjkmyhkjyuk
Poczekaj, aż będziesz tego pewna. Myślę, że jak kobieta może zaplanować kiedy zajdzie to najlepiej mieć te 26 lat.

Gość AasiaAash
Ojejku, przecież nie polecę rodzić od razu. :P Tak tylko chciałam poznać opinię innych na ten temat, i tyle...

Gość wybacz ale ja mieszkam na wsi
i patologii nie mam, i żadne m3 tylko dom 2 piętrowy z ogrodem :P

to zalezy, skoro pytasz a masz lat 22 to znaczy ze nie jestes gotowa, wiec w tym przypadku mowie nie ale uwazam ze dziewczyna dojzala, w stalym zwiazku z przyszloscia spokojnie moze planowac w tym wieku dziecko

Gość kjjkmyhkjyuk
Pewnego dnia to samo przychodzi, że zaczynasz myśleć cieplej o dzieciach i po prostu chcesz. :) Jak jeszcze tego nie czujesz to zdecydowanie lepiej poczekać, tym bardziej, że masz sporo czasu na urodzenie nawet i 10 dzieci.

Gość AasiaAash
Z jednej strony bym chciała, a nasz związek jak najbardziej jest poważny. Ale z drugiej czuję, że to duża odpowiedzialność i lepiej poczekać. Ostatnio często rozmawiamy na ten temat, i po prostu mnie tak naszło, żeby ząłożyć taki temat. Póki nie bede pewna, ze chce, to sobie dziecka nie sprawię, tak że spokojnie. :D

ja miałam 20 jak rodziłam teraz mam 24 i nie chce drugiego i na 100% chcieć nie będę ...ma to swoje plusy szybko odchowasz ,a cierpliwa jesteś?

Gość mnie kiedyś ginekolog
jenny ty sie nie odzywaj bo z ciebie taka matka jak z trąbki gitara . Bijesz swoje dziecko i wyzywasz

To nie kwestia wieku ale dojrzałości do takiej decyzji. Musisz zadac sobie pytanie czy bedziesz wstanie zapewnic dziecku odpowiednie warunki do prawidłowego, zdrowego rozwoju :)

Gość mnie kiedyś ojciec nakryl
jenny masz syna czy corke ?