Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spoko loko

Technik hotelarstwa? Warto?

Polecane posty

Gość spoko loko

Zamierzam pojsc na taki kiedrunek do jakiejs szkoly policelanej. Warto na to isc? Czy sa tu osoby, ktore ukonczyly taka szkole? I pracuja w tej branzy?

Gość madekkk
nie warto bedziesz bezrobotny trwale

Gość spoko loko
Jestem kobietą ;) Poza tym koncze studia, niestety marne:o, poza tym za pol roku mam nadzieje, bede miala tytul technika administracji. Kurde, kreci mnie to hotelarstwo, ale wlasnie czy warto? Poprosze o rozsadne argumenty. Osobiscie nie znam nikogo po takiej szkole, wiec pytam Was.

Gość madekkk
chcesz sprzatac w hotelu

Gość spoko loko
aż tak:O

ja skończyłam hotelarstwo ( dwuletnie studium) 14 lat. Od ośmiu lat pracuję jako recepcjonistka w fajnym hotelu, ale nie zarabiam zbyt dużo.

Gość polciajnttt
praca w turystyce jest bardzo słabo opłacana

Gość spoko loko
Milka - zadowolona jestes/byłaś z tej szkoły?

Gość vgv
ja konczyłam 4 letnie technikum hotelarskie.. ale wiesz ze zawodowy jest ciezko zdac? a bez tego papierka to watpie ze gdzies prace znajdziesz ..ja zdałam i teraz pracuje w sanatorium jako obsługa hotelowa..poszłam na studia fizjoterapie bo planuje sie przeniesc na zabiegi .. najbardziej chyba opłaci sie uczyc na technika budownictwa i geodezji

Gość andzia andzia
podbijam, może ktoś się wypowie jeszcez, też myslę o hotelarstwie.

praca może opłacalna w maistach turystycznych .. ogólnie słabo płatna.. możesz być po tym kelnerka/barmanka itp.

ale i bez tego mozesz byc kelnerka a na barmanke wola po kursie wiec sie zastanow czy warto

Gość andzia andzia
dziekuje za opnie ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia?

Gość lulcia 23
Zapisałam się do na technika hotelarstwa od wrzesnia. W moim miescie jest kilka hoteli a dwa lub nawet wiecej w budowie. Myslicie, ze pracujac w tej dziedzinie mozna liczyć na jakies porzadne zarobki? Oczywoscie jesli ma sie doswiadczenie i wyksztalcenie. Czy mozliwy jest awans np. z recepcjonistki gdzies wyzej?

kto w ogole wymyslil kierunek hotelarstwo? co to w ogole za kierunek? czego sie tam czlowiek uczy i kim jest?? mam mnóstwo znajomych po turystyce mysle, że koło 30, ani jedna osoba nie pracuje w zawodzie

w dużych miastach do hoteli na recepcjonistkę przyjmą każdą dziewczynę która zna angielski i nie ważna jaka szkoła zarobki śmieszne , jakieś nadgodziny , czasem coś zje jak zostanie w kuchni lub musi jeszcze coś sprzątać szkoły hotelarstwa do tego nie potrzeba

Gość lulcia 23
Nie place za to. A wlasnie z reguly potrzebne jest kierunkowe wyksztalcenie wyzsze lub wyzsze i dodtakowo hotelarstwo. Mysle, ze pracodawca majac do wyboru osobe z wyksztalceniem hotelarkim i taka bez tow ybierze z wyksztalcniem.

Gość gość
Hej. Mnie też ciągnie ten kierunek ;) Niewiem czy poradze sobie z językami ? Myślę że jak się nie spróbuje to się nigdy człowiek nie dowie. Także ja od września zaczynam już tą szkołę.

Gość gość
wez daj sobie raczej siana egzamin jest treudny do zdania a sa na nim pierdoły nie potrzebne do prawdziwej pracy w hotelu... jesli chcesz pracowac np na recepcjii to jak ktos wyzej napisał ucz sie angielskiego np.. ten kierunek to tylko jeden z wielu badziewii jakie teraz powstają zeby ciagnąć kase od ludzi ps uczyłam sie 4 lata w w technikum tego dzadostwa... moze to tez wina nauczycielki która nie miała pojecia o tym czego uczy wiec kazała nam ogladać hotel 52 tak dla praktyki haah

Gość gość
Warto. A masz już jakieś dodatkowe szkolenia coś w stylu Barmana albo Baristy? Nawet zwykłe szkolenie na profesjonalnego kelnera ma znaczenie dla przyszłego pracodawcy. Jak nie masz to Stowarzyszenie B-4 (www.turystyka.b4ngo.pl/ ) robi jeszcze bezpłatnie takie szkolenia chyba tylko do końca roku, ale nie wiem, musisz sprawdzić.

Gość gość
warto, warto :) ja wlasnie studiuje tu www.wshig.pl i jestem bardzo zadowolona :)

Gość gość
Jak najbardziej warto udać się na ten kierunek, sama jestem po technikum hotelarskim a teraz pracuję jako recepcjonistka i kocham swoją pracę ! :) program do obsługi hotelu - http://www.chart.pl/